Annonce
Give Avis

Godt nyt for de lokale butikker: Aftale om yderligere kompensation til selvstændige på plads

Detailhandelen i Give kan nu se frem til bedre og udvidede kompensationsmuligheder i form af den nye udvidede hjælpepakke, som regeringen sammen med en række partier lancerede tirsdag. Foto: Jim Hoff
Den del af detailhandlen i Give, der er tvangslukket, opererer i disse dage med konceptet click-and-collect for at holde gang i forretningen. Men branchen bløder, og på den konto faldt der tirsdag ny aftale på plads om lønkompensation til de selvstændige erhvervsdrivende.

GIVE-EGNEN: Den nye brede aftale sikrer nu ligestilling i lønkompensation mellem private og offentligt ansatte.

Aftalen betyder, at der i alt er afsat 9,5 milliarder kroner i kompensation til selvstændige erhvervsdrivende.

Selvstændige kan dermed få udbetalt 7.000 kroner mere per måned. Har man som selvstændig ansatte, kan man få udbetalt 10.000 kroner per måned.

Selvstændige med under 25 fuldtidsansatte har indtil nu fået en kompensation på op til 23.000 kroner om måneden, hvis omsætningen er faldet med mindst 30 procent som følge af nedlukningen. Den nye aftale betyder, at udbetalingen nu bliver hævet til mindst 30.000 kroner.

Annonce

Kompensation til sæsonpræget varelager

Aftalen sikrer samtidig, at selvstændige med et varelager, der er sæsonpræget eller letfordærveligt, bliver kompenseret med op til 200.000 kroner per virksomhed.

Også leverandører til mindre, offentlige arrangementer kan få del i kompensationsordningen.

Det er muligt at søge ordningen med tilbagevirkende kraft fra 9. december 2020.

Både den midlertidige ret til sygedagpenge og retten til at få 110 procent dagpenge, hvis man tager uddannelse og opkvalificerer sig under sin ledighed, forlænges.

Hvis nedlukningen af landet fortsætter, vil kompensationsordningen automatisk forlænges til udgangen af april.

Annonce

Hvilke muligheder har man generelt som selvstændig?

Kompensation til selvstændige: Selvstændige og andre virksomheder (ejerledere i selskaber) med ikke mere end 25 fuldtidsansatte kan nu få en kompensation på op til 30.000 kr. pr. måned, hvis omsætningen falder med mindst 30 % som følge af Covid-19

Lønkompensation til hjemsendte medarbejdere: Virksomhederne skal hjemsende medarbejdere i stedet for at fyre dem. De hjemsendte skal udgøre mindst 30 % af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte.

Kompensation til virksomhedens faste omkostninger: Virksomheder, som for perioden 9. december 2020 og frem til ophør af den nationale nedlukning forventer et fald i deres omsætning på minimum 30 % sammenlignet med deres omsætning i referenceperioden, kan søge om kompensation for faste omkostninger.

Annonce

Erhvervshus Sydjylland klar med sparring

Der er mulighed for at søge flere eller alle ordninger - en ordning hindrer altså ikke, at man søger de andre.

Endvidere har SKAT udarbejdet lånemuligheder til A-skat og moms.


Det er meget vigtigt for mig at understrege, at vi i bestyrelsen opfordrer vores medlemmer og butikkerne generelt til at søge professionel hjælp, når de skal søge hjælpepakker

Susanne Sandholm. formand Give Handel og Erhverv


Der findes erhvervshuse rundt i landet, her i området er det Erhvervshus Sydjylland, hvor man står klar med sparring og vejledning.

Endvidere kan der også være mulighed for at søge tilskud til en omstillingspulje vedr. ændringer af sin virksomhed i forhold til corona (her er Erhvervshusene behjælpelige). Denne omstillingspulje er især beregnet til virksomheder, der på en aller anden vis lever af turisme, eller oplevelser.

Annonce

Opfordrer folk til at søge professionel hjælp

Give Handel og Erhverv havde virtuelt møde tirsdag aften, hvor den generelle situation blev vendt. Den nye hjælpepakke fyldte ikke så meget, men generelt opfordrer foreningens formand, Susanne Sandholm, sine medlemmer til at søge hjælp til indhentning af hjælpepakker osv. de rigtige steder.

- Det er meget vigtig for mig at understrege, at vi i bestyrelsen opfordrer vores medlemmer og butikkerne generelt til at søge professionel hjælp, når de skal søge hjælpepakker, lønkompensation og kompensation for tab af omkostninger m.m. Der kan ligge nogle muligheder, som man ikke selv er opmærksom på, og som fagfolk, revisorer osv., kender til. Man kan også søge god hjælp hos Erhvervshus Sydjylland, jeg ved de sidder klar til at hjælpe, alt det de kan, siger Susanen Sandholm.

Hun noterer sig desforuden, at de nye hjælpepakker kun kan være med til at gøre livet lidt lettere for butikkerne i den trængte branche.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give genåbnede med et brag

Annonce