Annonce
Give Avis

Klubben for enlige tilflyttere trives

Klubben af enligt tilflyttere har fast møde hver måned in plenum i fælleshuset i Mosevænget, og derudover mødes man fast hver uge i 4 mandsgrupper. Foto: Jim Hoff
I starten af juni måned tog Kaje Lindecrona initiativ til en klub for enlige tilflyttere til Give-egnen. I løbet af kort tid stod der 12 medlemmer på listen, og nu er medlemmerne godt i gang med at lære hinanden at kende med faste ugentlige gruppemøder.
Annonce

Give: "Livet var så let at leve, hvis enhver på vores vej smilende kom os i møde"

Ovenstående strofe udgør første linie i den sang, som klubben for enlige tilflyttere synger, når de mødes til det fælles månedlige møde i fælleshuset i Mosevænget, hvor klubben lejer sig ind.

Hvor megen symbolik, der ligger i netop den linie, skal vi lade være op til den enkelte læser at vurdere, men faktum er, at da Kaje Lindecrona tilbage i starten af juni måned via en artikel i Give Avis gjorde opmærksom på en problemstilling omkring tilflyttere til Give, der følte sig ensomme, så var der en del borgere på egnen, der godt kunne genkende den problematik, der er essensen af denne indledende linie.

Knap var avisen med artiklen landet på folks borde, før telefonen begyndte at ringe hos Kaje Lindecrona, og efter meget kort tid, stod der 12 navne på listen over tilflyttere, der havde behov for at komme ud og møde ligesindede.

- De 12 medlemmer er delt op i tre grupper, hvor man mødes en gang om ugen hos hinanden privat. Her handler det om en kop kaffe, lidt kage måske og fremfor alt en masse gode snakke. Derudover har vi et stort fællesmøde hver måned her i fælleshuset i Mosevænget, hvor vi synger sammen, får kaffe og kage, og en lille skarp til halsen, fortæller Kaje Lindecrona.

Annonce

Fra 93 til 66

Gruppen har også været samlet hos et af medlemmerne i Farre og til en spontan morgensamling hos Kaje Lindecrona en søndag morgen, hvor solen skinnede ekstraordinært meget og animerede til morgenkaffe i det grønne.


De 12 medlemmer er delt op i tre grupper, hvor man mødes en gang om ugen hos hinanden privat. Her handler det om en kop kaffe, lidt kage måske og fremfor alt en masse gode snakke

Kaje Lindecrona


Medlemmerne kommer fra Give, heraf fem fra Mosevænget, Farre, Thyregod og Vesterlund. Ældste medlem er fra 1933 og yngstemanden er født i 1954. Gruppen har en god blanding af mænd og kvinder, og skal vi give artiklen her et historisk snert, kan det oplyses, at den person, der har størst anciennitet som tilflytter kom til Give i år 2000, mens medlemmet med yngste tilflytterstatus kom til området i 2017.

Med andre ord: Det er en bred og alsidig sammensat vifte af medlemmer, der frekventerer klubben. Eneste åbenlyse fællesnævner er den, at de netop er tilflyttere, og at de er enlige.

Annonce

Interesse om projektet fra Vejle

Nyheden om Lindecronas succes med at få samlet 12 personer så hurtigt har, både via avisernes spalter og den mundtlige folkeoverlevering, spredt sig til Ældresagen i Vejle, hvor man nysgerrigt følger med i historien om de enlige tilflyttere fra Give-egnen.

- Jeg er blevet kontaktet af Ældresagen i Vejle, som gerne vil høre mere om det her tiltag. Også fra kommunen er der interesse omkring vores klub, og det er da herligt. Jeg beretter meget gerne om vores tiltag, hvis det kan være med til at hjælpe andre i samme situation som os, siger Kaje Lindecrona.

I samme åndedrag lyder der ros fra forsamlingen til Lindecrona for at have taget initiativ til klubben.

- Hvis du ikke havde kontaktet avisen og fået lavet den artikel, så havde vi ikke siddet her i dag med vores nye klub, så tak for det, lyder essensens af de meldinger, der kommer fra den glade og storsnakkende flok, som i samme festlige anledning lige får hilst på initiativtageren med store smil og hævede glas med livseliksir af den spirituelle slags.

Annonce

Munter sprogbarriere

Det muntre hold snakker ivrigt på kryds og tværs af bordet, og det viser sig så, på trods af den generelle gemytlighed, at der er et sandsynligvis uovervindeligt problem. Lindecrona, der kommer fra Sjælland og heller ikke lægger skjul herpå rent accentmæssigt, har mere end svært ved at forstå et par af pigerne, når de efter 3-4 kopper kaffe og tilsvarende mængder af de skarpe begynder at rulle sig ud på vaskeægte jysk i højt tempo.

Denne festlige kommunikationsbarriere og de deraf følgende misforståelser griner de en del af rundt om bordet, der denne dag mangler tre af da faste medlemmer grundet ferie, "orlov" og sygdom.

- Nu er vi jo rigtig godt i gang med at lære hinanden at kende, og det går glimrende. Men der er bestemt plads til flere, og man er hjertelig velkommen til at kontakte mig, hvis man er enlig tilflytter og interesseret i at komme med i det her netværk, siger Kaje Lindecrona, der kan kontaktes på tlf. 5048 2538 og email lindecrona@stofanet.dk

Lindecrona understreger, at klubben er for folk, der bor i det, vi ynder at kalde gamle Give kommune, altså ikke kun for folk fra selve Give.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Håndboldbrag i coronaens skygge

Give Avis

Træningsdag i rideklubben

Annonce