Annonce
Give Avis

Plads til is-skulpturfestival - eller vinder coronaen igen?

Igen i år vil 10 kunstnere til isskulpturdagen i Give den 12. december arbejde med isblokke , der hen over dagen bliver til smukke skulpturer. Her er det Susanne Ahrenkiel, der er i gang med motorsaven. Foto: Jim Hoff
Coronaen har blokeret for mange aktiviteter og events i Give i år, men borgerne bliver ikke snydt for den efterhånden traditionelle is-skulpturfestival i december. Det er den gode nyhed fra Give Handel & Erhverv og Give Skulpturby. Eventen bliver dog noget anderledes end normalt.
Annonce

GIVE: Lørdag den 12. december bliver der på trods af coronaen hersker afholdt is-skulpturfestival i bymidten i Give. Den beslutning er man kommet frem til efter flere møder og en del tankevirksomhed hos arrangørerne Give Handel & Erhverv og Skulpturby.dk.

Skabelonen for eventen er den vi kender, lige bortset fra at det populære tiltag Ice For Kids og de store konkurrencer ikke bliver en del af setuppet denne gang.

Det handler naturligvis om at undgå sammenstimling af menneskemængder og dermed tage stort hensyn til de eksisterende coronarestriktioner og forsamlingsforbud.

Til gengæld bliver det til et gensyn med ti kunstnere, der arbejder med hver deres isblokke for i løbet af de fem timer, som eventen varer, at skabe et smukt, forunderligt, eventyrligt og måske lidt vanvittigt kunstværk.

Annonce

Ingen Ice For Kids, men nye aktiviteter for børn

Vi kender efterhånden arbejdsgangene, hvor de dygtige og kreative kunstnere arbejder med save, syle, motorsave og andet relevant værktøj for at kreere de her flotte kunstværker af frosset vand.

- Godt nok dropper vi Ice For Kids og konkurrencerne med at hugge mønter ud af isblokke ud fra et forsigtighedsprincip. Men der vil alligevel blive foranstaltet en række aktiviteter ikke mindst for børn og børnefamilierne, oplyser Susanne Sandholm, der er formand for Give Handel & Erhverv.

Hun sidder i et udvalg med blandt andet Birgitte Post Andersen og Line Olesen, og de kan fortælle, at der vil blive søsat en række alternative aktiviteter for børnene denne dag.

- Vi laver en skattejagt for børnene i bymidten med start på Torvet. Skattejagten er tæt forbundet til de skulpturer, der står i og omkring bymidten, og det kunne nok godt gå hen og blive en jagt efter bogstaver og et deraf følgende kodeord, fortæller Line Olesen.

- Og så har vi også allieret os med SFO'en på Ikærskolen, som kommer på Torvet med en spændende udstilling, som vil have et is-tema. Mere kan vi ikke lokke ud af Ole Hansen, SFO-leder, så det hele lyder både spændende, mystisk og meget hemmeligt, siger Birgitte Post Andersen.

Annonce

Snefnug til Børnenes Rekordbog

Arrangørerne har naturligvis helt styr på påbud, forbud og restriktioner omkring arrangementet, som vi tæt samarbejde med byens og områdets ansvarsbevidste borgere vil blive afholdt under trygge forhold.

Apropos borger, og ikke mindst deres børn, så kan man få lov til at byde ind med en masse flot pynt til det store juletræ på Torvet. Og samtidig være med til at slå en rekord, så man kommer i Børnenes Rekordbog.

Isskulpturudvalget opfoprdrer børnefamilierne til at lave snefnug laver af perler, for at Give kan komme i Børnenes Rekordbog. Snefnuggene skal hænges op på det store juletræ på Torvet. Arkivfoto

- Vi opfordrer familierne til at lave en masse 'snefnug' (på perlebakker, red.), som de så medbringer den 12. december på Torvet. Her sørger vi for at få registreret antallet, hvorefter man kan hænge snefnuggene på træet. og vi håber da på, at rigtig mange vil bakke op om denne sjove idé, siger Line Olesen, mens hun fremviser 4-5 stk, af de snefnug, hun har lavet samme med sine børn derhjemme.

Line Olesen understreger, at det er vigtigt, at man selv sørger for at sætte tråd i snefnuggene hjemmefra, så de er klar til at blive hængt op.

Annonce

Bålaktiviteter og musik

De altid initiativrige FDF'ere fra Give er også på plads på Torvet, hvor de vil lave bål med dertil hørende bålaktiviteter. Det er Karen Moshage fra FDF'erne der er tovholdet til dette projekt, så det kan man kun have stor (skum)fidus til nok skal blive en fin aktivitet.

Og ingen isskulpturfest uden musik i gaderne, sådan er det. På den konto har arrangørerne lavet aftale med trioen Jake Pedersen Stompers, der vil gå rundt i gaderne og sørge for, at julen bliver spillet seriøst ind på hyggeligste vis her i Give.

Butikkerne følger op på de fine aktiviteter og kunstnernes kreative indslag med at køre hele dagen med nedfrosne priser og brandvarme rabatter.

- Vi er glade for, at vi kan gennemføre isskulpturfestivalen. Efter et år med den ene aflysning efter den anden, er det befriende, at vi kan slutte året med i hvert fald bare én god event i byen. Både butikkerne og borgerne har haft et hårdt år med coronaen på sidelinjen, så dejligt at vi slutter positivt af, konstaterer Susanne Sandholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Kloakrensning: Give i røg og damp

Give Avis

Træning på nettet: FrokostFit med Bo

Annonce