Annonce
Give Avis

Genbrugspladsen skal renoveres for 18 millioner kroner

Der bliver lagt halvtag over alle containere, så både brugere og affald kan stå i tørvejr. Det skulle gerne sikre en bedre sortering, så mere kommer i den rigtige container. Illustration: Affald Genbrug

Den nuværende genbrugsplads flyder på gyngende grund, så arbejdet starter med at lægge en ny bund. Samtidig bliver der lagt tag over aflæsningspladser og containere.

Annonce

GIVE: Formelt set skal byrådet på sit møde onsdag 16. januar godkende den 18 millioner kroner dyre renovering af genbrugspladsen i Give.Men da både natur- og miljøudvalget og økonomiudvalget allerede har sagt god for renoveringen, vil det være en sensation af de helt store, hvis byrådet siger nej.

Der er også søgt og givet de nødvendige tilladelser til både ombygningen og en miljøgodkendelse til at etablere en midlertidig genbrugsplads. Den er ved at blive etableret lidt længere inde på Dyrskuevej, hvor kommunen tidligere har haft en oplagringsplads.

Den midlertidige genbrugsplads får de samme åbningstider som den nuværende plads. Der skulle således ikke kunne opstå gener for brugerne af pladsen.

I forbindelse med planlægningen har jordbundsundersøgelser vist, at jorden under genbrugspladsen er blød, og at der nogle steder er sætninger.

- Derfor skal der foretages en bundsikring af pladsen, så i forhold til den første godkendelse, vi foretog i natur- og miljøudvalget, steg prisen med 3,3 millioner kroner, siger udvalgets formand Karl Erik Lund (DF).

Karl Erik Lund kan oplyse, at den nyrenoverede genbrugsplads vil blive overdækket ved aflæsningspladser og containere.

- Ideen med overdækningen er blandt andet, at når brugerne kan stå i tørvejr, så skærpes sorteringen af det, der skal i de enkelte container. Står man i det fri, kan regnbyger nemt friste til den hurtige ikke-miljørigtige løsning. En overdækning vil derfor alt andet lige få værdien af affaldet til at stige, påpeger Karl Erik Lund.

Med alle mulige forbehold for politiske benspænd og uforudsete hændelser skulle den nyrenoverede genbrugsplads kunne tages i brug i juli 2019.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce