Annonce
Give Avis

Breaking: Nu bliver boghandleren kromand

Henrik Henriksen overtager Diagonalkroen i Give pr. 1 august, og at salget er gået så hurtigt - og til en lokal mand - er en stor lettelse for Ellinor og Pernille Østergaard. Foto: Jim Hoff
Efter blot to måneder med til salg-skiltet på facaden er Diagonalkroen blevet solgt. Det hurtige salg skyldes ikke mindst stor lokal interesse i, at kroen dels kører videre, dels at den fortsætter på lokale hænder. Og det er her tidligere boghandler Henrik Henriksen kommer ind i billedet.
Annonce

GIVE: Jakob og Ellinor Østergaard overtog Diagonalkroen i 1996, og senere kom datteren Pernille med i driften af den smukke gamle kro på Torvet i Give.

Grundet Jakob Østergaards sygdom blev kroen sat til salg i april 2019, og familien nåede knap nok at vænne sig til tanken om, at deres dejlige og elskede kro nu var sat til salg, inden der mødte en seriøs køber op. Endda en køber med lokale rødder og en køber, der tidligere selv har været selvstændig i Give siden 1997.

Da Diagonalkroen blev sat til salg i april, skulle den tidligere boghandler Henrik Henriksen lige bruge små tre uger til lige at snakke med sig selv, vende de boblende mavefornemmelser et par gange og smage lidt på den nye titel af kromand, inden han med vanlig målrettethed slog til og afgav et bud på kroen.

- Da kroen blev sat til salg, gik jeg jo og frygtede, at den kunne komme til at stå tom i længere tid, eller at den blev solgt til lejlighedskomplekser eller noget i den stil. Det synes jeg ville være synd for både byen og den smukke gamle kro. Den er jo et af de positive vartegn for Give, så efter at jeg havde gået og tænkt det hele igennem, var det faktisk en let beslutning at købe kroen, fortæller Henrik Henriksen.

Jeg glæder mig til at komme i gang som byens nye kromand. Ok, jeg ved godt, at der altid kun vil være én kromand i byen, nemlig Jakob Østergaard, men det bliver spændende at komme i gang og være med til at skabe endnu mere liv både på kroen og i byen. Der er et stort potentiale i Diagonalkroen, og det skal vi udnytte.

Henrik Henriksen, Gives nye kromand

Annonce

Stor lettelse at få solgt

Han overtager kroen officielt pr. 1. august, og Ellinor og Pernille Østergaard har således deres sidste officielle arbejdsdag på kroen den 20.7., hvor de lukker ned for sidste gang klokken 21.00.

Der er dog et lille hængeparti den 21.7. for der kan jo være gæster, der lige skal serviceres med morgenmad.

- Som udgangspunkt er det en stor lettelse, at kroen nu er blevet solgt. Og det er helt utroligt, at det kunne gå så hurtigt. Vi er utroligt glade for, at krone kører videre; det er vigtigt for både Jakob og vi andre i familien, og for byen, siger Ellinor og Pernille Østergaard.

- Vi er glade for, at det er en lokal mand som Henrik, der har købt kroen. Han har selv været selvstændig butiksdrivende i byen og kender kroens betydning for byen og området. Og det er bare så dejligt, at vi ved, at bygningerne ikke kommer til at stå tomme og livløse. Det ville simpelthen være så synd. Nu har vi den rigtige mand, der har fået kroen til den rigtige pris, så det er bare så godt, siger Ellinor Østergaard med et smil på læben.

Annonce

Svært at sætte kroen til salg

Det var svært for familien overhovedet at sætte kroen til salg i første omgang, men tvunget af omstændighederne med Jakob Østergaards sygdomsforløb, var det det eneste rigtige at gøre for familien.

- Jakob var da ikke helt vild med ideen om, at vi satte kroen til salg, det er jo hans ’guldklump’. Men han tog det nu rigtig pænt, da vi fortalte ham, at Henrik havde købt kroen, og de to hyggede sig over en gang wienerbrød i sidste uge og fik en god snak om kroen og salget, fortæller Ellinor Østergaard.

Hun går, når kroen er overdraget, på pension og får den vej rundt mere tid til at passe sin familie, mens Pernille nu skal ud og se sig om efter et arbejde.

- Jeg er åben for mange muligheder og glæder mig til at få et arbejdsliv, der kører fra klokken 9.00 til 16.00 og med fri i weekenderne. Og så skal jeg pludselig selv til at lave mad derhjemme. Det bliver da lidt spændende, siger Pernille Østergaard.

Thumbs up - Henrik Henriksen glæder sig til at overtage Diagonalkroen efter familien Østergaard. foto: Jim Hoff
Annonce

Større fokus på udlejning af værelser

Henrik Henriksen har indgået en aftale med en kok, der forpagter køkken, restaurant og selskabslokaler, og på den måde kører kroen videre med normal krodrift med de fornyelser, der nu engang vil komme med nyt frisk blod på banen.

- Jeg er jo ikke kok, laver kun lidt mad derhjemme, så jeg forpagter den del af kroens virke ud. Selv vil jeg koncentrere mig om udlejning af værelser. Denne del af kroens drift skal optimeres og moderniseres, og det kan ikke udelukkes, et jeg på sigt laver 4-6 yderligere værelser til kroen. Der er gjort klar til det, så der skal bare bygges oven på nogle af de eksisterende værelser. I det hele taget er der set stort potentiale for udlejning af værelser her i byen, så det vil jeg satse på, siger Henrik Henriksen.

Annonce

Koncerter og foredrag

Henriksen vil også traktere med en række events på kroen i form af koncerter og foredrag.

- Når byer som Vejle og Horsens kan lave koncerter osv., så skal vi ud og vise, at vi også kan den slags her i Give, siger Henriksen, der via sit mangeårige virke i Give Open Air som musikbooker har et stort netværk indenfor denne her branche. Han understreger, at koncerterne og foredragene vil blive afholdt i eget regi og ikke har noget med Open Air at gøre.

- Jeg glæder mig til at komme i gang som byens nye kromand. Ok, jeg ved godt, at der altid kun vil være én kromand i byen, nemlig Jakob Østergaard, men det bliver spændende at komme i gang og være med til at skabe endnu mere liv både på kroen og i byen. Der er et stort potentiale i Diagonalkroen, og det skal vi udnytte, siger Henrik Henriksen.

Annonce

Lukket i en periode - men ikke for selskaber

Kroen vil være lukket fra den 20. juli til 5. august i forbindelse med forretningsoverdragelsen, og fra den 4.8 til den 31.8 vil kroen være lukket grundet ombygning i restaurant og krostue.

Selv om kroen er lukket i de bemeldte perioder, vil bookede selskaber afvikles som aftalt, og der kan også bookes selskaber i de pågældende perioder.

Har man brug for yderligere oplysninger i forbindelse med Diagonalkroens videre drift, er man velkommen til at ringe til Henrik Henriksen på tlf. 31 20 11 77

Avisen vender tilbage med en artikel snarest om den nye forpagter og de tanker, han gør sig om Diagonalkroens fremtid på selskabs- og restaurantsiden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce