Annonce
Give Avis

FCM havde taget de store superligakanoner med til Thyregod

Den brasilianske midtbanekreatør Evander var blandt de fem spillere, der torsdag aften trænede 50 af Frem Thyregods ungdomsspillere. Foto: Jim Hoff
Man kigger lige da en ekstra gang, når man en torsdag aften på bane 2 på Thyregod Stadion ud over cirka 50 fodboldbørn render ind i to af superligaholdets FCM's store profiler, islandske Mikael Anderson og brasilianske Evander.

THYREGOD: Frem Thyregod er mangeårig samarbejdsklub med FC Midtjylland, og det mønter sig ud flere benefits for den lokale fodboldklub.

Blandt får ungdomsholdene mulighed for at løbe med FCM-spillerne på banen ved superligaholdets hjemmekampe, og så får den lokale fodboldklub også fint besøg en gang imellem af en håndfuld spillere fra FCM.

Sidstnævnte event var på spil torsdag aften i Thyregod, hvor de fem spillere Mikael Anderson og Evander, der begge er storeprofiler på superligaholdet, Patrick Da Silva, som spiller for FC Midtjyllands U19 hold, og Simon Ryberg og Pontus Texel fra FC Midtjyllands U17 hold, stod for træningen af de cirka 50 fremmødte ungdomsspillere fra klubben.

Efter en god gang legebetonet opvarmning blev tropperne delt op i fem enheder med hver deres FCM-træner plus en lokal træner tilkoblet.

Der blev arbejdet med teknik, skudtræning og hovedstød - plus små friske finter og andre fodboldlækkerier.

Efter træningen var der samling i Thyregod Fritidscenters kantine, hvor der blev taget fotos, skrevet autografer og snakket fodbold på livet løs.

Avisen lykkedes med et solointerview med den brasilianske midtbanespiller Evander, der i 2018 var blandt de indstillede til Tuttosports talentpris "Golden Boy", som Ajax' Matthijs de Ligt endte med at vinde. FCM købte Evander fri her i år af Vasco da Gama for 15 millioner kroner.

- Det er cool at prøve at være træner for de her børn. De er så glade, når man kommer og træner med dem. Det synes jeg er virkelig rart. At se alle de glade ansigter gør en selv glad, og det er også sjovt at få mulighed for at spille fodbold med de her børn. Man bliver lidt barn igen selv, og så er det her også en fin pause fra de daglige træninger i klubben, lød det fra Evander.

Han havde under træningen lejlighedsvis givet smagsprøver på, at myten om at brasilianske spillere har et helt specielt magisk touch på bolden ikke er opstået uden grund!

Forøvrigt skal det også lige noteres, at superstjernen ikke var for fin til at agere bolddreng for Thyregodbørnene ved deres skudtræning.

Også på den måde kan man som topprofileret fodboldspiller være et forbillede.

Annonce
Annonce
Give Avis

Haveselskabet arrangerer tur til Tinnetgaard

Annonce
Annonce
Give Avis

Ung ridesportsudøver vinder fire guldmedaljer

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Slut med at vise coronapas i Givskud Zoo

Give Avis

Mere kunst og kultur skal gøre børn og voksnes hverdag bedre

Give Avis

96 golfspillere dystede på banen i Give

Give Avis

33-årig Give Fremad klublegende bliver ny filialbestyrer i Vestjysk Bank

Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Give Avis

Det var "drengestreger begået i kådhed": Kunsthærværket i Give er opklaret efter frugtbart samarbejde mellem nærpoliti og lokalbefolkning

Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Give Avis

Jyllandsserietruppen forstærkes: Rutinerede kræfter på vej tilbage til Give Fremad

Give Avis

Udfordret vejstrækning aflastes af motorvej - men først om flere år: - Det skal der gøres noget ved

Give Avis

Lokal købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Give Avis

Tilløbsstykke: Folk væltede ind til loppesalg på 125 år gammel slægtsgård i Vonge

Give Avis

1347 personer har doneret stort beløb til økonomisk presset zoo - men direktør forventer stadig et millionunderskud

Give Avis

Kornet er solgt på forhånd - men høsten skal i hus: Se videoen og kom med op i Flemming Kjærs mejetærsker

Give Avis

Peters andet liv begyndte efter en fejloperation - nu udgiver han en bog

Annonce