Annonce
Give Avis

Bedre end Google: Firmaets mand er en kvinde

Margit Pedersen har været ansat 40 år hos Thyregod A/S, hvor hun igennem en menneskealder har været administrationens/kontorets helt uundværlige blæksprutte med styr på alt fra rundstykker, runde dage og til radrensere. Foto: Jim Hoff
Bogholder Margit Pedersen kunne onsdag fejre hele fire årtier på kontoret hos maskinfabrikken Thyregod A/S. Dermed ryger hun ind i top fem over loyale og betroede medarbejdere, der via en anciennitet i virksomheden på over 40 år nærmer sig en legendarisk status som værende tæt på uundværlig.
Annonce

THYREGOD: Selv om man er kvinde, kan man sagtens være firmaets mand. Og netop sådan én er Margit Pedersen, der ud over den fire årtier lange anciennitet på virksomheden Thyregod A/S også godt og grundigt har oparbejdet en status på kontoret og i administrationen, der for længst har ramt prædikatet "helt uundværlig".

Her er det vigtigt at understrege, at det bestemt ikke er jubilaren selv, der fører sig frem med denne påstand. Det er hendes direktør Claus H.Jensen og hendes nærmeste arbejdskolleger Jan Riis Hansen og Gustav Hansen på kontoret, der alle gerne skriver under på, at Margit Pedersen på alle måder er både klogere, bedre, hurtigere og mere vidende end Google.

- Hun kan huske alt lige fra samtlige ansattes fødselsdage, bryllupsdage osv, til nummeret på en radrenser, vi producerede i 1968. Hun har simpelthen klæbehjerne, og det nyder vi andre rigtig godt af. Og så er Margit også forrygende til at sætte os på plads, hvis vi bliver lidt for kæphøje og dygtige, lyder det med stort smil fra Jan Riis Hansen, der selv har været 42 år i virksomheden, og som derfor nok ved, hvad han taler om.

Annonce

Spiller de andre gode

Jubilæet blev markeret efter alle coronakunstens regler onsdag formiddag, hvor der var lagt rød løber ud til jubilaren, der netop denne eneste dag i 40 år valgte at gå en anden vej ind på kontoret, end hun plejer. Og dermed missede den royale velkomst.


Altså det er jo logisk, at jeg godt kan lide at være her. Ellers havde jeg ikke været her i 40 år. Men om jeg tager 10 år mere, det ved jeg ikke

Margit Pedersen, 40-års jubilar


Derudover var samling i frokoststuen med rundstykker, basser og kaffe, hvor direktør Claus Harrild Jensen leverede en herlig humoristisk tale, der involverede en håndbold, en del ping-pong med jubilaren samt fine gaver.

Et gavekort, der sender Margit med familie til åbningskamp på VIP-niveau under EM for kvinder 2020 i Boxen i Herning, gjorde stor lykke.

- Der er slet ingen tvivl om, at firmaets mand her hos Thyregod A/S er en kvinde. Margit har været på kontoret i 40 år, og hun formår i den grad både at 'spille bold' med vi andre og spille os gode. Du er højt respekteret i firmaet, måske også fordi det er dig, sagt med glimt i øjet, der udskriver vores løn, og dit serviceniveau har altid været meget højt. Du har været med lige fra skrivemaskinernes og faxens tid til den nye pc-alder, og du har altid været det faste holdepunkt på kontoret, lød det anerkendende med et stort smil fra Claus H. Jensen.

Annonce

Stærk kvinde i smedejargonen

Han udsatte derpå dagens jubilar for en håndbold-quiz, der til stor jubel for de ansatte mundede ud i en flot gave til Margit, hvor den håndboldtossede bogholder den 4. december sammen med familien skal til EM i kvindehåndbold og se Danmarks åbningskamp mod Slovenien i Boxen i Herning - og samtidig får et personligt møde med håndboldlegenden Janne Kolling. En vaskeægte VIP-oplevelse i Skyboxen - for Janne Kolling, naturligvis.

40 år, hvoraf langt de fleste har været som eneste kvinde, på en arketypisk mandearbejdsplads fyldt med frække smede og mundrappe kolleger på kontoret. Det ville nok trække tænder hos en del piger, men ikke hos Margit, der udover en stålsat robusthed også besidder den dejlige befriende evne at spille bolden tilbage til hannerne med en humor og moderkærlig pondus, der gør, at det som regel er hende, der med insisterende blikke og hævede øjenbryn løber med sejren og alle pointsene i de forskellige meningsudvekslinger.

Annonce

Det gode samvær og det gode sammenhold

Den 58-årige kvinde, der for øvrigt har sine to sønner og mand som kolleger på fabrikken, vil ikke udstede nogle garantier om, at hun går målrettet efter 50-års nålen og et besøg hos den til den tid siddende monark. Om det bliver Margrethe, Frederik eller måske ligefrem Christian, vil tiden vise - det kommer jo an på, hvor længe Margit vil blive ved med at svinge pisken over de gode folk på kontoret.

- Altså det er jo logisk, at jeg godt kan lide at være her. Ellers havde jeg ikke været her i 40 år. Men om jeg tager 10 år mere, det ved jeg ikke. Det kommer an på så meget, blandt andet helbredet. Jeg synes jo, at det samvær og det sammenhold, vi har her på fabrikken, er rigtig godt. Der er en fast kerne, der ligesom jeg har været her i mange år, og vi har en rigtig god jargon med hinanden, hvor vi både kan have det sjovt men også få noget fra hånden,siger Margit Pedersen.

Direktør Claus Harrild Jensen leverede en god og humoristisk tale til Margit Pedersen, hvor der blev spillet en del håndbold frem og tilbage med jubilaren. Foto: Jim Hoff

- Margit har måske nok titel af bogholder, men at lave en jobbeskrivelse for hende ville være umuligt. Hun er inde over så mange praktiske ting og tilsætter stedet, som jo en en klassisk mandeverden, en masse gode tiltrængte bløde værdier. Og tag endelig ikke fejl: Nok er hun vores allesammens "mor", men hun forstår også at sætte sig i respekt - og det er lige nøjagtigt, hvad vi har brug for en gang imellem, siger Claus Jensen, mens de tre andre gutter ved bordet nikker bifaldende.

Annonce

Oasen ligger i Vorupør

Vi har fået leveret meldingen om, at Margit er entusiastisk håndboldtilhænger, på tilskuerplan, men hun har også en glorværdig karriere bag sig som aktiv fodboldspiller i FREM Thyregod, hvor hun havde sin nuværende kollega Jan Riis Hansen som træner.

Badminton er også på programmet, både som udøver og som bestyrelsesmedlem i mange år.

Hun er også kendt som en kreativ pige, der er legendarisk god til at lave lykønskningskort, hvilket passer glimrende til hendes fantastiske evne til at huske mærkedage.

Derudover går hun seriøst til camping, idet hende og hendes mand, Kent, er fastliggere ved Vorupør Strand på 37. år - og her er familien tit samlet til ro, hygge og gode ture ved havet.

Margit Pedersen med dagens samlede gevinst på gavebordet. Bemærk blandt andet det flotte laserskårede 40-års jubilæumsskilt fra kollegerne. Foto: Jim Hoff

Det er da også i Vorupør, at hun sammen med sin sin mand og de to sønner Jesper og Michael, tager en forlænget weekend fra torsdag til mandag - måske for at fejre det flotte jubilæum eller måske bare for at hygge sig med de mennesker, der sammen med de gode mangeårige kolleger på fabrikken, betyder allermest for hende.

Og så må Margrethe, Frederik eller muligvis Christian pænt vente nogle år endnu på at få besøg fra en delegation fra Thyregod med Margit Pedersen i spidsen.

For pensionsmoden, det er hun altså langt fra! Og det er der mange i virksomheden, der har det rigtig, rigtig godt med, skulle vi hilse at sige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Søndagshygge med farverig korleder

Annonce