Annonce
Give Avis

Hvad gør butikkerne i Give under coronanedlukningen?

Det er noget af et puslespil for butikkerne i Give at få tingene til at gå op, ikke mindst økonomisk, i en tid, hvor der fra myndighedernes side er dikteret nedlukning. Foto: Jim Hoff
Detailhandleren er endnu engang sendt i gulvet af en myndighedsdikteret nedlukning. Vi lodder her stemningen og ser her på, hvilke strategier de forskellige butikker bruger i kampen for overlevelse.

GIVE: Dagen efter juleaften lagde endnu en coronabegrundet nedlukning sig over Danmark som en blytung dyne. Detailhandlen skulle holde helt lukket frem til først 4. januar, en deadline, der hurtigt blev forlænget til og med 17. januar.

Et nyt hug lige i mellemgulvet til en branche, der så småt var ved at rejse sig efter forårets første lockdown af landet. Gudskelov fik butikkerne lov til at få den altafgørende og mere eller mindre livsvigtige julehandel med, hvilket for flere butikker har været en helt uundværlig livline i forhold til bundlinjen.

Den nye virkelighed her i januar, hvor vi balancerer mellem håbet om en snarlig massevacccination af folket og frygten for, at nye mutationer af Covid-19 skal tage magten fra os generelt om samfund, skal vi alle forholde os til. Men hvad gør man egentlig i detailhandlen her i Give for at komme ud af denne både sundhedsmæssige og økonomiske vinterdepression?

Annonce

Avisen været på en telefonisk rundtur hos byens butikker for at få et overblik over, hvordan man agerer under lockdown 2.0.

Følgende butikker må holde åbent, da de er under sundhedssektoren: Apoteket, Profil Optik, Matas, Klinik for Fysioterapi og Give Dyreklinik. Derudover må fødevarebutikker som Brugsen, Fakta, Netto og Aldi, herunder også Nytorvs Bageri og Kælder-Vin, også holde åben. Restauranter/pizzarier/grillbarer er lukket ned, men må dog sælge takeaway. Frisørerne er også lukket ned.

Klunz by Ilsøe: Indehaver Suzette Ilsøe opererer med konceptet click and collect. Dvs. man kan bestille varer på butikkens Facebookside, via sms eller telefonopkald eller mail, betale forud og afhente sine varer ved butikken efter aftale med Suzette Ilsøe. Derudover har Suzette påsat numre på udstillingsvarerne i vinduerne. Så kan kunderne ringe ind og bestille varen, betale, og senere afhente ved butikken. Kunderne kan også bestille tøj med hjem i udvalg, da man jo ikke må komme ind i butikken og prøve tøjet. Hun har valgt at køre januarudsalget med disse to platforme, og Suzette kan berette om rigtig fin opbakning fra kunderne.

Matas og Klunz Give: To butikker med vidt forskellige forudsærninger, Matas må holde åben, mens Klunz skal holde lukket. Foto: Jim Hoff

Zjoos: Butikken er udover skoforretning også pakkeshop, og her holder indehaver Lis Lundstrøm åben fra 10.00 til 13.00. Selve skoforretningen kører også med click and collect. Man kan bestille varer via Facebook/Instagram, man kan også ringe/sende en sms og bestille varer fra udstillingsvinduerne, og efter betaling kan varerne afhentes ved butikken.

Tøttrup: Butikken holder helt lukket til 17. januar.

Madame: Indehaver Jette Sønderholm har en stærk hjemmeside, hvorfra hun kører med onlinesalg. Her bestiller man sine varer, betaler og kan så afhente dem ved butikken. Jette sender også gerne varer ud via onlinesalget, og hun er også klar ved telefonen til at modtage bestillinger, som hun pakker, og som folk kan afhente ved butikken.

Give El - Kop og Kande: Her kører man også med click and collectkonceptet. Man kan bestille via Kop og Kandes hjemmeside, på butikkens Facebookside, via telefon eller mail, betale her og så afhente varerne ved butikken. Man kan også bestille varer fra udstillingsvinduerne, og Ulla henter også gerne varer og viser det frem for kunderne gennem vinduerne, hvis det ønskes. Butikken servicerer stadigvæk hvidevarer, og der sælges også hvidevarer. Her kan kunden eksempelvis sende et foto af den ønskede vare via telefonen. Og der har været gang i onlinesalget mellem jul og nytår, for pt. har Ulla 150 ordrer liggende, som venter på at blive afhentet ved butikken.

Profil Optik må gerne holde åben, fordi butikken hører ind under sundhedsvæsenet. Foto: Jim Hoff

Merci: Også her kører indehaver Marianne Dragsbæk med click and collectkonceptet. Hun er utrolig glad for, at hun nogle år siden satsede på at få en fin webshop op at køre, så hun nu kan satse på det hun med glimt i øjet kalder "takeaway-tøj". Derudover er der også vinduessalg, hvor kunderne kan ringe ind og bestille udstillede varer, betale og få dem udleveret ved butikken. Marianne sender naturligvis også bestilte varer ud til kunderne, for som hun formulerer det på egne og kollegerne vegne, så vil man som butiksejer gøre alt for sine kunder.

Fancy: Indehaver Margit Baunsgaard er som mange af sine kolleger med på click and collectbølgen. Vareren er synlige både via udstillingsvinduerne og på Facebook og Instagram, og konceptet er det velkendte: Bestil, betal, afhent ved butikken - eller få varen sendt hjem. Margit og hendes butiksassistent Mathilde er i butikken hver dag fra 10.00 til 17.00, og de vil hjælpe kunderne alt det de kan og må i forhold til de gældende coronarestriktioner. De er begyndt at lave små fine videoopslag som en slags live modeshows på Facebook. Noget de to piger morer sig meget med og som er med til at holde gang i det gode humør.  Butikken er også en del af Miinto-webshoppen, så også her kan man bestille varer fra Fancy. Margit vil gerne kreditere kunderne for den fine opbakning i en svær tid, hvor det handler om at holde gang i butikken og om at forblive synlig.

Margit Baunsgaard, indehaver af Fancy, oplever en stor og rørende velvilje blandt kunderne til at støtte også i en tid, hvor butikken må holde lukket. Foto: Jim Hoff

- Det er et kæmpe skulderklap, og jeg bliver helt rørt over de mange pæne ord, vi får med på vejen fra vores gode loyale kunder. Det gør det meget lettere at kæmpe videre, siger Margit Baunsgaard.

Give Tøjcenter: Flemming Gejl fra Give Tøjcenter er i disse dage ekstremt glad for sin veludbyggede webshop, der har kørt en del år efterhånden. Her kan folk bestille og betale varerne, og man kan også ringe/skrive til butikken efter varer . Det er også muligt efter aftale at afhente varerne ved butikken som click and collect. Flemming bruger altså meget af sit krudt på webshoppen lige nu, og han vil i den ånd opfordre folk til at kigge ind på hjemmeside og få et kig på det store vareudbud.

Stark: Fra mandag d. 4. januar havde butikken igen normal åbningstid kl. 6.30 - 17.00. Bemærk dog, at man følger retningslinjerne udstedt af myndighederne. Hvilket er, at kun firmaer med cvr nr. må handle fysisk i butikken. Er man privat kunde med en konto hos Stark, er du velkommen til at ringe og bestille en ordre på telefon nr. 82 52 53 00. Når vi har pakket den får du en SMS når den er klar til afhentning. Der er igen kontantsalg til private. Her henvises der til Stark.dk.

Coronaskiltningen fra Expert er et godt eksempel på rigtig god kommunikation ud til borgerne om mulighederne for handel og vandel med butikken. Foto: Jim Hoff

Give Møbler: Den lokale møbelbutik på Hjortsvangen kører med onlinesalg via deres hjemmeside. Men indehaver Kevin Mortensen er klar ved telefonen i åbningstiden og er hele tiden klar til at hjælpe kunderne. Det er også muligt at bestille varer via hjemmesiden og afhente dem ved butikken.

Bog og Ide Legekæden: Hos den lokale bog- og legetøjsforhandler kan man bestille varer via Bog og Ide Legekædebutikkerne fælles hjemmeside. Varerne sendes til kunden og kan altså ikke afhentes i butikken. Er man klubmedlem, er der gratis levering. Udover massevis af bøger finder man på hjemmesiden også et stor legetøjssortiment med 1500 forskellige artikler i udbud.

Det Gamle  Apotek: Selve butikken er lukket ned, men man kan sagtens få fat i indehaver Peter Lundsgaard via telefonen, hvor man kan lave en aftale med den lokale gardinmand.  Han er stadig i gang med gardinbussen, og leverer også herfra sine ydelser så vidt mulig ti forhold til coronarestriktionerne.

Expert/Punkt1: Her kører begge butikker med click and collect. Man kan bestille varer over nettet, man kan ringe/skrive til butikken og afhente sine bestilte og via mobilepay forudbetalte varer ved butikken. Butikken kører stadigvæk ud og servicerer butikkens kunder i deres hjem. Det kan være opsætning af TV-programmer, hjælp til mobiltelefoner osv.

Din Tøjmand og Sportigan: De to butikker er af deres kæde blevet bedt om at "sidde på hænderne", som indehaver af Din Tøjmand, John Juhl, formulerer det. Det betyder, at man ikke kører med click and collect-konceptet, men de to butikkers respektive webshops er naturligvis oppe i fulde omdrejninger, så her kan man gøre sin handel med tøjmanden og sportsforetningen.

- Nu må vi vente tålmodigt til den 17. januar og så se, hvad der kommer af nye meldinger, siger John Juhl fra Din Tøjmand, der er en af flere af byens butikker, der kan se tilbage på en fin jukehandel, som var med til at få tingene til at se lidt lysere ud.

Hanne og John Juhl fra Sportigan og Din Tøjmand er blvet bedt om af deres respektive kæder at holde helt lukket - og dermed ikke være en del af click and collect-konceptet. Begge er glade for den gode julehandel, som pyntede gevaldigt på 2020-regnskabet. Foto: Jim Hoff

Billeskovs PC: Her har man åbent på værkstedet og i pakkeudlevering (DAO, Bring, UPS og PostNord). Man kan bestille varer på hjemmesiden, facebook eller ring 21 76 96 60. Varerne kan afhentes i pakkeudlevering eller man kan få dem bragt ud til sin bil. Derudover kører Billeskovs folk ud til folk helt som normalt og servicerer kunderne i deres hjem.

Klinik la Vie: Klinikken er lukket frem til den 17. januar.

Kældervin: Her holder butikken åben som normalt, dvs. torsdag og fredag samt lørdag.

Sternberg Blomster: Butikken holder åben i hverdagene fra 10.00 til 16.00 og lørdag klokken 9.00 til 13.00. den nye outdoor butiker åben 24/7.

Blomsterværkstedet Birkebæk: Butikken holder åbent som normalt. Hverdage 9-17 og lørdag 9-13.

Boutique Mary: Butikken holder lukket frem til den 18. januar - og udvider byttefristen for julegaver til 1. februar. Butikkerne kan tilgås via deres webshop, hvor man kan købe varer som sædvanligt.

Jem & Fix: Her kører man med click og collect-konceptet, hvor varerne kan bestilles på nettet og afhentes ved butikken i Give.

Imerco: Generelt kører kæden med clock and collect-konceptet. Afhentning af varer gælder dog kun for udvalgte butikker, og her er Give ikke med i puljen.

Annonce
Annonce
Give Avis

For Eva og Tommy handler kroket om livskvalitet - som så lige er blevet toppet med DM guld

Annonce
Annonce
Give Avis

Nej til seks millioner til GISK: Stofa vil kun købe Gives fællesantenneanlæg på egne præmisser

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Formand om sæsonens første hjemmekamp: Vi glæder os helt vildt og laver et brag af en håndboldfest med gratis adgang

Give Avis

Genåbning på Kastaniehaven: Efter halvandet år som leder fik Carina Skærlund sin første festdag

Give Avis

Se videoen: Stolt og bevæget dobbelt ol-guldvinder modtog folkets hyldest i den sprøde efterårsregn

Give Avis

Nye arbejdsgange angående foromtaler i Give Avis

Give Avis

Se billederne: Seje børn trodsede regnen og gav Give endnu en flot cykelfest

Give Avis

Skæve åbningstider hjælper Jette med at holde balance mellem familieliv og det gode butiksliv

Give Avis

Give sender Dannebrog til tops med fejring af dobbelt guldvinder!

Give Avis

Først var det huse, nu er det brugte biler, der er en mangelvare

Give Avis

Give hentede uafgjort mod tophold efter en afvekslende og flot kamp med skiftende føringer til de to hold

Give Avis

Give-familien vandt igen titlen som Årets Købmand: Nu hedder halvdelen af prismodtagerne Eskildsen til efternavn

Give Avis

Give misser nyvunden momentum i vital bundkamp og taber 4-2 i Bramming

Give Avis

Ungt lokalt cykeltalent i kæmpedilemma: I svær klemme mellem sin sport og uddannelse

Give Avis

Efter de store cykelklassikere: Nu er det børnenes tour - og det sker i Give midtby

Give Avis

Ny start efter corona: Café Tæt ændrer koncept

Give Avis

Så er der fest i gaden: Høstfesten i Vonge er tilbage

Give Avis

Ny præstebolig og ny præst på listen: Meningsløst at hælde flere penge i skimmelsvamperamt præstebolig

Give Avis

Julies drøm led et stort knæk, da hendes hest måtte aflives: Nu er hun et af landets største springryttertalenter

Give Avis

Lokale øko-grise får besøg af prægtige mænd i prægtige gamle maskiner fra oldefars tid

Give Avis

Hun gør det igen: Mitzi Mortensen har avlet årets hingsteføl

Give Avis

Vand i hovedet og mudder på måsen: Dirty Trail i Karlskov vender frygteligt tilbage

Give Avis

Danmarksmestre i godt arbejdsmiljø: Trekantens El vinder fornem hædersbevisning

Annonce