Annonce
Give Avis

Fokus på HK Give Fremad: Marck Høigaard - en klubmand er vendt hjem

24-årige Marck Høigaard er 100 procent klar til at give alt for klubben. Motivationen er høj, og håndbolden skal have stor prioritet i hans tilværelse de næste år. Foto: Jim Hoff
24-årige Marck Høigaard har haft en lidt broget håndboldkarriere, som har været præget af skader og klubskifter. Men nu er han for alvor tilbage på pinden i HK Give Fremad med en 100 % motiveret tilgang til at træde i klubbens tjeneste

GIVE: Der er noget kamplysten viking over ham, når han står der i målet og skriger sin begejstring ud over en fantomredning. Sejrsvilje og fed attitude, som virker smittende på resten af holdet - og tilskuerne.

Giveknægten Marck Høigaard er tilbage i kampen om den post i Givemålet, som han første gang lagde en forsigtig billet ind på for fire år siden som ungsenior. Dengang trådte han, efter at Gives forsøg på at stable et stærkt U 18-hold på benene var kikset, ind som udviklingsmålmand i divisionstruppen.

- Jeg skulle arbejde med divisionstruppen i den pågældende sæson og var egentlig også tændt på det, men så opstod der nogle uenigheder mellem mig og en anden spiller i truppen. Derfor valgte jeg at starte i Give KFUM. Her spillede jeg faktisk i marken i cirka halvandet år, da man ikke tilbød målmandstræning, så det var ikke så seriøst omkring selve målmandsspillet her, fortæller Marck Høigaard.

Annonce

Motiveret som aldrig før

Op til sæsonen 2019-20 blev han kontaktet af HK Give Fremads sportschef, Kedde Jensen, med henblik på at vende tilbage til Give Fremad, og sådan blev det. Her spillede Marck Høigaard primært på klubbens 2. hold i jyllandsserien, og var på trods af en periode med en skade med til at give holdet en topplacering i rækken.

I år Marck Høigaard trådt ind i 2. divisionstruppen på konkurrencemæssige lige vilkår sammen med klubbens to andre målmænd Jacob Skov og Marius Nørtoft.

- Jeg er 100 procent frisk på at starte på en frisk. Jeg vil jo også gerne støtte en lokal klub og ofre en masse tid på håndbolden her. Jeg er glad for at være tilbage på min post. Jeg har savnet det, og det er fedt, at vi får så god målmandstræning i år. Jeg føler mig simpelthen motiveret som aldrig før, lyder det kampberedt fra Høigaard.

Annonce

Stille og rolig - udenfor banen

Hans sæsonstart blev lidt forstyrret af en knæskade, men den er kureret nu, og han er klar til at give sig fuldt i de kampe, hvor det bliver til spilleminutter. Kampminutter, der hidtil er blevet delt med de to andre målmænd i truppen.

Marck Høigaard, der arbejder hos transportfirmaet Meldgaard, har vi som tilskuere til Gives kampe lært at kende som en målmand med attitude og udstråling. Han ligner en, der er vild med sit job i målet, men hvis man tror, den unge mand tager den toptændte kriger med ilden i øjnene med ud i det civile liv, så bliver man klogere.

- På banen er jeg højtråbende, meget snakkende og fuld af energi. Jeg prøver at få revet mine medspillere, og publikum, med. Jeg synes det er vigtigt, at der er spillere, der kommer med noget power og som er med til at booste holdets præstationer. Men udenfor banen er jeg da meget stille og rolig, hvis jeg selv skal sige det, konstaterer Marck Høigaard med et stille smil.

Annonce

Klar til at shine

Han er som ungdomsspiller blevet formet i Grindsted på klubbens U14 og U16-hold. Han nåede også med omkring kredsholdet, inden et efterskoleophold og den alderstypiske søgen efter de mere sociale aktiviteter med vennerne fyldte mindst lige så meget som håndbolden.


Jeg ser mig som klubbens mand og vil gerne yde noget for klubben. Jeg vil rigtig gerne hjælpe klubben, hvor jeg kan - det er det, det handler om for mig

Marck Høigaard, lokal målmand i divisionstruppen


De sociale aktiviteter er det sidste års tid blevet færre, fordi netop håndbolden nu skal have lov til at fylde mere i Marck Høigaards liv. De tre-fire tætte venner accepterer, at Marck må melde fra i nogle sociale sammenhænge på grund af håndbolden.

- Jeg er selvfølgelig blevet mere moden, siden jeg spillede her i klubbenfor 3-4 år siden. Jeg tænker også, at vejen til 1. holdet lige nu er blevet kortere. Den har været meget lang tidligere, hvor jeg tit har været med som reserve og har måttet acceptere, at jeg var klubbens udviklingsmålmand. Nu føler jeg mig klar til at shine og til at gå efter en mere fast plads på 2. divisionsholdet, siger Marck Høigaard.

Annonce

Klubbens mand

Han er som så ikke ude efter at komme i rampelyset, men som lokal mand kender folk jo én, så derfor er man også ekstra motiveret for at yde sit bedste foran tilskuerne og bestyrelsen. På den konto er det simpelthen fedt at spille for det lokale divisionshold. Men det er ikke afgørende for Marck Høigaard, at han skal spille netop på 1. holdet.

Marck Høigaard hopper og springer gerne for sin klub. Her er han sammen med de to andre målmænd i divisionstruppoen i gang med en god gang målmandstræning styret af klubbens nye målmandstræner Morten Dueholm. Foto: Jim Hoff

- Jeg ser mig som klubbens mand og vil gerne yde noget for klubben. Bliver det som målmand for 2. holdet i 3. division, er det også ok, eller for klubbens serie 2 hold , er det også ok med mig.  Jeg har været træner for et U13-hold, og målmandstræner for nogle ungdomshold. Jeg vil rigtig gerne hjælpe klubben, hvor jeg kan - det er det, det handler om for mig, konstaterer Marck Høigaard.

Han ser 2. divisionstruppen som en god ung trup, som kan komme langt. Hvis man giver spillerne/truppen og trænerne tid.

- Der bliver arbejdet godt til træning, og vi fungerer rigtig godt sammen socialt. Der er simpelthen en god harmoni i truppen, hvor rutinerede kræfter som Mads Overgaard og Rolf Hessellund er vigtige at have med omkring den ellers ret unge trup, lyder vurderingen fra den inkarnerede klubmand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce