Annonce
Egtved Posten

Nu er de flyttet ind i "Stenhuset"

Sådan så stenhuset ved Det Hvide Palæ ud for blot et år siden. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
For cirka et år siden rykkede familien Nakskov ind på Det Hvide Palæ. Nu har de istandsat “Stenhuset” og flyttede for få måneder siden ind i det, der nu er deres nye hjem.
Annonce

Randbøldal: Historien om Det Hvide Palæ er ganske lang. Den går helt tilbage til 1839, hvor Poul Heinrich Julius Walther. Han var først driftsleder og siden indehaver af byens papirfabrik, som omlagdes til en tøjfabrik. Fabrikken lå lige nedenfor Det Hvide Palæ, hvor man i dag finder Randbøldal Museet.

Gennem årene fik palæet nye beboere og ejere i takt med, at fabrikken skiftede indehavere og bestyrere. Alle ejere og beboere bliver ikke nævnt her, men i nyere tid - siden midt 70'erne gik det i den grad ned ad bakke for det smukke og ellers så knejsende hvide palæ. Mislighold og fredninger lagde bånd på palæets liv, og i dag ligger det hen i gråt, fyldt med mug og råd indeni.

I februar 2016 var der dog et spirende håb for det fortabte hvide palæ. En ung mand, bosat i Dubai, købte palæet for 660.000 kroner. Istandsættelser blev igangsat, men alligevel aldrig helt ført til dørs.

Daniel og Louise Nakskov og deres to børn Ellen-Marie, som er med i billedet her, og Alfred, er foråret flyttet ind i "stenhuset", som nu ser helt anderledes ud end for et år siden. Renoveringen er første etape af mange på "Dalekilde - Det Hvide Palæ". Foto: Mette Mørk
Annonce

Nye ejere, nyt navn

Lidt over to år senere fik parret Daniel og Louise Nakskov øje på det forladte slot i dalen. Det var præcist dét sted, hvor de kunne se deres drømme spire og vokse. De købte Det Hvide Palæ i november 2018 og flyttede dertil i sommeren 2019.

I den første lange tid var her dog ubeboeligt, hvorfor de for en tid slog sig ned på Randbøldal Camping. Siden da har de arbejdet ihærdigt på første etape, så de kunne flytte ind og være en familie med deres to små børn på det, som nu har fået navnet “Dalekilde - Det Hvide Palæ”.

Denne etape er nu godt overstået. De har fået opbygget “Stenhuset” på gårdspladsen fra værende en gammel forfalden og primitiv bygning til at danne rammen om deres familie-rede. Herfra kan de i ro mag, på helt nært hold, gå i gang med de næste etaper i projektet der handler om at skabe nærværende og engagerende liv på stedet.

Det er dog ikke et projekt de har tænkt sig at gennemføre alene.

- Det har hele tiden været et stort ønske, at få nogle investorer og "legekammerater" med ind over i forhold til selve palæet, og også til de bygninger vi kalder "Stalden" og "Nordhuset", og vi har da også fået nogle henvendelser, forklarer Louise Nakskov. Hun fortæller videre, at hun for tiden brygger på et koncept med livsstilsforretninger og en café i en af bygningerne.

At lokalsamfundet også skal være en del af det stedet, er også noget, som betyder meget for familien Nakskov. I det hele taget er drømmen, at stedet vil komme til at danne ramme om noget, som flere mennesker kan skabe og bruge sammen, men der skal også være mulighed for at man føler en ro og nærhed ved at være her. Og samtidig skal det være hjemmet for familien Nakskov.

Drømmene er mange, og man fornemmer en stålsathed hos Daniel og Louise Nakskov. Lige nu er der gået et år siden de kom til Randbøldal. Første etape er overstået. Nu bliver der samlet energi, idéer og midler til den næste etape.

I forbindelse med "stenhuset" har Daniel og Louise Nakskov valgt at bygge en udestue. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Læserbrev: Vi har brug for hinanden

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: Lys i mørket

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Julekoncert i Bredsten Kirke

Annonce