Annonce
Give Avis

Handler om rettidig omhu: Give Open Air står fast på afvikling den 5. juni

Bestyrelsen i Give Open Air satser 100 procent på, at folk igen kan nyde den gode musik og hinandens selskab ved Danmarks Hyggeligste Havefest den 5. juni ved Huset her i 2021. Foto: Jim Hoff
Det bliver enten eller. Det er bestyrelsen i Give Open Airs udgangspunkt for dette års musikfestival ved Huset, som nu er definitivt programsat til at blive afviklet, eller muligvis aflyst, lørdag den 5. juni.

GIVE: Lige midt i krydsfeltet mellem coronaskepsis, lyntests, vaccinationer og folkets store håb om snart igen at kunne komme ud og slå gækken løs på musikfestivaler landet over, står de ansvarlige beslutningstagere i bestyrelsen i Give Open Air.

I 2020 måtte man som bekendt aflyse "Danmarks hyggeligste havefest", og i år ser det heller ikke alt for lyst ud mht. gennemførelsen af den lokale musikfestival, som er programsat til at blive fyret af den 5. juni på fars dag og Grundlovsdag.

Men bestyrelsen i Give Open Air (GOA) er trukket i arbejdstøjet med den hensigt, at festivalen kan gennemføres den 5. juni.

- Vi er godt i gang med at arrangere Open Air til afvikling den 5. juni og har travlt med alle de praktiske foranstaltninger. Vi vil rigtig gerne gennemføre eventen den 5. juni, og da der endnu ikke er blevet udtalt noget decideret forbud mod det fra regeringens og sundhedsmyndighedernes side, opererer vi ud fra en forventning om, at vi godt må afholde vores lille havefest, siger Lise Andreasen, der er formand i bestyrelsen i Give Open Air.

Annonce

Ser på løsningsmuligheder form for problemer

Det er klart, at man er 100 procent indstillet på at forholde sig til de forskellige dekreter og restriktioner, der måtte omgærde en musikevent anno 2021 i skyggen af coronaen.

- Vi er helt med på, at hvis folk kun kan få adgang ved at fremvise coronapas, jamen så klarer vi den sag også. Vi ser rigtig meget på løsningsmuligheder og ikke kun på udfordringer og problemer, for det er vigtigt for os, at vi kan gennemføre, pointerer Lise Andreasen.

Populære Queen Machine er  igen i år klar på scenen ved Huset, når Give Open Air forhåbentlig afholdes den 5. juni. Bestyrelsen i Open Air har valgt at satse på, at festivalen kan blive gennemført denne dato. Foto: Jim Hoff

At man nu går ud og definitivt melder ud, at man går efter en afvikling den 5. juni handler også om rettidig omhu. For ud over fest, musik og gode oplevelser handler Open Air altså også om økonomi og bundlinje. Man har faktisk slet ikke råd til at lade være med melde ud, at man står fast på datoen 5. juni og ikke bare flytter eventen til et senere tidspunkt.

-Det handler om økonomisk kompensation og muligheden for at få denne. Hvis regeringen går ind og kommer med et forbud mod at afvikle festivaller i eksempelvis juni måned, så er vi tvunget til at aflyse og er så ramt af force majeure, siger Lise Andreasen og fortsætter:

- Det betyder, at vi er friholdt for økonomisk ansvar i forhold til de kunstnere vi har booket, og at vi kan søge kompensation. På den måde undgår vi, forhåbentlig, at gå konkurs, og på den måde kan vi bevare det gode forhold, vi har til vores bookere -  og kan gå 2022 i møde med optimisme og et stort håb om et brag af en fest i 2022.

Annonce

Væk med nej-hatten, ind med ja-hatten

Men lige nu knokler man altså på for at musikfestivalen kan afvikles den 5. juni. Man er i sagens natur under et vist tidspres for at nå tingene, da man grundet usikkerheden omkring festivalafholdelser ikke rigtigt har kunnet komme konstruktivt og målrettet i gang før nu her i foråret.

- Der er meget usikkerhed omkring coronaen, men i vores hoveder bliver Open Air 2021 til noget. Vi har pakket nej-hatten væk, og det håber vi også vores publikum har. For vi er da usikre på, om folk overhovedet tør komme til festivalen, tør de købe billetter osv. Men her har vi så taget ja-hatten på, for selvfølgelig er folk i Give og omegn klar til at tage til musikfestival igen efter halvandet års tørke, lyder det optimistisk fra Lise Andreasen.

Gullestrups Have vil som altid være det hyggelige samlingssted, hvor man kan hygge sig i hinandens selskab. Foto: Jim Hoff

Samtlige kunstnere fra 2021 bortset fra nu opløste Citybois, er på plakaten igen her i 2021. det betyder, at man kan se og høre navne som Poul Krebs, The Powls, Queen Machine, Djämes Braun X Spectors og Midt Om Natten.

Der arbejdes på at finde et nyt navn i stedet for Citybois, og her er man ifølge Lise Andreasen meget tæt på at kunne offentliggøre navnet.

Skulle festivalen blive aflyst, og man har købt billet, kan man bare overføre billetten til 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce