Annonce
Give Avis

Husk det nu: Gives detailhandel kæmper videre også under nedlukningen

Detailhandlen i Give er pænt hårdt ramt af coronakrisen, men butiksejerne kæmper ufortørnet videre med eksempelvis klik-og-hent konceptet plus onlinesalg. Foto: Jim Hoff
En lang række af Gives butikker er tvangslukkede pga. coronakrisen, men de gæve butiksfolk kæmper ihærdigt videre for at holde liv i bundlinjen. Mange af butikkerne i Give kører som tidligere beskrevet her i avisen således med klik-og-hent konceptet.

GIVE: Nu er vi ved at være fire uger henne i den helt store nedlukning version 2.0 af Danmark. Landet er kastet ud i en både mental og økonomisk krise, hvor mange er ved at have fået nok af forbud og restriktioner.

Ikke meget tyder på en snarlig genoplukning, og den fornemmelse går man også med i maven hos den lokale detailhandel i Give,som kæmper en brav kamp for at holde snuden oven vande.

Ikke alle butikker i byen er tvangslukkede, men mange er og de har måttet finde andre strategier og veje for at holde gang i kundeflowet.

Langt de fleste nedlukkede butikker i byen kører nu med klik-og-hent konceptet. Her kan man bestille en vare på butikkens hjemmeside eller på Facebook, betale den og så afhente den ved/udenfor butikken i en stram 1:1 servicering.

Nogle butikker kører også med tilbud i vinduerne, som man så kan ringe på og få udleveret ved/udenfor butikken. Det kører fint nok, men nu er vi inde midt i nedlukingshullet, og så er det relevant lige at genopfriske at nok er butikkerne ikke åbne i traditionel forstand, men at man stadig kan købe varer hos dem ud fra det føromtalte klik-og-hent koncept.

Langt de fleste butikker skilter informativt i deres vinduer, eller på deres hjemmesider og Facebooksider, med, hvordan man gør, hvilke telefonnumre, der skal ringes på osv.

Oversigt

Disse butikker er åbne: Brugsen, Aldi, Fakta og Netto. Apoteket, Profil Optik, Matas, Nytorvs Bageri, Kælder-vin, Give Dyreklinik, Blomsterværkstedet Birkebæk, Sternberg Blomster. Pakkeshoppen hos Billeskov og Zjoos. Derudover holder også slagteren og Fary Lochan i Farre åbent.

Alle fødevarerbutikker i oplandsbyerne Thyregod, Gadbjerg, Givskud, Filskov, Vonge og Kollemorten holder ligeledes åbent.

Banker, revisorer og ejendomsmæglere er åben for telefoniske aftaler og kører også ud til fremvisninger og aftaler.

Disse butikker kører kun med onlinesalg: Imerco, Sportigan, Din TøjMand, Bog og Ide/Legekæden og Boutique Mary. Tøttrup, byens guldsmed, og Klinik la Vie holder helt lukket frem til den 8. februar.

Disse butikker kører med klik-og-hent: Klunz By Ilsøe, Zjoos, Madame, Expert og Punkt1, Fancy, Gavehuset, Give El- Kop og Kande, Merci, Stark, Jem & Fix, Give Tøjcenter, Give Møbler. Det Gamle Apotek kører stadig ud med gardinbussen.

Restauranter og pizzeriaer/grillbarer osv. må tilbyde takeaway-menuer, ligesom nogle af butikkerne stadig kører ud med mad til kunderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce