Annonce
Egtved Posten

Nyt om historisk foto fra Lihmskov

Lihmskov Holdeplads 1915. Arkivfoto

Lihmskov: Avisen bragte for nogle uger siden en efterlysning for Gorm Christensen fra Lihmskov vedrørende et foto af nogle festklædte mennesker foran Lihmskov Holdeplads. Og det kom der nogle meget informative tilbagemeldinger på fra Svend-Erik Warming Hansen og Ole Lennarth Nielsen, begge med tilknytning til Egtved-egnen.

Gorm Christensen har nu sammenfattet oplysningerne, som kan læses her:

Billedet er fra Lihmskov Holdeplads og viser gæsterne ved Georgs konfirmeret, som fandt sted i Nørup Kirke 11. april 1915.

Annonce

Georgs forældre var ekspeditrice Mathilde Madsine og baneformand Hans Peter Panduro, der ledede og boede på Holdepladsen fra 1908 til 1932.

Bagest fra venstre ses August Panduro (søn af Isiduro), Isiduro Panduro, Jens Peter Panduro, Hans Monrad Panduro, Hans Peter Panduro (baneformand og gift med Mathilde Madsine Panduro), Hans Rudolf Panduro, Laurs Sørensen, Julius Rosenlund Jensen og Georg Panduro, som bliver konfirmeret denne dag.

Midterrække fra venstre Hans Rudolf Panduro, Maren Nielsen, Cathrine Ulrikke Alvine Jensen, Maren Jensen, ekspeditrice af holdepladsen Mathilde Madsine Panduro, enke Maren Dorthea Panduro, Augustine Marie Panduro, og Anna Margrethe Panduro med to børn.

Første række fra venstre, nummer et og to, er Ingvard og Semine Panduro og der er Isiduro og Maren Panduros børn. Resten af børnene i første række er ikke stedfæstet.

Ole Lennarth oplyser endvidere:

Alle stationer på den oprindelige bane til Vandel var som udgangspunkt udstyret ens. Der var en hovedbygning på kun 63 kvadratmeter. Heraf gik cirka 14 kvadratmeter ventesal.

Noget egentligt stationskontor (16 kvadratmeter) var der ikke, da dette rum også blev brugt til dagligstue. I døren mellem ventesalen og stationskontoret var en luge, som kunne benyttes til billetsalg. Bestyrerparret havde desuden en spisestue (16 kvadratmeter), et lille køkken (8 kvadratmeter), en entré med udgang til en gård og trappe til loftet, og et lille spisekammer (cirka 2 kvadratmeter) i stueetagen. På loftet fandtes et soveværelse og et tørreloft. I gården var der adgang til et vaskerum og et gammeldags lokum i udhuset. Fra ydersiden af udhuset havde publikum adgang til henholdsvis retirade og pissoir.

Mellem udhuset og hovedbygningen var der en veranda, hvor passagerer kunne vente i læ for den værste regn og blæst. Det ret store selskab har derfor været bænket tæt i den lille stationsbygning, og måske har der været dækket op både i spisestuen og stationskontoret/dagligstuen.

En anden mulighed kunne være, at det 20 kvadratmeter store varehus af træ, som hvilede på murede piller, var ryddet og gjort rent til lejligheden. Stationen havde også en brolagt svinefold på 47,3 kvadratmeter med rampe. Her har festen næppe været afholdt.

Med ønske om at du havde en god konfirmation, Georg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Udstilling: Se min kjole

Egtved Posten

Krolfklub klar til sæsonstart

Annonce