Annonce
Give Avis

283.000 danskere kender til Give Kirkes genbrugskoncept

Det er kirketjener Britta Poulsen, der står for formidling af genbrugskonfirmationstøjet i Sognehuset i Give. Her viser hun et udvalg af det tøj, der pt. er på lager. Foto: Jim Hoff
Give Sognehus formidler konfirmationstøj fra konfirmand til konfirmand. Altså tøj, som en tidligere konfirmand donerer til en kommende konfirmand. På den måde skåner man både miljøet og budgettet. Og konceptet storhitter ikke mindst på Facebook.
Annonce

GIVE: Give Sognehus, og dermed i regi af Give Kirke, har siden 2019 haft en ordning med genbrug af konfirmationstøj, og den populære ordning fortsætter også her i 2020.

Når de kommende konfirmander hen i april 2020 skal konfirmeres, er det dermed igen muligt at anskaffe sig gratis konfirmationstøj, og det kan være flere gode årsager til netop at vælge denne løsning.

Det giver nemlig rigtig god mening at genbruge konfirmationstøj, for det er oftest kun brugt en enkelt gang og fejler ikke noget. Dertil kommer, at vi lever i en ikke uproblematisk tid rent klimamæssigt, hvor netop klimaet og miljøet er godt tjent med, at vi har fokus på og gør brug af genbrug.

Derudover ligger der også den helt nærliggende fordel i konceptet, at økonomisk trængte familier kan få en håndsrækning i forbindelse med tøj til den store konfirmationsdag.

At budgettet ikke skal belastes af dyrt konfirmationstøj, kan så absolut være en afgørende lettelse for de mest trængte familier.

De unge er faktisk ret vilde med tanken om at genbruge tøj, også konfirmationstøj. Sidste gang jeg fortalte konfirmanderne om konceptet, belønnede de mit indlæg med klapsalver, så den unge generation er bestemt med på tanken.

Britta Poulsen, kirketjener og tovholder på konfirmationstøjskonceptet

Annonce

41 unge fik glæde af genbrugskonceptet i 2019

Det er kirketjener Britta Poulsen, der står som tovholder på projekt ‘genbrug af konfirmationstøj’. Faktisk var det sognepræst Mie Faarkrog, der for et par år siden bragte tanken om genbrug af konfirmationstøj på banen.

- Mie hørte om konceptet, og hun tænkte naturligvis straks, at det var noget for Give Kirke at gå ind i. Jeg fik så æren af at blive tovholder på projektet, og selv om det i spidsbelastningsperioder tager en del af min tid, så er det bestemt særdeles berigende på det menneskelige plan at være med til at gøre både de unge mennesker og deres forældre glade, når de finder noget godt og gratis konfirmationstøj her i Sognehuset, siger Britta Poulsen.

Hun har en klar opfordring til de kommende konfirmander og deres forældre.

- Jeg synes da, at man skal komme ned i Sognehuset og se på tøjet. Måske har vi lige det, man står og mangler til den store dag, og det er jo som sagt ganske gratis, siger Britta Poulsen og fortsætter:

- Vi har pæn efterspørgsel på tøjet, så hvis der er nogen, der ligger inde med kjoler, jakker, skjorter, slips, sko osv., som de vil give videre, tager vi imod med stor taknemmelighed.

I 2019 var der således 23 piger, der fik en gratis konfirmationskjole, mens 18 drenge kunne gå fra Sognehuset iklædt et smart sæt tøj eller en blazer.

Annonce

Nåede ud til 283.000 personer på Facebook i 2019

Og det er bestemt ikke kun lokalbefolkningen, der tager imod det gode og godt tænkte tilbud. Britta Poulsen kan fortælle, at der også kommer folk langvejs fra. Ikke mindst takket være de sociale medier er konceptet nemlig kendt langt udenfor Gives grænser.

- Der kommer folk fra København, Fyn, Vestjylland, Herning, Vejle osv. for at hente konfirmationstøj. Så behovet er jo landsdækkende. Vi laver typisk et opslag på Facebook om genbrugskonceptet, og så kan det ellers nok være, at det går stærkt med likes, delinger og massevis af positive kommentarer fra hele landet, fortæller Britta Poulsen.

Således nåede man via Facebook ud til knap 283.000 personer i 2019, hvor opslaget også blev delt 2389 gange, og hvor brugerne flittigt delte opslaget målrettet mod potentielle brugere af genbrugskonceptet.

I år er kirkens opslag allerede blevet delt 742 gange, og Britta Poulsen kan da også berette om flittig trafik til Sognehuset, hvor kommende konfirmander og deres forældre kommer forbi for at se nærmere på konfirmationstøjet.

- Konceptet er faktisk ved at slå så godt igennem, at jeg overvejer i 2021 at afholde nogle dage med faste åbningstider for ligesom at få samling på de mange henvendelser. Det er rent tidsmæssigt nok smartere, at jeg samler det på nogle dage fremfor som nu, hvor jeg kan ‘risikere’ at blive revet ud af min daglige dont flere gange om dage, og ikke mindst i weekender, hvor både børn og forældre jo har tid til den slags, siger Britta Poulsen med et stille smil.

Annonce

Bredballekjole gjorde godt i Give

Apropos tidsforbrug har Britta Poulsen en lille sød anekdote, hvor netop tidsforbruget kom til at stå mål med herlighedsværdien hos modtageren, en pige fra Bredballe, i den anden ende.

- En kvinde fra Bredballe ringere mig op. Hun ville donere en rigtig flot kjole, men kunne afse tid til selv at aflevere den her i Sognehuset i Give. Vi aftalte så, at jeg hentede den i hendes garage i Bredballe, en dag jeg alligevel skulle besøge min datter i Vejle. Og det viste sig at blive lidt af et kup, fortæller Britta Poulsen og fortsætter:

- For ugen før havde jeg haft en pige inde fra en stor familie, der var på udkig efter en kjole med blonder i lille størrelse. Altså en næsten umulig opgave at løse. Men sandelig om ikke kjolen fra Bredballe lige netop var helt perfekt i størrelse og stil, og så var der ellers en pige i Give der blev rigtig, rigtig glad. Det var bare så dejligt at se pigen og hendes forældre blive så glade, fortæller en lidt rørt Britta Poulsen.

Annonce

Belønnet med klapsalver

Når de unge mennesker har konfirmationsundervisning med præsterne ved Give Kirke fremlægger Britta Poulsen genbrugskonceptet for dem. Og det er en succes.

- De unge er faktisk ret vilde med tanken om at genbruge tøj, også konfirmationstøj. Sidste gang jeg fortalte konfirmanderne om konceptet, belønnede de mit indlæg med klapsalver, så den unge generation er bestemt med på tanken, siger Britta Poulsen.

Hun efterlyser løbende mere konfirmationstøj, for der er som sagt rift om tingene både på pige- og drengesiden.

Rent praktisk kan man komme ned i Sognehuset, hvor man kan donere sit brugte konfirmationstøj. Man kan også kontakte Britta Poulsen på Facebook eller på telefon 51 85 05 07 og så aftale nærmere - og det gælder både folk, der vil donere, og folk der vil afhente tøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce