Annonce
Give Avis

Et år med fede oplevelser - og landsholdstræning

Jeppe Nielsen (th) og Frederik Metz (tv) er elever på Vesterlund Efterskole. De har begge valgt løbehjul som deres valgfag. Jeppe Nielsen er en af Danmarks bedste på løbehjul, mens Frederik Metz hidtil kun har kørt i familiens indkørsel. Foto: Astrid Bigum Kristensen
For mange unge er efterskoletiden et år, de aldrig glemmer. Sådan skal det også være for både Jeppe Nielsen og Frederik Metz. Den ene er landsholdskører på løbehjul og kan gennem skolens valgfag passe sin træning - den anden vil bare have det sjovt og udfordre sig selv på ramperne.
Annonce

Folk synes altid, at et backflip ser fedt ud, men det er ret nemt.

Jeppe Nielsen, Vesterlund Efterskole


Vesterlund: Skal jeg lave noget, der er svært, eller skal jeg lave noget, der ser fedt ud, spørger 15-årige Jeppe Nielsen.

Han er elev i 10. klasse på Vesterlund Efterskole, og mandag eftermiddag kører han rundt i skatehallen Urban Street Zone i Brande sammen med 14 andre elever fra efterskolen.

- Folk synes altid, at et backflip ser fedt ud, men det er ret nemt, siger han og sender løbehjulet ud over rampen og snurrer rundt i luften.

Det ser ganske rigtigt både fedt og halsbrækkende ud, men Jeppe Nielsen ved, hvad han laver. Han er nemlig på landsholdet i løbehjul, og han kørte sig til en tredjeplads ved DM i scoot (løbehjul) i katergorien "Pro".

Han er en ud af tre elever på skolen, der alle er udtaget til det nye landshold i scoot, men den 15-årige skoledreng, der i øvrigt har over 41.000 følgere på instagram og tre sponsorer, er sådan set stadig bare en almindelig skoledreng, der følger et valgfag sammen med 14 andre elever.

https://play.jfmedier.dk/landsholdskorere-pa-lobehjul-fra

Annonce

Gymnast på hjul

Jeppe Nielsen er fra Herning, og han har kørt løbehjul, siden han fik et i fødselsdagsgave, da han blev 10 år.

- Så tog jeg ud i en skaterhal, og det var da meget grineren, siger han.

Selvom scoot er en ret ny sport i Danmark, så er der allerede et godt miljø for sporten, og især hallen i Brande er god, og det var et stort plus i bogen, da Jeppe Nielsen skulle vælge efterskole.

- Jeg kiggede også på en i Tjele, som også tilbyder løbehjul, men selvom Vesterlund ikke havde haft løbehjul, ville jeg nok have valgt den alligevel på grund af gymnastikken, siger han.

Annonce

6 timers træning

Med valgfaget kan man træne seks timer om ugen, og det er også muligt at benytte skatehallen i weekenderne. Og de mange træningstimer koster på udstyret - men her træder sponsorerne til:

- De sponsorerer tøj og beskyttelsesudstyr og dele til løbehjulet. Mit løbehjul koster 6000-7000 kroner, og det holder nok et halvt års tid. Og der er mange ting, der skal skiftes måske hver anden uge. Man lander hårdt, og så bliver det metaltræt, og så dør det, siger han.


Annonce

Tips og tricks

Eleverne lærer af hinanden og deler gerne tips og tricks ud, for valgfaget er ikke kun for de rutinerede. Også dem, der aldrig har prøvet det før, kan være med på holdet. En af dem er 15-årige Frederik Metz fra Randers, der er helt ny i sporten.

- Jo, altså jeg fik engang et løbehjul i julegave, og jeg har da prøvet at køre ned af indkørslen, siger Frederik og understreger dermed, at han ikke kommer fra urban street miljøet.

- Min storebror gik på Vesterlund Efterskole, og han var glad for det, så derfor kom jeg også herned, siger han.

Frederik Metz låner et løbehjul i skaterhallen, og endnu er han ikke kommet til de vilde tricks endnu, men ambitionen er klar:

- Jeg vil gerne lære at lave et tailwhip. Altså hvor bagenden snurrer en omgang, siger han

Og det kan Jeppe Nielsen godt lære ham. Han er nemlig instruktør - og han kan snurre bagenden otte omgange.

Annonce

Fedt ophold

For Frederik Metz handler opholdet på Vesterlund mere om et år med sammenhold, og kammeratskab, men han ser det som et plus, at skolen tilbyder skate, scoot og blade.

- Jeg valgte faget, fordi jeg synes, det ser fedt ud, og det kunne være fedt at lære, og det er grinern at være derude. Og man kan lære af dem, der kan køre på de høje ramper. Det er fedt at blive udfordret, og jeg er da også væltet et par gange, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce