Annonce
Læserbrev

Replik: Statsanerkendelsen af et lokalmuseum er vigtig

Forskning og formidling af disse problemstillinger er centrale for borgerne på Give-egnen. Samtidig er de centrale problemstillinger og historier i nationalstaten, og de gør derfor en fortsat statsanerkendelse berettiget.
Annonce

Læserbrev: Formanden for kulturudvalget i Vejle Kommune hævder, at Give-Egnens Museums fremtid ikke står og falder med, at museet bevarer sin statsanerkendelse.

Museet og dets arbejde kan godt fortsætte, selvom det ikke længere har en statsanerkendelse.

Videre kan man se, at kulturudvalget i Vejle Kommune ikke vil lave en indstilling til økonomiudvalget og ikke mener, at lokalmuseets statsanerkendelse og statstilskud er værd at kæmpe for eller har betydning for museets arbejde.

Give-Egnens Museum kan i følge Dan Arnløv sagtens være lokalmuseum alligevel.

Jeg undrer mig meget, for jeg kender ikke noget lokalmuseum, som statsanerkendelsen ikke er vigtig for.

Statsanerkendelsen sikrer nemlig ikke blot de statslige midler til et museum, men reelt også bevillingen af de lokale kommunale midler, der er nødvendige for driften af et professionelt lokalmuseum.

Man aner i Dan Arnløvs udtalelser, at der kan være langt fra Vejle til Give, og også at han ikke anerkender de faglige tematikker, som Give-Egnens Museum har, og som det har haft i snart 50 år og lige siden Falk Mikkelsen i 1970 tog initiativ til etableringen af et lokalmuseum på Give-egnen.

Give-Egnens Museum fortæller om Give-egnens landskab, bebyggelse og liv.

Give-egnen ligger med en unik placering mellem Østjyllands fede jord og rige købstæder og hedens sand og nøjsomhed og har en unik historie at forske i og formidle.

Give-Egnens Museum fortæller ikke om store begivenheder, men om det store i at kunne leve et liv på kanten, som det har været og stadig er, et liv i udkanten af nationalstaten - det gælder socialt, økonomisk, økologisk og kulturelt.

Forskning og formidling af disse problemstillinger er centrale for borgerne på Give-egnen.

Samtidig er de centrale problemstillinger og historier i nationalstaten, og de gør derfor en fortsat statsanerkendelse berettiget.

Det er samtidig vigtigt at understrege, at ligesom det er vigtigt at sikre sammenhængskraften og fællesskabsfølelsen nationalt og med museer, der fortæller de forskellige dele af den fælles nationale historie, er det vigtigt at sikre sammenhængskraften og fællesskabsfølelsen lokalt - i kommunen.

Det kommunale fællesskab skal kunne føles også på Give-egnen.

Et lokalt museum står og falder med statsanerkendelsen og statstilskuddet. Derfor er det vigtigt at sikre tilskuddet til en forsat drift af Give-Egnens Museum som statsanerkendt museum.

Give-Egnens museum er stærke på formidlingssiden med veluddannnet og engageret personale. Her er det Karen Marie Ravn, der beretter om hedebondens liv for børnene. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Nyt fra Lægehuset i Give

Annonce