Annonce
Give Avis

Nyfusioneret bank siger farvel til 75 medarbejdere

Administrerende direktør i Vestjysk Bank, Jan Ulsø Madsen, er oprigtigt trist over at skulle sige farvel til 75 medarbejdere i forbindelse med fusionen mellem Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank. Foto: Ole Mortensen
Efter fusionen mellem Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse gennemfører den fusionerede Vestjysk Bank nu en fratrædelsesrunde. Justeringen af bankens organisation realiserer en stor del af de synergier, som fusionen giver mulighed for. 75 medarbejdere forlader på den konto banken.

GIVE: Efter den gennemførte fusionen mellem Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank, har den nye Vestjysk Bank afsluttet en fratrædelsesrunde, der betyder, at 75 medarbejdere forlader banken.

Adm. bankdirektør i Vestjysk Bank, Jan Ulsø Madsen er oprigtigt kede af at skulle sige farvel til gode, loyale kollegaer.

- Mange af dem har arbejdet for enten Den Jyske Sparekasse eller Vestjysk Bank i mange år og har bidraget til, at vi i dag står stærkt. Vi vil gøre, hvad vi kan, for at hjælpe de berørte medarbejdere videre på en ordentlig måde. Jeg er glad for, at processen omkring fratrædelserne er foregået hurtigt og i god dialog med ledere, medarbejdere og tillidsmandsorganisationen. 27 medarbejdere har valgt at søge om en frivillig fratrædelsesordning, hvad vi i alle tilfældene har imødekommet, siger bankdirektøren.

Opsigelserne udgør alene 32 procent af de fratrædelser, som Vestjysk Bank har meldt ud.

Annonce

Følger planen og indfrier synergier

Fratrædelsesrunden er en del af den fusionsplan, som blev fremlagt for de to pengeinstitutters aktionærer, og som har vist et samlet besparelsespotentiale på i alt 150 millioner kroner årligt.

Allerede i oktober 2020 gennemførte Den Jyske Sparekasse en fratrædelsesrunde, og effekten herfra bidrager til besparelserne. Med fratrædelsesrunden i dag er der således taget et stort skridt i realiseringen af synergierne ved fusionen mellem de to pengeinstitutter.

Arbejdet med at få den nye organisation endeligt på plads blev igangsat umiddelbart efter de ekstraordinære generalforsamlinger og myndighedernes endelige godkendelse af fusionen. I dag blev organisationsændringen så gennemført, og medarbejderne blev orienteret.

Annonce

Handler om effektiv bankdrift

Jan Ulsø Madsen forklarer, at det er helt bevidst, at processen blev iværksat straks efter fusionen.

- Vi skal drive banken ordentligt og effektivt, og det gør vi bedst ved at få eksekveret på de beslutninger, som vi ved, er de rigtige for banken. Vi har hele tiden sagt, at efter en fusion som den, vi lige har gennemført, vil der være en del dobbeltfunktioner, og så er det vores opgave som ledelse at træffe de nødvendige beslutninger. Derudover har det været vigtigt for os, at medarbejderne ikke skulle gå med uvished i uger eller måneder. Nu er situationen afklaret for langt de fleste af vores kollegaer, og dermed kan vi koncentrere os om at drive banken til gavn for vores kunder, aktionærer og de lokalsamfund, vi er en del af.

Efter fratrædelsesrunden vil der være 660 ansatte i Vestjysk Bank, som efter fusionen er Danmarks 8. største pengeinstitut

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give genåbnede med et brag

Annonce