Annonce
Give Avis

Give Open Air indstillet til Vejle Kommunes Kulturpris

Uanset vind og vejr: Give Open Air får altid det bedste frem i festivalgæsterne, der bibringer med højt humør og god stemning - og har gjort det siden 2005, hvor festivalen startede. Foto: Jim Hoff
Vejle Kommunes kulturliv er båret af ildsjæle og kunstnere, der hvert år sørger for, at der er noget at opleve og samles om. Man kan indstille personer, organisationer og foreninger til kulturprisen og initiativprisen frem til onsdag den 29. januar. Og her er Give Open Air kommet med i hatten.
Annonce

GIVE: Vejle Kommune hylder de foreninger/personer i kulturlivet, der gør en særlig indsats den 20. februar 2020 i Det Gamle Vejle Teater på Banegårdspladsen i Vejle. I den forbindelse bringer vi her i avisen en indstilling af Give Open Air til kommunens Kulturpris 2020. Indstillingen er skrevet af Mette Strandgaard Laursen

- Jeg vil gerne indstille Give Open Air til Vejle kommunes Kulturpris 2020.

Foreningen Give Open Air så dagens lys første gang i august 2005, et fantastisk arrangement, der blev sat i værk, som en slags erstatning eller videreudvikling af byens gamle anlægsfest.

En festival som Give Open Air skal samle byen, de omkringliggende byer og folk udefra til et brag af en fest. Festivalen blev de første mange år afholdt på Dyrskuepladsen i Give. I 2016 flyttede man Give Open Air til Gullestrups have ved ”Huset”, byens kulturhus, der ligger lige i centrum. Så nu har vi Danmarks største endagsfamiliehavefest lige midt i centrum.

De to initiativtagere Henrik Henriksen og John Juhl, som startede foreningen Give Open Air, har i den grad skabt en forening, der har gjort en særlig indsats, for hele byen.

Give Open Air har kæmpe betydning for en lille by som Give. Det er vigtigt, at vi har nogle ildsjæle, der er med til at sørge for, at vi har noget at samles om, og det er fantastisk, at opleve folks engagement i byens hyggelige familiehavefest.

Mette Strandgaard Laursen, borger i Give

Annonce

En stor del af Gives identitet

Give Open Air har kæmpe betydning for en lille by som Give. Det er vigtigt, at vi har nogle ildsjæle, der er med til at sørge for, at vi har noget at samles om, og det er fantastisk, at opleve folks engagement i byens hyggelige familiehavefest.

I månederne op til festivalen går snakken på, om der er nogen, der ved, om der er solgt mange billetter. I dagene op til festivalen bliver diverse vejrudsigter grundigt tjekket, og i tiden efter går vi alle og venter spændt på, om festivalen har givet overskud, så der kan blive delt penge ud til foreningerne, og vi kan sikre os endnu et år med Give Open Air.

Give Open Air er blevet en stor del af Give bys identitet og er med til at skabe en positiv opmærksomhed om en lille stationsby i Danmarks 5. største kommune.

Byens erhvervsliv støtter med forskellige sponsorater, de forskellige foreninger stiller med hjælpere til festivalen.En festival, der samler unge, gamle, tykke og tynde til en stor glad familiehavefest.

Annonce

Selv ikke konstante regnbyger kan stoppe festen

Når der har været overskud, er det blevet fordelt mellem de lokale foreninger til stor gavn for byens børn og unge. Give Open Air har, rent vejrmæssigt, ikke haft særlig meget medvind.

Af en eller anden grund, falder regnen ofte lige præcis på festivaldagen, og det er dyrt for en festival af Give Open Airs størrelse, da det koster gæster, og de gæster der kommer, køber ikke så meget i boderne.

Men regn, regn og atter regn kan ikke vælte folkene bag foreningen Give Open Air, og år efter år trækker de i arbejdstøjet, for at planlægge endnu en stor havefest i Gullestrups have.

Jeg synes foreningen Give Open Air fortjener Kulturprisen 2020 i Vejle Kommune. I en by af Gives størrelse er det ekstra vigtigt, at vi har nogle lidt større kulturelle arrangementer, som byen kan samles om, og som vi alle kan gå og se frem til.

Udover, at det er en sjov og dejlig havefest midt i centrum, er det et arrangement, som rigtig mange kan få glæde af, både ved at deltage på selve dagen, men også efterfølgende da et evt. overskud jo går til de lokale idrætsforeningerne bag Give Open Air.

I en periode havde Give Open Air 70-ernes stjerner som tema, og det bragte topnavne som Dr. Hook, Smokie og Suzy Quatro til byen. Her er det sidstnævnte, der i 2013 lufter læderdragten. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce