Annonce
Give Avis

Det regner på ejendomsmægleren og drypper på foreningslivet: Det stærke boligmarked i Give kommer det nye idrætscenter til gode

Det var en glædens dag, da danbolig i Give onsdag den 8. december kunne overrække en check på 150.000 kroner til GISK-formand Christian Christiansen. Et godt tilskud til etableringen af det nye idrætscenter. Foto: Jim Hoff
Danbolig har gennem 2021 doneret 1000 kroner pr. salg til GISK og det nye idrætscenter. 8. december blev regnskabet gjort op. Det endte efter en gavmild oprunding fra danboligs indehavere Susanne Sandholm og Lars Secher med en check på 150.000 kroner.

GIVE: Skal vi ikke lige runde op, så vi får et pænt og rundt tal? Skal vi sige 150.000 kroner? Jo, ved du hvad. Det gør vi, det er jo et rigtig godt formål.

Ovenstående dialog udspillede sig mellem de to indehavere af danbolig Give, Susanne Sandholm og Lars Secher, da de en eftermiddag over en kop kaffe sad og skulle gøre regnestykket op efter deres støtteprojekt til det nye idrætscenter.

Et støtteprojekt, der rent konceptuelt går ud på, at danbolig i Give gennem 2021 støtter GISK og dermed det nye idrætscenter med 1000 kroner pr. salg.

Annonce

- Vi besluttede de sidste par måneder af året ydermere at donere 1000 kroner pr. indtog (emne til salg, red.), vi fik i butikken, og det betød, at vi endte på 125.000 kroner, da vi gjorde regnestykket op. Vi kiggede så lidt på hinanden og blev enige om, at vi rundede op til 150.000 kroner, fortæller Susanne Sandholm og Lars Secher meget apropos indledningen på denne artikel.

Gode idrætsfaciliteter tiltrækker nye borgere

Den glade modtager af checken på 150.000 kroner, formanden for GISK, Christian Christiansen, har fuldt danboligs støtteprojekt fra dag et med stor spænding.

- Det er jo et helt fantastisk flot beløb, vi her kan modtage fra danbolig. Med de 150.000 inde på kontoen, når vi nu op på 5,9 millioner samlet ind her i Give, og dermed er vi blot 600.000 kroner fra vores første delmål, der hedder 6.5 millioner kroner samlet ind pr. 31.12 2021, lyder det taknemmeligt fra GISK-formanden.

Han anerkender ydermere danbolig for at være 'first movers' på markedet, da den store lokale indsamling af midler til det nye idrætscenter gik i gang i starten 2021. Christiansen tøver ikke med at kalde danbolig for gode ambassadører for indsamlingen - ikke kun på grund af de indsamlede penge, men også fordi, at virksomheden løbende har gjort opmærksom på vigtigheden af, at man får sat det helt rigtige projekt i søen.

- Det er på mange parametre rigtig vigtigt for byen, at vi får skabt et nyt, tidssvarende idrætscenter, som, hvis det udkommer i "den store model", uden tvivl vil være med til at trække nye borgere til byen. Via vores indsigt i markedsmekanismerne på boligmarkedet, ved vi godt, hvad det er, som potentielle huskøbere eftersøger, og her står gode, moderne og alsidige idrætsfaciliteter og et stærkt foreningsliv højt på ønskelisten, pointerer Sandholm og Secher.

Annonce

Basis for et dynamisk boligmarked i Give

At etableringen af det nye idrætscenter kommer nærmest samtidig med et regulært byggeboom i Give kunne næsten ikke være bedre. Byggefirmaet Milton er i fuld gang med at bygge ude ved Bregnhovedvej og golfbanen, hvor der er projekteret med 150 huse.

Grønnely er i gang med at lave det gamle sygehus om til at indeholde i omegnen af 100 nye lejligheder, og ude mellem Give Stadion og Skovparken er der givet grønt lys til, at Rævehøjen ApS kan gå i gang med at opføre boliger.

Det er på mange parametre rigtig vigtigt for byen, at vi får skabt et nyt, tidssvarende idrætscenter, som, hvis det udkommer i "den store model", uden tvivl vil være med til at trække nye borgere til byen

Susanne Sandholm & Lars Secher, indehavere danbolig Give

- Når først der kommer gang i de her ting, vil der ske en dynamisk udvikling på boligmarkedet i Give. Huse vil blive sat til salg, fordi lokale borgere vil flytte ind i de nybyggede huse/lejligheder, hvilket igen betyder, at der vil blive en række huse til salg i byen - som uden tvivl vil tiltrække ikke mindst børnefamilier og folk fra andre end 7323-postnumre. Og her vil Give stå endnu stærkere med et rigtig godt samlingssted, som det nye idrætscenter vil blive, pointerer Susanne Sandholm og Lars Secher.

Annonce

Så er der 38 millioner at bygge for

Christian Christiansen kan oplyse, at GISK nu står med et budget med 38 millioner kroner på bundlinjen, og det er det tal, som udbyderne af entreprisen til det nye idrætscenter skal forholde sig til.

-Ud fra vores ønsker, området der skal bygges på, antal ønskede kvadratmeter til projektet og generelle byggeplaner har de fire udbydere, der er i spil lavet et tilbud, og det vil så vise sig, hvem der løser opgaven bedst. Den 16. december vil vi i styregruppen sammen med Vejle Kommune vælge, hvem der får entreprisen på byggeriet, og vi glæder os helt vildt til både at se tilbuddene og til at komme i gang, siger GISK-formanden.

Man er i 'konstruktiv dialog' med Vejle Kommunes borgmester, Jens Ejner Christensen, i forhold til at se på, hvordan kommunen kan hjælpe med de coronabetingede øgede byggeomkostninger.

Annonce

Garanterer spadestik i 2022

- Ligesom både Susanne og Lars understreger, er det bare så vigtigt, at vi får sat gang i det helt rigtige projekt fra starten af. Det er jo hele missionen bag denne indsamling, at vi får bygget nogle rigtig gode nye idrætsfaciliteter, som alle foreninger og brugere er glade for fra dag et. Ok, vi har jo en drøm om at nå op på, at vi får indsamlet 10 millioner, så vi kan gøre projektet rigtig lækkert, men måske det først vil komme med en etape 2 og en senere udbygning. Det må vi alt sammen se på, når vi står med tegningerne, og når vi ved, hvilke muligheder, de 38 millioner kroner giver os, pointerer Christiansen.

Han kan med de 38 millioner kroner i ryggen garantere, at der vil blive foretaget spadestik i 2022 til det nye idrætscenter.

- Ikke mindst takket være den fine opbakning som erhvervslivet her i byen har vist projektet. Her har vi modtaget 5 millioner kroner, mens salget af folkeaktier osv. har givet 900.000 kroner. Med denne flotte lokale opbakning kan vi roligt begynde at finde den forsølvede spade frem til første spadestik, lyder det fra Christiansen med et stort smil.Annonce
Give Avis

Når musikken healer: Christine og Perry sender deres kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Annonce
Give Avis

8000 kvadratmeter cannabisfabrik skulle have stået klar ved årsskiftet: Derfor er byggeriet forsinket

Annonce
Give Avis

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Den vigtigste brik i puslespillet er på plads: Erik Flak forlænger aftalen med to år

Give Avis

Overdrevne skriverier om uro i Haveselskabet

Give Avis

Morell-scoop i bokseklubben: Professionel IBF-champ er udviklingstræner for GAKs talenter

Give Avis

Den sovende hjerne, flagermus og fremtidens natur: Give-Egnens Museum livestreamer naturvidenskab

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Give Avis

Et elsket, gavmildt og kærligt menneske: Mindeord over Inger Eskelund Mølgaard

Give Avis

Flytter ind i Hjertehuset: Gitte starter efter et hårdt 2021 på en frisk i Give midtby med ny alternativ klinik

Give Avis

Tidligere byrådsmedlem langer ud efter Lone Myrhøj: Hun er ikke sin nye opgave voksen

Give Avis

Håndbolddrengene er tilbage: Brutalt vinterprogram indledt med storsejr over chanceløse Viby

Give Avis

Babyboom i Løveparken: 7 små nuttede pelskugler er kommet til i løveflokken

Give Avis

Efter brud med Danish Fight Night: Jeppe Morell er pt. in between fight jobs

Annonce