Annonce
Give Avis

Den Jyske Sparekasse Cup 2020: Her er frivilligheden et slags familieforetagende

9-årige Ida Nielsen gav et stort nap med, da hun lørdag både sørgede for at gøre medaljer klar, og hun var også med til sammen med et par lidt ældre FC GOG-piger at overrække de fine medaljer FOTO: Jim Hoff
FC GOG afviklede i weekenden Den Jyske sparekasse Cup med 180 deltagende hold. Det antal er der ligesom med afviklingen generelt udbredt tilfredshed med i stævneledelsen, og så fik man også et glimt af den kommende generation af 6-9 årige stævnefrivillige, der gav et nap med.
Annonce

GIVSKUD: Det ser ud til, at der er styr på tronfølgen hos FC GOGs stævneledelse ved den Jyske Sparekasse Cup. Ikke blot har man i foreningen ingen problemer med at skaffe frivillige hænder nok til at hjælpe ved det tre dage lange indendørs fodboldstævne for ungdom.

Man har også den næste purunge generation af frivillige på vej, og her skal ordet purung tages ret bogstaveligt, idet en af tovholderne i stævnegruppen Niels Peter Nielsen, ved dette års stævne stillede med sin 6-årige søn Thomas og 9-årige datter Ida, der begge med store smil opg fuld drøn på dynamoen gav et nap med.

Avisen mødte Ida i Givskudhallen lørdag, hvor hun hjalp klublegenden Elin Søbye med at gøre medaljer og spurtpræmier klar, ligesom hun også var med til at overrække medaljer ved medaljeceremonien i U-7 rækkerne.

Det er jo dejligt, at frivilligt arbejde kan blive et slags familieforetagende, hvor man er sammen med sine børn samtidig med, at man er i gang med sådan et stort stævne. Og så er det jo også en god måde at give børnene en idé om, hvad det vil sige at være frivillig.

Niels Peter Nielsen, stævnearrangør fra FC GOG

Annonce

En slags familieforetagende

6-årige Thomas var også et stort aktiv, da han senere på dagen var med til at feje halgulvet og med faderens ord 'piskede rundt som en hvirvelvind' og gik og i det ellers nok halvtrælse fejearbejde.

- Det er jo dejligt, at den slags frivilligt arbejde som det her kan gå hen og blive en slags familieforetagende, hvor man er sammen med sine børn samtidig med, at man er i gang med sådan et stort tre dage langt stævne. Og så er det jo også en god måde at give børnene en idé om, hvad det vil sige at være frivillig, og hvad det vil sige, at man hjælper hinanden i en klub/forening som vores, sige Niels Peter Nielsen, der er glad for den store velvillighed, man som stævneledelse mødes af år efter år, når der skal findes frivillige hjælpere.

Tendensen med lovligt børnearbejde og involvering af klubbens yngre aktive lige fra de 6-årige til piger og drenge i kørekortsalderen i klubben, er en af forklaringerne på, at man aldrig mangler frivillige til et stævne som DJS-cuppen.

Den anden forklaring er ifølge Elin Søbye, at man sørger for at gøre noget ud af sine hjælpere og viser, at man er glade for deres indsats.

- Hvis man eksempelvis hjælper med i tre timer, så inviteres man på aftensmad sammen med de andre hjælpere. Her hygger vi os sammen, og fællesspisningerne er i det hele taget med til at skabe et godt sammenhold mellem de frivillige på kryds og tværs uanset alder - og så viser vi jo også på den måde, at vi sætter pris på folk og deres hjælp, konstaterer Elin Søbye, mens Ida med knivskarp millimeterpræcision får gjort medalje nummer 36 klar.

Annonce

180 hold er glimrende

Ude på de to baner i Givskudhallen er det denne lørdag formiddag den lokale dynamitpulje med U7-holdene fra FC GOG, Give, Team BFO, Billund og FB, der via fantastiske scoringer og helhjertede indsatser sørger for både brede smil og stående klapsalver, og netop de lokale hold er ifølge Niels Peter Nielsen gode til at bakke op om DJS-Cuppen.

- Det er fantastisk dejligt at se, at også de lokale klubber bakker op om vores stævne. Se nu bare Give Fremad. De stiller med i alt 18 hold fordelt på de forskellige rækker. Det er jo helt fremragende og noget vi er meget taknemmelige for, konstaterer Niels Peter Nielsen.

Deltagertallet på 180 hold er ifølge den rutinerede stævneleder både fint og stabilt, idet mande sidste par år har ligger her.

- 180 hold er fint. Vi har konkurrence fra Hedensted, der også afvikler stort ungdomsstævne i samme weekend, og der er også et stort pigestævne i Brædstrup. Så kan vi ligge stabilt på de her deltagerantal, er vi godt tilfredse, konstaterer Niels Peter Nielsen, der sammen med Jens Peter Jørgensen, Svend Buch, Kristian Kjærsgaard, Mathias Lund og Alllan Silkeborg sidder i motorrummet og styrer begivenhederne i de fire haller i Givskud, Gadbjerg og Jelling (2), der danner rammen om det snart 25 år gamle fodboldstævne.

Der var fuld fart på i U7-rækken lørdag formiddag, hvor lokale hold fra FC GOG, Give, FB, BSO og Billund gav hinanden kamp til stregen. FOTO: Jim Hoff
Annonce

Præmier til så mange som muligt

I år viste FC GOG sig i øvrigt fra en særdeles gæstfri side, idet ingen af arrangørklubbens hold vandt deres rækker. Og gæstfriheden fortsatte også med hensyn til præmier og medaljer, idet det er klubbens hensigt, at så mange hold som muligt får mulighed for at hente medaljer og præmier med hjem.

- Det kan vi sørge for på den måde, vi afvikler finalekampene, hvor der er masser af præmier. Vi har gavekort til fodboldgold i Givskud, gavekort til Engmark Is, og så er der masser af gode nyttig præmier fra Adidas og Nike, som vores gode lokale sponsorer er med til at skaffe. Så der er rigtig meget at spille om for holdene, pointerer Niels Peter Nielsen.

Han kan berette om et stævne, der er gået helt efter bogen uden de store problemer og udfordringer. Fredag aften måtte man godt nok starte helt forfra med kampplanlægningen, idet to hold udeblev i pigerækkerne, men det løste de rutinerede stævnefolk lynhurtigt med et stort nyt stykke blankt papir og en kuglepen - tilsat mange års erfaring og en befriende ukompliceret tilgang til problemløsning.

Den Jyske Sparekasse Cup er også på banen i 2021, idet FC GOG i 2019 lavede en 2-årig kontrakt med det lokale pengeinstitut. Og både Ida og Thomas har naturligvis også meldt sig klar til en ny tørn sammen med farmand i 2010.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Flot opbakning til Walk-a-Fun-Thon

Give Avis

Nyt fra Lægehuset i Give

Annonce