Annonce
Give Avis

DM-guld til Give Cykelklub for flotteste holdindsats

Solbjørk Minke Andersson henter en flot guldmedalje til Give Cykelklub i linjeløbet for U19-kvinder - og står dermed som et flot symbol på, at GCK som hold har leveret en præstation, der også kalder på en guldmedalje. Foto: Jim Hoff
Efter fire dage med DM i landevejscykling kunne Give Cykelklub sammen med sine medarrangører Vejle Kommune og DCU stille sig op på podiet og strække armene i vejret i triumf efter en sand mesterpræstation.

GIVE: - Det var det her, lige nøjagtigt det her, vi alle havde drømt om, da vi sagde ja til at afvikle DM  i Give og gik i gang med planlægningen for nu snart 2 år siden. Massevis af mennesker i byen og ude på ruterne, en fantastisk stemning over alle fire dage, den enorme positivitet, det stærke fællesskab og så alle de fede cykelløb, vi har været vidner til. Og så al den ros vi har modtaget fra DCU, rytterne og andre involverede omkring vores setup og de af Kim Thomsen planlagte vildt fede DM-ruter. Jo godt ok er jeg pissetræt nu efter nogle hårde dage, men hold kæft hvor er jeg også lykkelig over det her fantastiske DM. Vi gjorde det sgu', lyder det med begejstring og glæde fra Give Cykelklubs formand, Kurt Gjødsbøl en lille time efter at Mads Würtz er blevet kåret til ny danmarksmester i linjeløb.

Egentlig manglede bare guldmedaljen og laurbærkransen omkring halsen på den dynamiske og initiativrige cykelformand som den ultimative symbolik på, hvor flot arrangørerne og de omkring 300 frivillige i samarbejde med en række af byens og områdets andre foreninger har løftet den kæmpeopgave, det er for en by at skulle afvikle et stort tungt maskineri som DM i landevejscykling over fire dage.

Hele tiden med det møgirriterende coronaspøgelse susende over hovedet.

Annonce

Holdarbejde af den fineste slags

Gjødsbøl er en vaskeægte holdsrytter, som da også magter at gå i udbrud, når det påkræves, og han understreger gang på gang i interviewet, hvor meget denne enorme DM-succes falder tilbage på netop holdarbejde af den fineste slags.

- Der har fra dag et været et rigtig godt samarbejde med Vejle Kommune og DCU (Dansk Cykleunion, red.) Vi har haft en homogen styregruppe, hvor vi har haft respekt for hinanden, og hvor vi har haft plads til at spille vores kompetencer ud til holdets bedste, understreger Gjødsbøl.

Han har også massevis af ros til skare af frivillige, der med formanden ord virkelig er trådt i karakter og som har vist stor fleksibilitet og handlingsparathed uanset opgavens størrelse og karakter.

- Vi har faktisk under de her fire dage i momenter oplevet, at vi havde flere frivillige til rådighed, end vi havde brug for. Er det ikke vildt?  Den slags giver sgu' masser af positiv energi, og er med til at trække "feltet godt gennem selv de hårdeste bjergetaper", Kurt Gjødsbøl med en fint billede fra cykelsportens verden.

Annonce

Hele tiden med coronaen på hjul

En af disse 'bjergetaper' har været coronaen, der hele tiden har været et tema i planlægningen, og som har givet arrangørgruppen nogle enorme udfordringer i forhold til at skulle afvikle et DM, som både er publikumsvenligt og attraktivt for Give by at være en del af.


Vi har faktisk under de her fire dage i momenter oplevet, at vi havde flere frivillige til rådighed, end vi havde brug for. Er det ikke vildt? Den slags giver sgu' masser af positiv energi

Kurt Gjødsbøl, formand Give Cykelklub


- Hvad kan vi, hvad må vi, hvordan gør vi lige dit og dat i forhold til corona osv. Jo, det har fyldt alt, alt for meget, men det var vilkårene. Heldigvis løsnede sundhedsmyndighederne grebet betragteligt i dagene optil DM-afviklingen, og det var en kæmpelettelse på rigtig mange fronter og med til at vi kunne skabe både det fede cykelløb og den store byfest, som det hele tiden har været meningen, siger Kurt Gjødsbøl.

Annonce

DM i Give boostede Kingdom of Cycling

Han erkender, at det var en lettelse at løbet, der skulle have været afviklet i Give i 2020 pga. netop coronaen, blev skubbet til 2021. Det har givet arrangørgruppen 18 måneder at operere med, og frem for alt har man kunnet afvikle et DM, hvor Give by og omegnsbyerne har kunnet være med og nyde godt af cykelrytternes beundringsværdige anstrengelser i Damarks bedste og hårdeste cykelterræn, som Vejle Kommune med rette har døbt "Kingdom of Cycling".

Kurt Gjødsbøl (tv.), GCKs formand, roser DCU, Vejle Kommune og alle de frivillige for at have leveret et stykke flot arbejde i forbindelse med den succcesrige afvikling af DM i Give. Foto: Jim Hoff


At DM i landevejscykling overhovedet kom til Give handler historisk set om sommeren 2016, hvor Give Cykelklub i samarbejde med stort set alle byens og egnens foreninger planlagde og afvikle de TV 2 på Tour på fremragende vis. Så fremragende, at DCU tilbød DM-afviklingen til Give, og det sagde man efter en motiverende brandtale af formanden 'ja tak' til i Give Cykelklub.

And the rest is history.

Annonce

- Manualen er skrevet, vi er klar igen

- Om vi er klar til at trække i DM-arbejdstøjet igen? Altså, nu skal vi jo live trække luft ind, men ja. Vi er klar til en ny tørn på et tidspunkt. Vi har lært enormt meget af dette DM, vi har som arrangørgruppe og cykelklub fået mange kompetencer, og manualen til et godt DM har vi jo skrevet, så vi er godt klædt på til at tackle en stor cykelopgave. Nu har vi vist, at vi magter et DM, som er det allerstørste, man kan arrangere her på hjemlig grund. Og i den ånd vil jeg rette en kæmpestor tak til alle de frivillige, til sponsorerne, til vores samarbejdspartnere, og til influencerne, der har udbredt budskaberne om og fra DM, lyder det anerkendende fra den karismatiske formand.

- Nu skal vi alle sammen lige hjem og have en god lur, og så er det ellers op på sadlen igen, lyder det med et cykelstyrbredt smil fra formanden for Danmarks bedste lille cykelklub. Og Danmarks bedste DM-arrangør.

PS: Fik vi nævnt at Give Cykelklub hentede to guldmedaljer og to bronzemedaljer i U19-pigerækkerne?

En ekstra fjer i hatten oveni den symbolske medalje som vinder af den flotteste holdindsats ved det just overståede DM i i Give.

Annonce
Annonce
Give Avis

Ung ridesportsudøver vinder fire guldmedaljer

Annonce
Annonce
Give Avis

Mere kunst og kultur skal gøre børn og voksnes hverdag bedre

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Lokal købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Give Avis

96 golfspillere dystede på banen i Give

Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Give Avis

Tilløbsstykke: Folk væltede ind til loppesalg på 125 år gammel slægtsgård i Vonge

Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Give Avis

1347 personer har doneret stort beløb til økonomisk presset zoo - men direktør forventer stadig et millionunderskud

Give Avis

Kornet er solgt på forhånd - men høsten skal i hus: Se videoen og kom med op i Flemming Kjærs mejetærsker

Give Avis

Peters andet liv begyndte efter en fejloperation - nu udgiver han en bog

Give Avis

Kvinde blev pludseligt vækket midt om natten: Rygte om særligt indbrudstrick og mange indbrud afkræftes af politiet

Give Avis

Fary Lochan en del af Distillery Trail

Give Avis

Dyrenes Verden: Jens holder "Dyrenes Marked" på sin gårdsplads i Filskov

Give Avis

Her bliver du våd, når du læser: Dyk ned i en god bog

Give Avis

Kom ud og kig på blomster og bier i sommervarmen: Gadbjerg byder på hele to åbne haver

Annonce