Annonce
Give Avis

Den sovende hjerne, flagermus og fremtidens natur: Give-Egnens Museum livestreamer naturvidenskab

Give-Egnens Museum hopper med på den nye bølge med livestreaming, når museet fra februar måned åbner op for fem naturvidenskabelige foredrag. Foto: Jim Hoff
Give-Egnens Museum åbner eventkalenderen i det nye år med en række spændende og helt nye aktiviteter, hvor det er den digitale platform, der sammen med naturvidenskabelige fagfolk fra Søauditorierne under Aarhus Universitet bærer foredragene igennem.

GIVE: Give-Egnens Museum hopper med på den nye bølge med livestreaming, når museet fra februar måned åbner op for en række naturvidenskabelige foredrag i samarbejde med Søauditorierne fra Aarhus Universitet.

Det kommer til at foregå på Give-Egnens Museum, som rent fysisk bliver et af de steder i landet, hvor man kan høre om de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. -

- Det er forskere, som forelæsere, og niveauet er virkeligt godt og nærværende, som kun engagerede forskere kan sikre det. Du vil blive udfordret, men du vil få udbytte af alle foredrag uanset dine naturfaglige forudsætninger, fortæller museumsleder Hanne Thomsen.

Annonce

Hun kan ydermere berette, at et foredrag typisk vil vare to timer, og at der en kaffepause midtvejs på 20 minutter samt en afsluttende session, hvor forelæseren svarer på udvalgte spørgsmål, der er indsendt af publikum under foredraget via sms og twitter.

- Man kan kun opleve foredragene, mens de afholdes og kun på de steder, der som Give-Egnens Museum er vært for foredragene. Foredragene bliver ikke tilgængelige på nettet efterfølgende, pointerer Hanne Thomsen.

Tæt på naturen og den sovende hjerne

Det er Folkeuniversitet Give og Give-Egnens Museum, der står som arrangører, og det er helt gratis at deltage. Kaffe/te og kage kan tilkøbes på stedet.

Der tilbydes i alt fem livestreamede foredrag fordelt over fem tirsdag fordelt over februar og marts.

Tirsdag den 8. februar kl. 19-21 handler det om fremtidens natur. Jorden er en levende planet fyldt med mange forskellige livsformer. Men Jordens store befolkning presser nu naturen. Her bliver man klog på, hvordan mennesket påvirker Jordens biodiversitet og om konsekvenserne for fremtidens levende natur. Foredraget leveres af Jens-Christian Svenning, der er professor i økologi og leder center for Biodiversitet i en verden under forandring.

Tirsdag den 22. februar kl. 19-21 er det den sovende hjerne, der er på programmet. Hvad sker der i hjernen, når vi sover, og hvorfor er søvn nødvendig for helbredet? Med afsæt i den nyeste forskning dykker vi ned i søvnens mysterium – herunder de gavnlige effekter af de 4 søvnfaser og hvilke søvnråd, der faktisk er værd at lytte til. Det er neurofysiolog Birgitte Rahbek Kornum, institut for Neurovidenskab, Københavns Universitet, der afholder dette foredrag.

Annonce

Klima, slanger og flagermus

Tirsdag den 1. marts kl. 19-21 er det det højaktuelle tema om klimaforandringer, der er på menuen. Hvilke konsekvenser får den globale opvarmning? Hvordan afbøder vi dem? Hvordan tilpasser vi os? Hør svarene fra én af forfatterne af FN´s klimarapporter, som også vil forklare vigtige atmosfæreprocesser og dele af videnskaben bag rapporternes resultater. Det er klimafysiker Jens Hesselbjerg Christensen, Niels Bohrs Instituttet, Københavns Universitet, der levere de kloge ord denne dag.

Tirsdag den 15. marts kl. 19-21. Her byder museet på noget så eksotisk som ekstrem fordøjelse - og slanger. Slanger trives modsat mennesker med at æde enorme måltider efter lang tids faste, og denne aften kan man høre om,  hvordan forskere med udgangspunkt i slangers ekstreme fordøjelsessystem prøver at blive klogere på hvordan dyr og mennesker overlever langvarig faste. Det er zoofysiolog Tobias Wang, Institut for biologi, Århus Universitet, der er tovholder denne aften.

Tirsdag den 29. marts kl. 19-21 bliver vi i dyrerigt. Her handler det om flagermus, og hvad laver de om natten. Selvom der er mere end 1400 flagermusarter, og de udgør en femtedel af alle pattedyrarter, er der meget, vi ikke ved om, hvad de foretager sig i mørket. Men nu har forskere sat små computere på flagermus og fået ny viden om deres adfærd og jagt med ekkoer. Det er sansefysiolog Peter Teglgård Madsen, Institut for biologi, Århus Universitet, der står for dette foredrag.

Annonce
Give Avis

Nye turisttavler ved motorvejen reklamerer for Give: 'Give er ikke bare et sted, man lige suser forbi'

Annonce
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Annonce