Annonce
Give Avis

Mads Overgaard - krigeren på stregen ser gode tendenser

Mads Overgaard i det velkendte stilsikre svæv med bolden ind over stregen - og så er der som regel mål. Foto: Jim Hoff
Vi kender ham som den hårde banan i centerforsvaret og den knivskarpe stregspiller og giftige afslutter. Holdets grand old man, Mads Overgaard, går i gang med sin femte sæson i Give Fremad og ser her frem mod en sæson, der endnu engang handler om udvikling og integration af en stor håndfuld nye spillere.

GIVE: 38-årige Mads Overgaard skal i gang med sin femte sæson som stregkriger i HK Give Fremad. Han har i sin tid grundet stor udskiftning hvert år spillet sammen med et hav af medspillere, og igen i år har han sagt goddag til otte nye holdkammerater - og farvel til samme antal.

Da Overgaard i 2016 startede i Give, kom han til klubben med erfaring fra ligaholdet i Ribe-Esbjerg og var dengang som nu et stort aktiv for holdet. Han bor i Kolding med sin kone Tina og deres to børn, og i dag arbejder han som IT-konsulent hos Sygehus Lillebælt.

Overgaard har fra dag ét været en afholdt skikkelse i de fem forskellige trupper hen over de fem år - og hvert år har han haft en central placering både på og uden for banen. Dels via sine uomtvistelige håndboldkvaliteter som en bomstærk forsvars- og stregspiller og dels via sine fine menneskelige egenskaber og som en rutineret spiller, der er med til at lette overgangen for nye spillere til truppen.

Annonce

Vil de arbejde for sagen?

Og nye spillere, dem har der, som indledningsvist antydet, været mange af i Mads Overgaards karriere i HK Give Fremad. Klubben har hvert år, siden Overgaard kom til klubben skilt sig af med 7-9 spillere hver sæson og fået tilsvarende ind.

- Det er altid interessant med de nye spillere. Man skal jo lige se hinanden lidt an. Jeg kigger meget på, hvor villige de er til at arbejde. Der skal heller ikke være for mange kokke/høvdinge i en trup, og så er det også vigtigt, at der er et par spasmagere, der kan sætte lidt humør i tingene. Men det er også meget vigtigt, at der er nogle spillere, der er centerpunkter i truppen, og som er med til at holde sammen på det hele, siger Mads Overgaard.

Han har set mange nye spillere komme til klubben, nogle med store forventninger om fast spilletid nærmest pr. automatik. Andre med en mere ydmyg tilgang til tingene.

- Hvis man ikke får en hel masse spilletid, så må man jo vise til træning, at man er god nok, i stedet for at opføre sig som et fornærmet barn. Der er altså ikke nogen, der får det hele foræret i det her game. Men yder man sit bedste, så får alle jo chancen, lyder den snusfornuftige pointe fra Overgaard, der med den replik og professionelle tilgang måske afslører, at der ligger en kommende cheftræner i maven på ham.

Annonce

Der er håndboldkammerater, og så er der private venner

Mads Overgaard vil egentlig ikke direkte kommentere på, om det er svært som fast gennemgående figur i en klub år efter år at skulle håndtere de mange nye medspillere - og afgangen af gamle holdkammerater.

Samtidig skal det også lige noteres, at han er på sin femte cheftræner efter starten i 2016.


Jeg synes, at det tegner godt. Vi har en trup, der leverer en fin træningsindsats, der er også kvalitet i truppen plus spillere med stort udviklingspotentiale. Hvor stærke vi er, vil jeg første kommentere på, når vi er et stykke inde i turneringen.

Mads Overgaard


Men kan det ikke være svært- også på det personlige plan -  hvert år at skulle skifte så markant ud i forhold til holdkammerater? Egentlig ikke, for her er Mads Overgaard god til at skelne mellem håndboldvenskaber og private venskaber.

- På det sociale plan er det ikke det store problem. De private venner er der jo altid både i medgang og modgang, mens man må tilpasse sig med håndboldvenskaberne. Her er det jo også optimalt, at man er der for hinanden på banen i modgang og medgang. Det handler om holdånd, og den skal man bare have på plads uanset hvad, fastslår Mads Overgaard og tilføjer:

- Generelt er det jo svært, hvert år at skulle starte forfra både for trænere og spillere. Det tager altid tid at udvikle et hold, så det hænger godt sammen og at få spillerne til at fungere 100 procent optimalt.  På den konto vil jeg godt sige, at truppen vi har her i 2020-21 ser ud til at kan udvikle sig i en rigtig fin retning, siger Mads Overgaard og uddyber:

Annonce

God træningskultur

- Spillerne går til stålet, de piver ikke når de bliver 'slået ned' til træning, og stor ros til spillerne fra 3. divisionstruppen, der kommer med en fed attitude. Dem kan man godt nok mærke til træning, her bliver der ikke lagt fingre imellem - og det er ment på den allermest positive måde.

Træningskulturen er Mads Overgaard også tilfreds med. Der er flere til træning i denne sæson end i 2019-20, og den faste samtræning om torsdagen med 3. divisionstruppen giver godt både håndboldmæssigt og socialt.

Altid manden i brændpunktet: Mads Overgaard tager godt fra i centerforsvaret - og er en evig trussel på stregen i angrebsspillet. Foto: Jim Hoff

- Jeg synes, at det tegner godt. Vi har en trup, der leverer en fin træningsindsats, der er også kvalitet i truppen plus spillere med stort udviklingspotentiale. Hvor stærke vi er, vil jeg første kommentere på, når vi er et stykke inde i turneringen. Lige nu handler det om at udvikle om sammenspille holdet. Her er det vigtigt, at vi får forsvaret på plads - og kan vi ramme noget, der ligner det niveau, vi havde i vores første træningskamp, så ser det fornuftigt ud, vurderer Mads Overgaard, der har fået en ny stærk makker i Kasper Haudrum i centerforsvaret.

Annonce

Det handler om udvikling af holdet

Truppen ældste, og meste rutinerede spiller, vil ikke tale om direkte talfaste målsætninger med den og den placering i rækken som endestationen. For Mads Overgaard handler det om en ting: Udvikling.

- Målet er helt klart, at vi får spillet truppen sammen, og at vi fra uge til uge udvikler os både som hold og spillere. Igen, vi har fået mange nye ind, og det er altså bare ikke noget, der kommer af sig selv, uanset hvor dygtige spillerne og trænerne er. Personligt ser jeg det som en af mine opgaver at være med til at hjælpe holdet godt på vej i den udviklingsproces, konstaterer Mads Overgaard med et stille smil.

Og man må sige at han om nogen i truppen har prøvet de her udviklingsprocesser en del gange før i Give Fremad, så han må være den helt rigtig mand til at være den stærke lim, der skal kitte det nye setup sammen på bedste vis.

For lige på den konto, er der ikke mange der overgår Mads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce