Annonce
Give Avis

I.B.T. A/S bygger syv huse i Borgergade

De syv huse på den gamle maskinfabrikgrund i Borgergade i Thyregod fordeler sig som tre dobbelthuse og et enkelt facadehus. Foto: Jean Darly
Investeringsselskabet Borgergade Thyregod A/S står bag opførelsen af syv nye boliger i Borgergade i Thyregod. Boligerne forventes klar omkring sommerferien 2021

Thyregod: Thyregod oplever i disse uger noget der kunne minde om et regulært byggeboom. Der er medio september sendt et lokalplansforslag i offentlig høring om et boligprojekt på vej på Solsortevej med 15 rækkehuse/dobbelthuse

Endnu mere konkret blev byggeprojekterne tirsdag den 13. oktober, hvor der blev påbegyndt et byggeprojekt i Borgergade med investeringsselskabet I.B.T. A/S som bygherre.

På en grund, der tidligere husede S.P. Sørensens Maskinfabrik, og som blev opkøbt af HA Norlyk i 1977, bliver der bygget seks boliger på 100 kvadratmeter samt et lidt større facadehus, der kommer til at ligge ud til Borgergade.

Det fortæller Peter Pedersen, der er administrerende direktør i Investeringsselskabet Borgergade Thyregod, I.B.T. A/S.

- For et par år siden fjernede vi maskinfabrikken fra grunden her og kørte over 1000 tons jord væk, heraf en del forurenet jord fra dengang maskinfabrikken var i gang. Det har over årene flere gange været på tale at bygge huse her på grunden. Den har også været sat til salg, men det har været svært at sælge, så efter et fint møde med lokalrådets Jean Darly og Thomas Reffstrup samt Niels Clemmensen fra Borgerforeningen, besluttede vi selv at gå i gang med at bygge, fortæller Peter Pedersen.

Senioregnede boliger men alle kan komme i betragtning

De to foreninger kunne argumentere for et stort behov for nybyggede boliger i Thyregod, og Peter Pedersen havde da også i forvejen fået en del henvendelser fra borgere, der havde opfordret ham og selskabet til at gå i gang med at bygge senioregnede boliger i byen.

Der bliver tale om tre dobbelthuse med i alt seks lejligheder og så et større facadehus, som kommer til at ligge helt ud til Borgergade. Som udgangspunkt kan man både købe og leje husene, og hvis man ønsker at få endnu flere oplysninger om byggeriet i Borgergade, kan man møde op til infomøde den 20. oktober klokken 15.00 i Thyregodhallen.

- Jeg håber, at husene står klar til indflytning til sommerferien i 2021. Det er Junge Byg fra Filskov, der har totalentreprisen, og de har sagt, at de forventer, at det vil tage cirka et års tid. Men allerede nu er vi foran tidsplanen, så jeg drømmer om, at vi er klar til sommerferien, siger Peter Pedersen.

Borgergade Thyregod IBT bygger 7 huse

De nye huse får en god beliggenhed midt i byen med kort afstand til indkøbsmuligheder og til stationen, og ifølge Peter Pedersen er listen med interesserede lejere da også ganske lang.

- Jeg kalder selv husene for seniorboliger, men det er bestemt ikke noget krav, at man er over 60 år for at leje eller købe sig ind. Tilbuddet gælder for alle, der gerne vil bo i Thyregod - men boligerne er rigtig velegnende til seniorer, konstaterer Peter Pedersen.

Annonce

Lokalrådet: Glædeligt med udvikling frem for afvikling

Jean Darly fra lokalrådet i Thyregod Vester hilser naturligvis det nye privat finansierede  boligprojekt velkommen.


Jeg kalder selv husene for seniorboliger, men det er bestemt ikke noget krav, at man er over 60 år for at leje eller købe sig ind. Tilbuddet gælder for alle, der gerne vil bo i Thyregod

Peter Pedersen, direktør I.B.T. A/S


- Vi er rigtig glade for, at der er private, der vil investere i nybyggeri i vores by. Vi stiller os gerne til rådighed med at hjælpe til med at brede det gode budskab ud via lokalrådets platforme på nettet. Og så er vi rigtig glade for, at vi bliver en del af en udviklingshistorie frem for at skulle ærgre os over afvikling og fraflytning fra byen, siger Jean Darly.

Peter Pedersen, adm. direktør I.B.T.  A/S, håber, at de syv huse står klar til indflytning ved sommerferien 2021- Foto: Jim Hoff

Apropos lokal udvikling skal det lige noteres, at det bliver den lokale elinstallatør Pagaard El, der kommer til at stå for installering af strøm osv i nybyggeriet.

- Det har jo den klare fordel, at skulle strømmen gå midt om natten, så kan vi lynhurtigt få fat i enten Torben elle Lars fra elforretningen,  lyder det fra Peter Pedersen med et skævt smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce