Annonce
Egtved Posten

Morgengymnastik gør godt for krop og sjæl

Morgengymnastikken er for alle. Alderen er fra omkring 60+, og den ældste deltager i Egtved er i 90'erne. Foto: Mette Mørk
Hver mandag morgen i maj, juni og august mødes mellem 50 og 80 morgenfriske mennesker i Egtved for at lave gymnastik. Og hver eneste gang har vejret været med dem.
Annonce

Egtved: Det er mandag morgen, og det er august. På og ved Roberthus summer det af liv fra klokken otte. En flok frivillige på to mænd og tre kvinder er ved at stille an med scene, musikanlæg og mere til, og der bliver brygget kaffe i massevis.

Man møder også 71-årige Tove Dockal Poulsen i en frisk neongul t-shirt. Hun er gymnastikinstruktør, og ligesom de andre frivillige er hun morgenfrisk og klar til det store rykind om lidt.

- Klokken ti minutter i ni er der som regel ikke et øje. Men så, når klokken bliver seks minutter i - så kommer de væltende. De fleste gående eller cyklende hertil, ofte småsnakkende og glade. Og sådan er det hver gang, forklarer Tove Dockal Poulsen.

Hun er klar til om få minutter at skulle stå på den opstillede træscene foran Roberthus og give den fuld gas med bevægelser til god musik, hvor op til 80 deltagere i alderen 60+ (den ældste er i 90’ene, red.) i 45 minutter dyrker morgengymnastik.

- Tidligere til morgen var det ellers både torden- og regnvejr, men nu er det heldigvis blevet godt igen. Og det er faktisk ret utroligt. For vejret har hver eneste gang været godt, lyder det fra den friske og glade gymnastikinstruktør.

Morgengymnastik i det fri

Morgengymnastikken, der foregår udendørs ved Roberthus hver mandag morgen klokken 9 til 9.45, hører under Idræt i Dagtimerne.

Tidsperioden er maj, juni og august, og det er gratis at deltage. Man kan betale fem kroner for kaffe og 20, hvis man også vil have rundstykker.

Fra 9. september starter indendørssæsonen i hallen i Egtved. Det foregår hver mandag fra klokken 10 til 12 og er for alle mellem 16 og 102 år. Her tilbydes fælles opvarmning, pilates, motionscenter, badminton, bordtennis, volleyball, spinning, fitness - og mere til.

Tove Dockal Poulsen har været gymnastikinstruktør i Egtved i 18 år, og det er hende, der sammen med en flok frivillige har været medvirkende til, at morgengymnastikken nu er opstået og blomstrer i Egtved.

Annonce

Alle skal kunne være med

Morgengymnastikken i det fri her ved Roberthus er et tiltag under Idræt i Dagtimerne i Vejle Kommune. Det er det første år i Egtved. Også i Ødsted, Give og to steder i Vejle er der udendørs morgengymnastik, og alle steder er tiltaget populært.

- Det er ret vigtigt, at alle føler, at de kan være med, og nye deltagere er altid velkomne, pointerer Tove Dockal Poulsen.

For hende handler det både om at tilpasse gymnastikken, så der både er gang i den og alligevel i et tilpas tempo.

- Kender du reklamen fra Louis Nielsen med hende aerobicinstruktøren, der kommer ind og giver den fuld gas foran nogle pensionister på et plejehjem… Hun er faktisk mit store forbillede. Sådan vil jeg også gerne være, siger Tove Dockal Poulsen.

Hun fortæller også, at hun altid holder øje med nyankomne deltagere, og at der så straks sættes fokus på, at de føler sig velkomne. I det hele taget handler det om, at alle skal kunne være med både kropsligt og menneskeligt.

Annonce

Volvo B18 og kaffe

Efter 45 minutter med opvarmning, elastikøvelser, udstrækning og rygøvelser - altsammen til god musik - sluttes der i Egtved altid af med sangen "Volvo B18 210" med alle dertilhørende bevægelser.

Man fornemmer tydeligt, at Tove Dockal Poulsen elsker at sætte fut i fejemøget og sørge for, at alle går derfra med højt humør og ekstra energi.

Efter morgengymnastikken nydes kaffe og eventuelt et rundstykke i fællesskab, inden folk går hvert til sit. Ganske sikkert berigede og fyldte med glad energi.

71-årige Tove Dockal Poulsen har været gymnastikinstruktør i 18 år i hallen i Egtved. Nu står hun i spidsen for morgengymnastikken i det fri under Idræt i dagtimerne i Egtved. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Annonce