Annonce
Give Avis

Jyske Giveknægte i krig mod leninister og marxister om billet til jyllandsserien

Her er det Gives Nikolaj Knudsen, der sikkert sætter bolden i rusen på  straffe, og hvem ved: Måske der bliver gang i netop denne disciplin på lørdag den 13., når Gives jyllandsseriehold klokken 13.00 møder FAML fra Aarhus i en playoff-kamp om en jyllandsseriebillet. Foto: Jim Hoff
Der står playoff-kamp på programmet på Give Stadion lørdag den 13. november, når Give Fremads jyllandsseriehold møder Aarhusklubben FAML fra serie 1 i en knald-eller-fald kamp om retten til en plads i jyllandsserien. Og så bliver kampen også et farvel til holdets succesrige trænerduo.

GIVE: Det bliver en vaskeægte pokalfinale! Live and let die, kun den stærkeste overlever - denne dag bliver der regnet brutalt af og no second chances.

Hermed skulle der være ryddet op i de fleste klicheer omkring det brag af en kamp, der venter Give Fremads jyllandsseriemandskab lørdag den 13. november, når holdet klokken 13.00 sharp tager imod serie 1-holdet FAML.

Kigger man i FAML historiebøger så er klubben opstået i 1974 under navnet Fodboldklubben FAML, som betyder: Fodboldaktionskomitéen - Marxister-Leninister.

Annonce

Klubben blev etableret af studentikose røde husarer som et kropsligt supplement til studierne og den minutiøse og omfattende kapitallæsning, der i 70’erne fyldte meget i de akademiske studier.

I dag er klubben dog gået væk fra den oprindelige ideologi og rekrutterer bredt fra aarhusområdet og skeler ikke så meget til politiske overbevisninger mere.

I 2012 spillede klubben såmænd i serie 5, så det er lidt af en sportslige optur, som de gul/røde fra FAML har begivet sig ud på.

Vi har alt at tabe, og de har alt at vinde, kan man roligt sige. Det handler derfor rigtig meget om, at vi mentalt rammer det rigtige niveau. Gør vi det vinder vi også kampen

Brian Sølund, Givetræner

Aarhusianerne blev nummer to i deres række og sidste weekend besejrede de Haderslev IK med 7-6 i den første playoff-kamp efter en neglebidende straffesparkskonkurrence.

Vinderen af dysten på Waldstadion i Give indløser den jyllandsseriebillet, der lige nu ligger i Gives hænder, mens taberen må affinde sig med en tur i serie 1.

Sidste nat med kliken

For Gives cheftræner Brian Sølund og hans faste makker Kristian Rasmussen bliver det på flere fronter en virkelig speciel kamp. For det første handler det om overlevelse i jyllandsserien, og det det andet er det den succesrige duos sidste optræden på sidelinjen for klubben.

At den sidste kamp også er en ubarmhjertig 'pokalfinale', gør det vel næppe mindre intens oplevelse for de to herrer, der som tidligere beskrevet her i spalterne ikke fortsætter som trænere.

Spiller klublegende og kamprekordholder Martin Østergaard sin sidste kamp i grønt på lørdag i playoff-kampen? Det spørgsmål får vi måske svar på efter dysten. Foto: Jim Hoff

Brian Sølund går og ind til dysten med en meget stærk tro på sine spillere.

- Truppen er udtaget til finalen, som spilles på Give Stadion. Vi har en stærk trup med, og vi tror på egne evner. Vi skal møde et stærkt serie 1-mandskab fra Århus, som kommer med et enormt rygstød fra deres første playoff kamp. Vi har alt at tabe, og de har alt at vinde, kan man roligt sige. Det handler derfor rigtig meget om, at vi mentalt rammer det rigtige niveau. Gør vi det vinder vi også kampen, lyder det optimistisk fra Givetræneren.

Annonce

Birk og Peter C. ude, comeback til Nørtoft

Han og hans makker Kristian Rasmussen ser rigtig meget frem til kampen.

- Jeg glæder mig til at stå en sidste gang på sidelinjen for denne fantastiske trup af spillere, lyder det fra Sølund, der har været med til at føre holdet fra serie 2 og op i jyllandsserien.

Lørdagens playoff-kamp bliver den succesrige trænerduo Brian Sølund og Kristian Rasmussens sidste kamp i spidsen for klubben 1. hold. De to har taget holdet fra serie 2 og op i jyllandsserien. Foto: Hoff

På lørdag handler det om at bevare denne fornemme status for en by af Gives størrelse, og mon ikke det ville lune med en hel masse inkarnerede Givefans på lægterne til at bakke holdet op i denne vildt spændende kamp.

Give stiller med følgende spillere til kampen: Viktor Ottosen, Jonas Schütt Hansen, Kasper Larsen, Marinus Kristensen, Thomas Moise Sørensen, Martin Østergaard, Nikolaj Knudsen, Roar Mahler Johannesen, Kristoffer Larsen, Magnus Bitsch, Victor Andersen, Casper Bech Thomsen, Mathias Bargmann Mortensen og Mathias Nørtoft.

Bemærk at holdets topscorer og giftige angrebs-es, Mads Birk, ikke er blevet klar efter sin skulderskade, ligesom holdets normale anfører Peter Christensen heller ikke er blevet klar efter sin lange skadesperiode.

Vi kan også notere et bemærkelsesværdigt comeback til forsvarsklippen Mathias Nørtoft, der er tilbage på holdet efter længer tids fravær pga. rejseaktiviteter.

Dagens spørgsmål: Bliver det mon Give Fremadlegenden og kamprekordholder Martin Østergaards sidste kamp i den grønne trøje? Rygterne svirrer, så der er alle mulige gode grunde til at komme på stadion på lørdag klokken 13.00 - det kan kun blive en legendarisk forestilling.

Annonce
Annonce
Give Avis

Godt gået: Julie gør rent bord og vinder dette åre Baltic Cup

Annonce
Annonce
Give Avis

Arrangør aflyser med få dages varsel: Corona sætter en stopper for julemarked

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Manglende togafgang skabte stor ståhej: Nu kan pendlere snart stige på populære afgange igen

Give Avis

Slut efter fem fremragende år: Det er med stor stolthed og taknemmelighed 'B' takker af som træner i Give

Give Avis

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Erhverv

Købmands farvel truede dagligvarebutiks fremtid - nu er den pludselig reddet

Give Avis

Kollemorten lægger natur til dette års Julemærkemarch

Give Avis

Billund Kommune på smalkost? Har ikke råd eller lyst til at betale for en kagemand til Filskov Friskole

Give Avis

Sangcafé i Vonge Kirke

Give Avis

Aflyst: Julemarked på Tinnetgaard

Give Avis

Så kan lokale firmaer og butikker godt finde fodboldskoene frem

Give Avis

Coronarestriktioner rammer egnens kirker

Give Avis

Så er det officielt: Julen er kommet til Give

Give Avis

'De Gule Veste" fik deres ja: Jørgen skulle have brugt  cykelstien i 5. klasse - 50 år senere kan han komme til at gå på den med sin rollator

Give Avis

Sort fredag med fint flow og god stemning

Give Avis

Det er dansk, det er drønhyggeligt: Danmarks største havefest har programmet klar

Give Avis

Give melder klar: Black Friday er tilbage i stor stil

Give Avis

Give Handel og Erhverv er igen klar med en sand gaveregn over Give: Hvad med 10.000 ekstra til julebudgettet?

Give Avis

Det handler om den gode investering og tæt venskab: Lokal ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Give Avis

Give gør klar til modstandskamp: Transportminister afviser blankt at lave til- og frakørsel ved Give syd

Give Avis

Et år der bare bliver bedre og bedre: Givskud Zoo er igen Årets Dyrepark

Give Avis

Ingen nåde i Thyregod omkring DFs fald: Thulesen Dahl har for lidt røv i bukserne

Give Avis

Efter salg til Stofa: Give Fællesantenne klar med i omegnen af 1,5 millioner kroner til det lokale foreningsliv

Annonce