Annonce
Give Avis

Nordea-fonden donerer 22.000 til Gives DM-værter

GCK og Nordea donation Give 2021
Flot hyldest til alle de frivillige, der kommer til at tage slæbet ved det forestående DM i landevejscykling i Give: Nordea-fonden har doneret 22.000 til Give Cykelklub og formanden understreger, at pengene er øremærket de frivillige.
Annonce

GIVE: En grå og råkold onsdag eftermiddag kunne filialdirektør i Nordeas Vejle/Give-afdeling, Solvejg Lauridsen, overrække en check på 22.000 til Give Cykelklubs formand, Kurt Gjødsbøl, på Torvet i Give.

Ganske symbolsk at overrækkelsen fandt sted her, for det er netop her, at starterne går til de forskellige DM-løb, der skal køres midt i juni måned med Give som centrum og med Give Cykelklub som overordnet praktisk tovholder.

Inden blækket på den symbolske check, som Solvejg Lauridsen havde medbragt i dagens fine anledning, overhovedet var tørt, kunne formanden for den arrangerende cykelklub afsløre, hvad de gode penge skal bruges til.

- Det kan overhovedet ikke lade sig gøre at arrangere et DM-løb på det her niveau for en cykelklub som vores uden at skulle trække på en mindre hær af frivillige. Vi har regnet ud, at der skal bruges i  omegnen af 400 frivillige for at få DM 2021 til at køre på skinner, og derfor er det bare helt på sin plads, at vi både hylder de frivillige og anerkender deres uundværlige tilstedeværelse ved på forhånd at donere de 22.000 kroner til en eller anden form for forkælelse og anerkendelse af dem, forklarer Kurt Gjødsbøl.

Annonce

Fælles 'uniform' skal skabe synlighed

Man påtænker i cykelklubben at en del af pengene skal gå til gratis tøj/beklædning til de mange frivillige, der på denne vis vil opnå stor genkendelighed og dermed også synlighed i det mylder af ryttere, officials, tilskuere, presse osv., som der, om coronaen ellers tillader det på dette tidspunkt, vil være en del af DM-billedet i byen.

- Udover at skabe synlighed omkring at de er frivillige tilknyttet DM og GCK vil sådan en fælles uniformering også være med til at skabe holdånd og fællesskab omkring projektet. Det vil være forbundet med en vis stolthed at kunne trække "frivilligtrøjen" over hovedet, og vi tror også at det vil være med til at skabe en endnu større lyst til at give et nap med, siger Kurt Gjødsbøl.

Nu er vi blot i februar måned, så Gjødsbøl kan fortælle, at døren bestemt ikke er lukket i endnu, hvis man går rundt og har lyst til at blive en del af DM-holdet i Give i juni måned. Der er stadig plads i de frivilligs rækker, skal vi hilse at sige, så man skal endelig melde sig og få en snak med cykelklubben om, hvilke opgaver man evt. kan og gerne vil løfte.

Annonce

Vil gerne have mange flere ansøgninger

At det blev Solvejg Lauridsen, der overrakte checken fra Nordea-fonden gav for øvrigt rigtig god mening. Først og fremmest er hun leder af Givefilialen, men hun er også selv en inkarneret cykelrytter, som slår sine folder i Vejle Cykel Klub.

- Nordea-fonden støtter generelt brede og velgørende formål, ikke mindst foreningslivet nyder godt af fondens donationer. Vi har også nogle større "tema-puljer", hvor vi eksempelvis har støttet projekter omkring dagplejebørn, Min Landsby og naturstier. Fonden ser også med velvilje på nytænkende first movers projekter, så har man et godt projekt, så er det bare med at komme ind på Nordea-fondens hjemmeside og komme i gang med ansøgningen, lyder opfordringen fra Solvejg Lauridsen.

Hun understreger, at hun meget gerne vil se endnu flere ansøgninger fra foreningslivet her i området. Man er velkommen med ansøgninger til både større og mindre projekter - det behøver ingenlunde handle om DM-værtskaber for at man kommer i betragtning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Diagonalkroen har rystet event-posen

Give Avis

Sport & Fitness har fået ny medejer

Annonce