Annonce
Give Avis

Lokal erhvervsdrivende med klar opfordring: Skal vi have et fedt nyt idrætscenter, så er det nu byen skal vise sammenhold

Lars Secher fra danbolig i Give opfordrer både selvstændige erhvervsdrivende og private i Give til at komme på banen i forhold til at støtte det nye fælles idrætscenter i Give. Ikke mindst hvis drømme om plan A skal realiseres. Foto: Jim Hoff
Som avisen skrev i sidste uge kommer der ikke som håbet 5-6 millioner kroner fra salget af fællesantenneanlægget til det nye idrætscenter. Derfor opfordrer Lars Secher, der er indehaver af danbolig i Give, nu både byens selvstændige og private til for alvor at komme på banen med økonomisk støtte.

GIVE: Skal det være plan A eller plan B, når byggeriet af det nye idrætscenter ved Søndermarkshallen i Give går i gang i foråret 2022?

Hvis man spørger Lars Secher, indehaver af danbolig Give, er der ingen tvivl om, at det skal være plan A, hvor man får et nyt topmoderne idrætscenter og ikke en lidt kedelig nyere model af Ikærhallen.

- Selvfølgelig skal vi gå efter plan A. Vi skal gå efter den store plan og fra starten af sigte efter at få lavet det rigtige projekt, som kommer alle brugerne, foreningerne og dets medlemmer, til gode. Ingen kan være tilfredse med, at vi ender med den lille model

Annonce

Byen skal selv kæmpe 10 millioner hjem

Udfordringerne ved plan A-modellen er dog til at tage at føle på. Det handler om økonomi. Vejle Kommune har bevilget 31.5 millioner kroner til etape 2, selve halbyggeriet, men skal byen have et moderne og tidssvarende idrætscenter, som kan tilgodese tidens krav, skal der i nærheden af godt og vel 40 millioner kroner på bordet.

Det går ikke at sidde på hænderne og vente på et mirakel. Nogle går bare og venter på, at de store erhverv i byen klarer paragrafferne. Men de vil naturligvis først se, at folk i byen også vil det her, og at folk er villige til at spæde til

Lars Secher, indehaver danbolig

Og i det beløb er der ikke taget højde for de materialeprisstigninger, der pt. plager byggefolket pga. coronanedlukningerne rundt omkring i verden.  Hvilket bestemt ikke gør drømmeprojektet billigere.

Det er de drømme og ambitioner, som GISK (Give Idræts, Sundheds- og Kulturcenter) har fået omsat til tegninger, og som man nu kæmper for at få realiseret.

Det betyder, at man i byen selv skal skaffe 10 millioner kroner, og det projekt er for længst gået i gang, som man har kunnet læse om her i spalterne ved flere lejligheder.

Annonce

Nytter ikke noget at sidde på hænderne og vente

- Der var jo koblet visse forhåbninger op omkring salget af fællesantenneanlægget til Stofa. Det kunne i bedste fald have givet 5-6 millioner kroner til GISK, men sådan gik det som bekendt ikke, som vi kunne læse i Give Avis, og derfor er det nu utroligt vigtig, at vi i byen står sammen, viser sammenhold og kæmper for at få det idrætscenter som byen fortjener, siger Lars Secher.

Han opfordrer kraftigt, at de der vil noget, de skal på banen.

- Det går ikke at sidde på hænderne og vente på et mirakel. Nogle går bare og venter på, at de store erhverv i byen klarer paragrafferne. Men de vil naturligvis først se, at folk i byen også vil det her, og at folk er villige til at spæde til. Derfor må vi andre på banen, og med vi andre mener jeg både byens selvstændige erhvervsdrivende og folket generelt. Vi kan alle bidrage med noget i forskelligt omfang, pointerer Lars Secher.

Annonce

Det handler om stærkt sammenhold - og det skal være nu

For hans egen virksomheds vedkommende har man i skrivende stund genereret 74.000 kroner til GISK. For hver hushandel danbolig i Give lander i 2021, sender man 1.000 kroner til projekt nyt idrætscenter, og det er Lars Sechers forventning, at man når op på plus 100.000, inden kalenderen tikker over på 2022.

- Det er vigtigt, at vi alle byder ind nu med det, vi kan og har overskud til. Det er nu vi i Give virkelig skal vise det helt store sammenhold. Jeg husker jo tydeligt, at man i Thyregod skulle have en svømmehal, hvordan lokalbefolkningen og det lokal erhvervsliv rykkede sammen i bussen og fik projektet realiseret. Det er der, vi skal hen nu, for at nå i mål, for det kan vi altså også her i Give, lyder den utvetydige opfordring fra Lars Secher.

Set fra hans position som ejendomsmægler er et velfungerende og moderne idrætscenter også et vigtigt parameter sammen med gode institutioner og et velfungerende butiksliv, når folk, ikke mindst børnefamilier,  overvejer at købe nyt hus.

Der er lige her og nu på lokal basis indsamlet knap tre millioner kroner ud af de ønskede 10, så der er noget, der ligner et par måneder til at få kradset de sidste 7 millioner ind, så drømmeprojektet kan sendes i licitation ultimo november.

Annonce
Annonce
Give Avis

Give melder klar: Black Friday er tilbage i stor stil

Annonce
Annonce
Give Avis

Det handler om den gode investering og tæt venskab: Lokal ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Sort fredag med fint flow og god stemning

Give Avis

Et år der bare bliver bedre og bedre: Givskud Zoo er igen Årets Dyrepark

Give Avis

Ingen nåde i Thyregod omkring DFs fald: Thulesen Dahl har for lidt røv i bukserne

Give Avis

Give gør klar til modstandskamp: Transportminister afviser blankt at lave til- og frakørsel ved Give syd

Give Avis

Friske fyre og forførende frøkner frembragte forrygende flot filmgalla

Give Avis

Efter salg til Stofa: Give Fællesantenne klar med i omegnen af 1,5 millioner kroner til det lokale foreningsliv

Give Avis

Kulturhuset i Thyregod bager på nye aktiviteter

Give Avis

Karina så rigtigt, da hun åbnede sit kreative værksted

Give Avis

Borgerne reagerer før myndighederne: Det vælter ind med julefrokostaflysninger på Diagonalkroen

Give Avis

26-årige Michelle valgte selv, at behandlingen skulle stoppes: Et halvt år efter hendes død samler hendes mor ind til kampen mod den frygtelige sygdom

Give Avis

AGF fik stryg: Helstøbt præstation af lokale håndboldhelte fik Ikærhulen til at gynge da nettet blafrede 64 gange

Give Avis

Så fortjent: Tobias Thorning er nomineret til Årets Sportsnavn

Give Avis

Against all odds: Guld til sej Give-fighter

Give Avis

Røde Kors & Venner igen klar med julehjælp

Give Avis

Prisvinder i Give: Profil Optik er kåret som landets bedste butikskæde

Give Avis

Har mistet syv ud af otte kampboksere: Lokal bokseklub vanvittig hårdt ramt af coronaen

Give Avis

Chok i Give: Jyllandsserieholdet rykker ned efter helt vanvittig playoff-dyst mod kloge og effektive aarhusianere

Give Avis

Cykelstierne er blevet valgkampens fedeste valgflæsk

Give Avis

Afgørende fase med idrætscentret: Bliver det plan A eller B?

Give Avis

Black Friday: Unik mulighed for promovering for foreningslivet

Give Avis

Good news: Områdets hyggeligste julemarked er på banen igen

Annonce