Annonce
Egtved Posten

Ny præst fundet: 32-årig kvinde indsættes i Ødsted-Jerlev sidst i januar

32-årige Sacha Knudsen indstillet til ledig stilling som sognepræst Ødsted-Jerlev. Før hun kan starte, skal hun bestå sin pastoraleksamen fredag den 18.december og herefter ordineres og indsættes. Privatfoto
Et enigt menighedsråd har indstillet teologistuderende Sacha Knudsen til præsteembedet i Ødsted-Jerlev.
Annonce

Ødsted-Jerlev: 1. februar tiltræder Sacha Knudsen som sognepræst i Ødsted og Jerlev sogne. Hvis alt går efter planen.

Et enigt menighedsråd har indstillet den 32-årige kvinde til den ledige stilling. Hun bor i dag i Valby og bliver først færdig med sin pastoraleksamen fredag 18. december.

Menighedsrådsformanden er dog ikke i tvivl om, at Sacha Knudsen nok skal få sin eksamen. Og derefter er godkendelsen af menighedsrådets indstilling blot en formsag.

Så borgerne i de to sogne kan godt begynde at glæde sig til, at den nye sognepræst flytter til egnen sammen med sin amerikanske husbond.

- Hun er meget sikker i sit arbejde og teologien. Og hun gjorde et positivt indtryk med sit imødekommende væsen, siger menighedsrådsformand Carsten Bjerre.

Sacha Knudsen er vokset op i et landsbysamfund på Vestsjælland, så hun gik efter et landsogn, oplyser menighedsrådsformanden.

Ud over hendes væsen imponerede Sacha Knudsen også menighedsrådet med sin erfaring og store indsats inden for det diakonale arbejde.

Annonce

Fokus på de ældre

Stillingen som sognepræst i de to sogne har været vakant, siden Martin Bonde Eriksen skiftede embede den 15. oktober.

Menighedsrådet har haft mange gode samtaler samt fremvisninger af kirke og præstegård. Tre af kandidaterne blev inviteret til prøveprædiken.


Hun er et imødekommende menneske med et varmt hjerte, der banker for de svage.

Carsten Bjerre, menighedsrådsformand, Ødsted-Jerlev sogne


Sidst i november indstillede menighedsrådet sin kandidat, som kommer med erfaring i socialt arbejdet med fokus på samfundets svageste.

- Hun er et imødekommende menneske med et varmt hjerte, der banker for de svage, siger Carsten Bjerre og fortsætter:

- Vi har gang i mange ting, hun gerne vil følge op på. Men der har været meget fokus på arbejdet med børn. Vi har ikke gjort så meget for ældre. Det tror jeg, hun har lyst til at tage fat på.

Når Sacha Knudsen har bestået sin eksamen og er blevet officielt godkendt, skal hun først ordineres i Haderslev Domkirke og efterfølgende indsættes som sognepræst. Hun indsættes søndag 31. januar og ordineres en uges tid forinden. Hvis alt går efter planen.

Jerlev Kirke og Ødsted Kirke 32-årige Sacha Knudsens nye arbejdsplads - om alt går efter planen. Hun er indstillet til den ledige stilling som sognepræst og forventes indsat søndag den 31. januar. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Stor fejring må vente

Egtved Posten

Hjælp med at opklare mysteriet

Egtved Posten

Klumme: Årets knald?

Egtved Posten

Klumme: Drømme

Annonce