Annonce
Give Avis

Endelig kom spaden til Give

Fire glade spadestikkere: Fra venstre er det Gerda Jørgensen, byrådsmedlem Venstre. Anders Kristensen, Give Fremad. Martin Schmidt, centerleder og Jørgen Lundsgaard, Give Udviklingsråd. Foto: Jim Hoff
Første etape af etableringen af et nyt stort fælles idrætscenter i Give blev mandag eftermiddag en realitet, da der blev foretaget første spadestik til en ny kunstgræsbane på fodboldbanen ved Søndermarkshallen

Give: Siden år 2000 har man puslet konkret med planer om udvidelser af de eksisterende idrætsfaciliteter i Give. Byens rige foreningsliv, med Give Udviklingsråd og GISK som førere af det store projekttog, har siden da i tæt samarbejde med Vejle Kommune og byrådspolitikere fundet fælles fodslag omkring visionsplanen for det nye store fælles idrætscenter ved Søndermarkshallen.

En lang proces, der mandag eftermiddag blev forvandlet fra teori til praksis, de det lokalt valgte byrådsmedlem Gerda Jørgensen (V) med omtrent 50 fremmødte giveborgere som vidner med et elegant hug ned i den lerede muld med den kommunale sølvspade både i ord og gerning erklærede etape et for påbegyndt.

Gerda Jørgensen foretager her det første spadestik af byggeriet af kunstgræsbanen i Give - og så er etape 1 af etableringen af det store nye idrætscenter en realitet. Foto: Jim Hoff

- I de sidste år har der været arbejdet intenst på at skabe sammenhæng og en fælles historie blandt lokale idrætsforeninger. At skabe en fælles retning til gavn, ikke bare for idrætten, men for hele byen. At vi nu går i gang med at skabe et fælles idræts, sundheds og -kulturcenter i Give, hvor første store kommunale tiltag er en kunstgræsbanen, fortæller om noget, at vi er på vej i en ny retning i Give. Vi skal sammen, lokale i samarbejde med kommunen, udvikle Give, så byen også i fremtiden er et kraftcenter i vores kommune, konstaterede Gerda Jørgensen, inden hun foretog det symbolske og vigtige første spadestik med den enorme signalværdi til byens borgere om, at nu 'bliver det altså til noget'.

Annonce

Ros til fodbolden for at have is i maven

Jørgen Lundsgaard fra Give Udviklingsråd fik også mulighed for at vise sine evner med spaden. Et billede med stor symbolsk værdi og indbygget velfortjent anerkendelse for det enorme arbejde han om nogen har lagt i det store projekt med visionsplanerne.

- Det er dejligt, endeligt, at kunne se vores fælles vision fra 2017 sættes i gang her i dag. Med spadestik i dag starter etape et, kunstgræsbane samt forberedelse for etape to i de eksisterende rum i Søndermarkshallen, lød det blandt andet fra Lundsgaard, hvorefter han sendte en buket roser til fodboldklubben Give Fremad.

Jørgen Lundsgaard fra Give Udviklingsråd var en glad mand, da man endelig kunne stikke spaden i jorden til første etape af det store idrætsprojekt i Give. Han har investeret et hav af timer og massevis af arbejde i projektet. Foto: Jim Hoff

- I gjorde det helt rigtige, da I gik med til at udskyde anlæg af kunstgræsbanen til det kunne ske her ved Søndermarkshallen. Det medvirkede nemlig til, at vi fik politikerne med på, at flest mulige aktiviteter skal samles her ved Søndermarkshallen.

Lundsgaard kunne ydermere oplyse, at der i disse uger arbejdes hårdt på at få visionsplanen revideret til en helhedsplan samt på, at der kan findes den nødvendige økonomi til etape to med bygningen af den nye multihal som det store tyngdepunkt, og som ifølge Lundsgaard helst skal opføres 2021-2022.

Annonce

Goal Station - toppen af kransekagen

Det er naturligvis ikke mindst fodboldklubben Give Fremad, der har store aktier i kunstgræsbanen. Her har et kunstgræsbaneudvalg arbejdet gennem et år på at få sat processen på skinner, og det var da også en glad formand for dette udvalg, Anders Kristensen, der indledte sin tale med ordene "langt om længe".

Anders Kristensen tog også på vegne af Give Fremad spadestik. Han har siddet i det udvalg, der det sidste års tid har arbejdet målrettet med projekteringen af kunstgræsbanen. Foto: Jim Hoff


Det store indsats der har været gjort lokalt i mange år, har skabt opmærksomhed også blandt byrådsmedlemmerne. Det at et samfund står sammen om et projekt som viser en retning for et område, det giver god mening af støtte sådan et projekt.

Gerda Jørgensen, byrådsmedlem for Venstre


- Vi kan langt om længe tage første spadestik til en kunststofbane. Det har været et stort ønske i flere år for foreningen at få etableret en sådan bane til stor glæde og gavn for vores medlemmer. Processen har været lang, men med projektet her håber og tror vi, at det bliver al ventetiden værd. I samarbejde med GISK, GUR og Vejle Kommune er det lykkedes os at få ikke bare en 11-mands bane men også en Goal Station, som er en 'spillerudviklings produktiv legestue' for fodboldspillere i alle aldre. Også den, forventer vi, skaber stor glæde og fornøjelse for vores medlemmer, konstaterede Kristensen, inden også han fik lov til at stikke spaden i jorden.

Annonce

Nabohøring med positive vibrationer

Anders Kristensen kunne fortælle, at kunstgræsbaneudvalget har haft indkaldt naboerne til den nye bane til en konstruktiv dialog omkring den øgede aktivitet på området, herunder omkring lyd og lys.

- Samtlige naboer kom med positiv indgangsvinkel i denne dialog, og vi vil gerne kraftigt understrege, at vores naboskab til den nye bane fremadrettet bygger på dialog, forståelse og gode løsninger, konstaterede Anders Kristensen, inden han overlod ordet til sidste spadestikker og taleholder, centerleder Martin Schmidt.

Den nye kunstgræsbane kommer med en såkaldt Goal Station, der er en bane, der kan være med til at udvikle spillernes tekniske færdigheder. Grafik: Winther Sport.

- Nu er vi endelig kommet i mål efter et meget hårdt og langt år med massevis af møder og projektering. Vi står her i dag med et fantastisk flot projekt, en virkelig lækker 11-mands kunstgræsbane, og som toppen på kransekagen, og som noget helt unikt, har vi også fået en Goal Station med i projektet. Dem er der altså ikke ret mange af her i landet. Rigtig stærkt, at fodboldklubben var med på ideen med udvidelsen, for det er klart, det gør jo ikke projektet billigere, men til gengæld løfter det det hele op på en noget højere hylde, og det er med til at signalere, at vi tager det her seriøst, konstaterede Martin Schmidt.

Centerleder Martin Schmidt fik også en fortjent tur med spaden. Han har hen over foråret brugt umenneskeligt mange timer på både kunstbaneprojektet og det samlede idrætsprojekt i det hele taget. Foto: Jim Hoff

Det samlede projekt omkring kunstgræsbanen, der ligger i hænderne på Winther Sport og Fritid, løber op i 4,2 millioner kroner, og det forventes, at banen, om vejrguderne spiller positivt med, står klar til den første træning eller kamp om blot 10 uger.

Annonce
Annonce
Give Avis

Sangcafé i Vonge Kirke

Annonce
Annonce
Give Avis

Julemarked på Tinnetgaard

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give Handel og Erhverv er igen klar med en sand gaveregn over Give: Hvad med 10.000 ekstra til julebudgettet?

Give Avis

Så er det officielt: Julen er kommet til Give

Give Avis

Sort fredag med fint flow og god stemning

Give Avis

Give gør klar til modstandskamp: Transportminister afviser blankt at lave til- og frakørsel ved Give syd

Give Avis

Give melder klar: Black Friday er tilbage i stor stil

Give Avis

Efter salg til Stofa: Give Fællesantenne klar med i omegnen af 1,5 millioner kroner til det lokale foreningsliv

Give Avis

Det handler om den gode investering og tæt venskab: Lokal ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Give Avis

Et år der bare bliver bedre og bedre: Givskud Zoo er igen Årets Dyrepark

Give Avis

Borgerne reagerer før myndighederne: Det vælter ind med julefrokostaflysninger på Diagonalkroen

Give Avis

26-årige Michelle valgte selv, at behandlingen skulle stoppes: Et halvt år efter hendes død samler hendes mor ind til kampen mod den frygtelige sygdom

Give Avis

Ingen nåde i Thyregod omkring DFs fald: Thulesen Dahl har for lidt røv i bukserne

Give Avis

Så fortjent: Tobias Thorning er nomineret til Årets Sportsnavn

Give Avis

Friske fyre og forførende frøkner frembragte forrygende flot filmgalla

Give Avis

Røde Kors & Venner igen klar med julehjælp

Give Avis

Kulturhuset i Thyregod bager på nye aktiviteter

Give Avis

Har mistet syv ud af otte kampboksere: Lokal bokseklub vanvittig hårdt ramt af coronaen

Give Avis

Karina så rigtigt, da hun åbnede sit kreative værksted

Give Avis

Cykelstierne er blevet valgkampens fedeste valgflæsk

Give Avis

AGF fik stryg: Helstøbt præstation af lokale håndboldhelte fik Ikærhulen til at gynge da nettet blafrede 64 gange

Give Avis

Against all odds: Guld til sej Give-fighter

Give Avis

Good news: Områdets hyggeligste julemarked er på banen igen

Annonce