Annonce
Egtved Posten

Ny stor campingplads ved Donssøerne og Troldhedestien

Det orange område på billedet indikerer, hvor den ny campingplads vil kunne ses i landskabet. Her set fra Busholmvej, henover Troldhedestien og Donsrod Å. Foto: Kolding Kommune
En aftale mellem Kolding Kommune og Kolding City Camp betyder, at en ny campingplads snart kan åbne tæt på Troldhedestien og Donssøerne. Plan-, Bolig- og Miljøudvalget har besluttet at skyde arbejdet med at lave en ny lokalplan for området i gang.

Dons: Kolding Kommune og Kolding City Camp er netop blevet enige om en ny placering for campingpladsen, og det bliver ved Dons Landevej nord for Trianglen, hvor Kolding City Camp har indgået en købsaftale med en grundejer, der træder i kraft, når en ny lokalplan er vedtaget.

Kolding City Camp er i dag placeret i erhvervsområdet i Vonsild på et areal, som campingpladsen lejer af Kolding Kommune. For flere år siden aftalte Kolding City Camp og kommunen at finde en ny placering, når den nuværende kontrakt udløber som led i planerne om at skabe et større sammenhængende idrætsområde omkring Sydbank Arena.

På et møde i plan-, bolig- og miljøudvalget 6. januar er der givet grønt lys til, at by- og udviklingsforvaltningen kan begynde processen med at udarbejde en lokalplan. Den skal bane vej for, at den nye campingplads kan realiseres og blandt andet sikre campingpladsens indpasning i landskabet, drikkevandsinteresser i området og trafiksikre adgangsforhold.

Annonce

Naturskønt område

Formand for plan-, bolig- og miljøudvalget Birgitte Kragh glæder sig over, at Kolding snart kan tilbyde campinggæster mulighed for at campere tæt på Troldhedestien og den smukke natur ved Donssøerne.

- Den nye campingplads får en meget attraktiv placering med gode muligheder for, at pladsens gæster kan benytte Troldhedestien ind til Kolding by mod øst og ud til Donssøerne mod vest, siger Birgitte Kragh i en pressemeddelelse og fortæller videre:

- Netop fordi den nye campingplads er placeret tæt på et bevaringsværdigt landskab, skal vi med lokalplanen blandt andet stille krav om, at campingpladsen indrammes af beplantning, og at campinghytterne og pladsens øvrige bygninger får en form og farve, så de passer bedst muligt ind i naturen.

Arealet afskærmes allerede i dag af levende hegn og skov på tre sider, undtagen det sydvestlige hjørne, hvorfra der er udsigt over landskabet. I den plan, som campingpladsen har præsenteret for kommunen, kommer der desuden et stort centralt, grønt område på pladsen.

Forventningen er, at et forslag til en lokalplan kan præsenteres for plan-, bolig- og miljøudvalget den 3. marts 2021, og herefter sendes den i fem ugers høring i perioden fra 9. marts frem til den 11. april 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Mindeord om Ole Have

Egtved Posten

Udstilling: Se min kjole

Egtved Posten

Krolfklub klar til sæsonstart

Annonce