Annonce
Egtved Posten

Naturbrand var en ren Alpe d'Huez for brandfolkene: Nu håber de på regnvejr

Det var hårdt arbejde for brandfolkene at slukke branden ved Tørskindvej mandag. Ilden løb nemlig op ad en stejl skrænt. Foto: TrekantBrand
Politiet formoder, at et cigaretskod eller lignende fra en forbikørende bil antændte branden ved Tørskindvej mandag.

Tørskind: Det gav mere sved på panden end sædvanligt, da brandfolk fra Billund og Egtved skulle slukke den naturbrand, som mandag 26. april klokken 13.09 blev anmeldt fra et skovområde ved Tørskindvej.

- Det trak nogle tænder ud, fordi branden løb op ad en stor skrænt med dårlige adgangsforhold, fortæller indsatsleder Jan Nielsen fra TrekantBrand i Billund.

Han fortæller videre, at det gav syre i benene på brandfolkene, som måtte bestige skrænten med slangekurve i hænderne, så der kunne komme vand op til de udsatte områder.

Annonce

- Det var ikke ligefrem som at slukke brand på en flad hede. Det var mere som at bestige Alpe d'Huez, beskriver indsatslederen.

Han anslår, at der blev brugt mellem 50-60.000 liter vand på at slukke det brændende skovområde.

Cirka en hektar (10.000 kvadratmeter) nåede at brænde, og fra politiets side lyder formodningen, at det har været et cigaretskod eller lignende fra en forbikørende bil, som antændte branden. I al fald startede den i vejkanten og bredte sig herfra i vestlig retning, oplyser vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Patruljecenter Midt.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Lokalpolitik som i vikingetiden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Ellen har bageriet til salg

Egtved Posten

Klumme: Bagsiden af medaljen

Annonce