Annonce
forside

Ni kunstnere fortolker Anna Dyhr

Forfatter Anna Dyhr har udgivet bogen "Købekælling", som nu bliver til en udstilling. Pressebillede

Bogen "Købekælling" kan nu opleves gennem vidt forskellige udtryk i en ny særudstilling.

Fausing: Galleri Grevelsgaard ved Fausing slår nu dørene op til fernisering for en ganske speciel udstilling. Det er nemlig ni lokale kunstnere, der fortolker Djursland-forfatteren Anna Dyhrs roman "Købekælling".

- Jeg går egne veje, men i fælleskabet med de ni kunstnere, der fortolker bogen, fortæller Anna Dyhr.

Udstillingen omfatter romanen, billed-, glas- og fotokunst og vil fylde hele første sal af Grevelsgaards kunstlænge.

Købekælling udkom på kvindernes internationale kampdag, hvor der var fokus på kvinders ligestilling i verden. Romanen handler om oprør, opgør, frigørelse og ligeberettigelse.

- Det er en unik udstilling, hvor ni meget forskellige kunstnere har fået frie tøjler til at fortolke min roman. Det er en pirrende, kraftfuld og symbolmættet tekst, derfor er udstillingen kraftfuld og vil uden tvivl påvirke publikum. Det er kunst med kant, siger Anna Dyhr.

Købekælling fik allerede på udgivelsesdagen flotte anmeldelser med fire stjerner i både Nordjyske, Politiken og Berlingske.

Bogens tekster er blevet fortolket af ni lokale kunstnere. Pressebillede
Annonce

Unik udstilling

Allerede i november tog Anna Dyhr kontakt til kunstnerne med idéen om at lade romanen være udgangspunkt for en kunstudstilling, selvom bogen på daværende tidspunkt ikke var færdig.

- Kunstnerne har taget godt imod idéen, og det er jeg taknemlig for. Synergetisk styrker vi hinandens kreative kunnen, samtidig med vi får spredt et vigtigt budskab, fortæller Anna Dyhr.

Projektet er støttet af Kulturpuljen Syddjurs og Freka Grafisk A/S. Kunstnergruppen består af Ane Gudrun Ørhberg, illustrator, børnebogsforfatter og skulptør; Mogens Greve, fotograf; Peter Maltha, illustrator; Susanne Mosegaard, billedkunstner; Formskabt v. Lise G., grafisk designer og illustrator; Tilla P. Klow, grafik; Anette Neist, billedkunstner; Bettina Vahle, glaskunstner og Ulrika Bjerregaard, billedkunstner.

Der er fernisering på udstillingen 15. april.

pcb

Annonce