Annonce
Give Avis

Dystre forudsigelser passer ikke på Give, mener handelsstandsformand

Formanden for Give Handel og Erhverv, Susanne Sandholm, frygter ikke for Gives fremtid som en god og attraktiv handelsby, der kan trække massevis af folk af huse. Foto: Jim Hoff
Butiksindehaver fra Vejle og direktøren for Dansk Detail mener begge, at handelslivet i mindre byer kan få det svært. Men ligningen passer ikke på Give, som også i fremtiden har mulighed for at have et velfungerende butiksliv, mener Susanne Sandholm, der er formand for Give Handel & Erhverv.

Give: Coronasituationen fremskynder, at butikkerne i Vejle får flere kunder fra et større opland, hvor detailhandlen til gengæld går en svær tid i møde.

Det var hovedbudskabet, da indehaver af tøjbutikken Buch Fashion Wear i Vejle, Lasse Buch, for nylig udtalte sig om, hvordan han tror, butikslivet i Vejle vil udvikle sig de kommende år på bagkant af et specielt 2020.

- Jeg tror på, at Vejle vil bestå som handelsby, men situationen vil fremskynde en udvikling, der ville være sket om fem eller 10 år, hvor de mindre byer får det endnu sværere, lød det blandt andet fra Lasse Buch.

Men den forudsigelse tror formanden for Give Handel og Erhverv, Susanne Sandholm, ikke passer på Give. Hun mener, at afstanden til de nærmeste større handelsbyer har en betydning.

- Vi ligger tilpas langt væk godt 30 kilometer fra Vejle og Herning, der er de to byer, som vores kunder kan finde på at køre til, hvis de ikke kører til Give. Jeg tror, at en by som Give kommer til at bestå som en god handelsby. Det er min overbevisning og altså ikke bare en drøm. siger hun.

En hård kamp

Susanne Sandholm fortæller, at foreningen, der er sammenslutning af Gives aktive butikker og liberale erhverv, har arbejdet meget for at markedsføre butikslivet de seneste par år. Her har det især været vigtigt at understrege, at folk skal huske at handle lokalt, hvis de fortsat vil have en levende by.

- Hvis vi ikke er en god handelsby - og det kan jeg udtale mig om som ejendomsmægler, så gider folk ikke bo her, eller huspriserne falder i hvert fald. Det er det samme, hvis vi ikke havde vores nye idrætscenter på vej. Folk går rigtig meget op i, om børnene kan komme i en ordentlig skole og til ordentlig idræt.

- Vi fornemmer, at det er gået op for folk, men jeg må også sige, at det er en hård kamp, og det er en kamp, som vi bliver ved med at kæmpe. Der er ikke noget med at hvile på laurbærrene. Folk skal mindes om, at de skal handle i butikkerne, uden at man banker dem i hovedet. Det skal være en positiv historie, siger Susanne Sandholm, der er indehaver af Danbolig i Give.

Annonce

De unge skal hjælpes i gang

Jens Birkeholm, der er direktør i brancheorganisationen Dansk Detail, er enig med Lasse Buch fra Vejle. Han frygter, at 2021 vil byde på flere konkurser i branchen, og at pensionsmodne butiksejere får sværere ved at afhænde deres forretninger.

- De vil i stedet være nødt til bare at lukke, og så kommer der en genbrugsbutik i stedet. Det betyder også, at vi risikerer et nyt pensionsproletariat af tidligere selvstændige erhvervsdrivende på den konto, udtalte han til Vejle Amts Folkeblad.

Netop det ser Susanne Sandholm også som en mulig udfordring.

Hvad kan man i en by som Give gøre for, at det er attraktivt for nye kræfter at komme ind?

- Indehaverne af butikkerne er nødt til selv at lokke de unge i gang - også økonomisk. I dag kan unge ikke gå i en bank og låne penge til at købe en butik. Det er også det samme med en ejendomsmæglerbutik. Jeg er også nødt til at hjælp nogle i gang. Det er et spørgsmål om at komme i gang i tide og samtidig hjælpe nogle unge mennesker i gang med at drive butik, siger Susanne Sandholm.


Jeg tror, at en by som Give kommer til at bestå som en god handelsby. Det er min overbevisning og altså ikke bare en drøm.

Susanne Sandholm, formand Give Handel & Erhverv


Annonce

Fornuftige resultater i 2020

Det er et udfordrende men trods alt fornuftigt år lakker mod enden for indehaverne af forretningerne i Give.

Sådan opsummerer Susanne Sandholm året, hvor meget har været anderledes, og hvor de fleste butikker er tvangslukket i de ellers normalt travle dage mellem jul og nytår.

- Det har været hårdt, men lige nu fornemmer jeg, at folk er godt tilpas. De kommer ud af året med meget fornuftige resultater. Jeg er ikke så bekymret, som jeg har været for dem. Nu skal vi bare have de sidste uge skudt godt i hus, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce