Annonce
Egtved Posten

Vandel-borgernes drømme er samlet i en ny landsbyvision

Vandel har fået en ny landsbyvision, som koger nogle af de mange tanker og ønsker for byens udvikling, der er kommet gennem processen, sammen til en fælles helhed. Illustration: Forside fra landsbyvisionen
Vandel har fået en ny landsbyvision, som byens borgere er kommet med mange gode input til. Udvalgsformand roser resultatet, der vidner om et engagement, der de seneste år virkelig er boblet frem i Vandel.

Vandel: Hvad drømmer Vandel-borgerne om, der på sigt skal ske i deres by?

Det har Vejle Kommune med bistand fra Gustin Landskab kogt sammen til en ny landsbyvision. Forinden har Gustin Landskab besøgt Vandel og talt med mange af byens borgere for at få føling med byen og et indblik i muligheder og ønsker.

Det har resulteret i en rigtig spændende landsbyvision, mener udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati, der for nylig blev præsenteret for resultatet.

Annonce

- Vi talte rigtig meget om den landsbyvision, fordi vi synes, den vidner om et enormt stort engagement lokalt i Vandel. Når jeg kigger tilbage til dengang, jeg begyndte i byrådet, oplevede jeg ikke det engagement i Vandel, som man ser i dag. Det spirer virkelig, og det er så fedt at se og mærke. Og det er den her landsbyvision et godt billede på, mener Thyge Havgaard Bjerring (V), formand for udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati.

Skal præsenteres for byrådet

Landsbyvisionen har tre overordnede fokusområder, der handler om at skabe mødesteder i byen, byforskønnelse og nye boformer. Herunder fremgår en række konkrete forslag og tanker om beplantning med vejtræer langs Grindstedvej eller visuelle infoposter.

Det er Gustin Landskaber, der langt hen ad vejen har udarbejdet landsbyvisionen.

- Det er noget relativt nyt, vi prøver, hvor vi får en ekstern partner på, og vi i Vejle Kommune ikke blander os så meget. Vi kan se, det giver noget godt, når nogen udefra beskriver nogle af de ting, man gerne vil lokalt, siger Thyge Havgaard Bjerring.

Selvom udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati godkendte landsbyvisionen, og den altså ikke behøver yderligere politisk behandling, besluttede udvalget at sende visionen videre til både økonomiudvalg og byrådet.

- Vi besluttede at sende den videre, så alle i byrådet kan se, hvad der er sket i Vandel. Vi synes, det er vigtigt, at alle i byrådet bliver opmærksomme på den indsats, der sker i Vandel. For hold da op, det er godt arbejde, siger Thyge Havgaard Bjerring.

Næste step for Vandel bliver at forsøge at realisere nogle af de mange ønsker og idéer.

- Med landsbyvisionen følger der også nogle penge. Det er ikke nogen, man bare får automatisk, men der er mulighed for at søge op til 125.000 kroner til at realisere nogle af de ønsker, der er i visionen, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Lokalpolitik som i vikingetiden

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Ellen har bageriet til salg

Egtved Posten

Klumme: Bagsiden af medaljen

Annonce