Annonce
Give Avis

Is-skulpturfestival: Give klar til at blive ramt af den 4. istid

Igen i år er det muligt at hugge sig frem til en gevinst på 1000 kroner i form af et gavekort til Give Handel & Erhverv. Hug hul og find den rigtige mønt, der udløser gevinsten. Foto: Jim Hoff
Istid nummer fire rammer med et festligt brag Give midtby lørdag den 14. december. Det utidige vejrfænomen skyldes dog ikke de meget omtalte klimaforandringer, men derimod et samarbejde mellem tre af byens foreninger, der igen inviterer til Isskulpturfestival.
Annonce
Annonce

Gratis suppe og æbleskiver/gløgg til de hurtige

Apropos børn og kunstnerisk kreativitet så kan man også ved at tegne en flot skulptur vinde en præmie. Udgangspunktet for konkurrencen er det malehæfte, som Skulpturby.dk har fået lavet, og konkurrencen kører lige foran boghandlen eller inde i boghandlen i tilfælde af dårligt vejr.

Derudover vil byen igen summe af herligt fest- og hyggestemning med en lang række forskellige aktiviteter både på Torvet og i Østergade og Vestergade.Her kan eksempelvis nævnes, at byen får besøg af Juelsminde Pigegarde fra klokken 13.30 til 14.30.

De skal nok få blæst en masse hyggelig julestemning ud over byen og eventuelt med sprøde juletoner lokke de borgere ned i byen, der ikke skulle have opdaget, at istiden er over os.

Kan musikken og det arbejdende skulpturfolk ikke lokke folket ud af vinterhien, så kan den næste meddelelse måske give det sidste skub i en travl juletid. Lindberg Dining er nemlig sponsor for gratis gløgg og æbleskiver til de første 200, der byder sig til.

Det formodes, at udskænkningen kommer til at foregå lige foran kroen, og i tilfælde af dårligt vejr skal Lasse Lindberg nok finde et velegnet sted inde på kroen.

I samme boldgade med gratis goder tilbyder Restaurant Yang gratis dejlig varm suppe - også til de første 100. Dette foregår naturligvis hos Restaurant Yang i Østergade - uanset vejret.

På Torvet og i Østergade og Vestergade vil 10 arbejdende kunstnere vise deres kreative og håndværksmæsige evne med motorsave, hamre og mejsler. Foto: Jim Hoff
Annonce

Hug dig til 1000 kroner

I den mere kreative og børnerelaterede afdeling vil der også blive tilbudt ansigtmaling fra klokken 11.00 til 13.00 i midtbyen.

Her må vi nok lige understrege, at når vi skriver ansigtmaling, så menes der ikke make-up og styling af "ældre kvinder med rynkemæssige udfordringer", men den sjove slags, der kan lave et barn om til en tiger eller en julenisse.

Skulpturby.dk vil igen være på plads på Torvet i det store telt, og succesen fra 2018, hvor man ved at hugge sig gennem en stor isblok og grave mønter frem kunne vinde et gavekort på 1000 kroner, bliver også gentaget.

Mens man drysser rundt i gaderne og hygger sig med at se på de arbejdende kunstnere, mens børnene hugger små isskulpturer ud, og mens musikken spiller, så kan man naturligvis også komme ind og gøre en god julehandel i byens butikker.

GIVE: Lørdag den 14. december fra klokken 10.00 til 15.00 forvandles Give bymidte dertil hørende sidegader endnu engang til et veritabelt winter wonderland, når Give Handel & Erhverv, Give Udviklingsråd og Skulpturby.dk inviterer til is-skulpturfestival.

Det sker igen i år med kommunal økonomisk velsignelse på bagsmækken, og eventen skal, ud over at give byens og områdets borgere en rigtig god oplevelse, også ses om en decideret branding/markedsføring af Give by som en spændende og aktiv by med et godt butiksliv - og en by der rent faktisk kan bryste sig af at have Danmarks største galleri i det fri.

Som i 2018 kan vi her i 2019 møde hele 10 arbejdende kunsterne, der fordelt på Østergade, Torvet og Vestergade vil arbejde med fremstilling af isskulpturer.

Igen i år vil den blandt børnene så populære Ice For Kids-event blive afholdt, hvor børnene under professionel vejledning kan få lov til at lave deres helt egen is-skulptur med hammer og mejsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce