Annonce
Give Avis

Behold storskrald og haveaffald derhjemme:Kommunen lukker alle genbrugspladser

Samtlige genbrugspladser i Vejle Kommune er lukket for private. Virksomheder kan dog stadig aflevere affald på Vejle Genbrugsplads.Foto: Jim Hoff
Sæsonen for havearbejde nærmer sig hastigt, men du må vente med at køre ud på genbrugspladsen med dit haveaffald. Samtlige genbrugspladser i Vejle Kommune er lukket for private. Virksomheder kan dog stadig aflevere affald på Vejle Genbrugsplads.
Annonce

Vejle Kommune: Grundet frygten for spredning af coronavirus er samtlige genbrugspladser i Vejle Kommune lukket. Foreløbig forventer kommunen, at genbrugspladserne åbner igen lørdag 28. marts.

Det oplyser Jørgen Chris Madsen, områdechef for "Natur, Vej & Genbrug" i Vejle Kommune.

- Selvom der nu for mange er blevet tid til at rydde op i kælderen og gå i haven, appellerer vi til, at borgere holder deres storskrald og haveaffald hjemme i 14 dage. Vi har fået besked fra staten om at koncentrere os om kritisk affald, siger Jørgen Chris Madsen.

Genbrugspladserne er ikke just steder, hvor folk står tæt og kommer hinanden ved, men der er stadig en smittefare, siger områdechefen.

- Hvis potentielt smittede kommer med affald og afsætter virus, så kan det udgøre en fare for de ansatte, der skal viderebehandle fragmenterne. Derfor har vi lukket for private, siger han.

Skraldemænd kører dog fortsat ud for at tømme borgernes affaldspande, men der bliver ikke hentet storskrald og haveaffald.

Erhverv kan stadig aflevere affald, idet genbrugspladsen i Vejle holdes fortsat åben for virksomheder.

Virksomheder, der benytter sig af genbrugsterminalens brovægt, kan som normalt få vejet containere af. Dette kan gøres alle hverdage i åbningstiden mellem klokken 7 og 14.

Andre virksomheder med mindre køretøjer tilmeldt Vejle Kommunes G'Bizz-ordning kan alle hverdage mellem klokken 7 og 10 aflevere affald. Men kun på genbrugspladsen i Vejle.

Genbrugspladserne i Egtved, Give og Børkop er, som det gælder private, også lukket for erhverv. Dette er også et tiltag for nedbringe smittefaren, lyder det fra Jørgen Chris Madsen.

- Grunden til at erhverv må, og private ikke må, handler om, at vi skal prøve at holde erhvervslivet kørende bedst mulig. Det handler også om, at det forbrændingsegnede affald stadig skal kunne tilgå forbrændingsanlæggene, for det skal bruges til at levere strøm og varme. Det især kritisk for erhverv, at de ikke kan komme af med deres affald, mens vi vurderer det som mindre kritisk for borgere at holde haveaffald og gamle møbler hjemme i en periode, siger Jørgen Chris Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce