Annonce
Give Avis

Så til søs: Lokal svømmeklub inviterer til svømning i åbent vand

Thyregod Svømmeklub tilbyder nu svømmeoplevelser i åbent vandt som en del af klubbens koncept. Træningen, der er gratis, foregår hver mandag aften ved Albuen ved Vejle Fjord.
Hav, fjord, eller å. Mulighederne er uudtømmelige, når Thyregod Svømmeklub åbner op for klubbens nyeste koncept, åben-vand svømning. Det er gratis at deltage, og klubben stiller våddragter til rådighed, hvis man ikke selv har en.

THYREGOD: Forestil dig en svømmetur ved Vejle Fjor i aftenskumringen. Solen er på vej ned, bølgerne skvulper og klukker kælent, og du ligger og kigger bjertaget op på undersiden af Vejle Fjord-broen - alt imens det arkitektoniske bygningsmesterværk Bølgen flimrer lystigt i baggrunden.

Det kunne være et af de scenarier, man som svømmer i Thyregod Svømmeklubs nyeste tiltag, åbent-vand svømning, kan komme til at opleve.

Klubben har de fire instruktører Gitte Norlyk, Thorild Helms, Christian Fridmann og klubbens formand Thomas Reffstrup klar til at tovholde omkring og undervise i svømning i åbent vand.

Annonce

- Vi kører det her projekt i tæt samarbejde med DGI, Bevæg Dig For Livet og Dansk Svømmeunion. Herigennem får vi de relevante uddannelser tilbudt, hvor der ikke mindst er stor fokus på sikkerheden omkring svømningen i åbent vand, fortæller TSK-formand Thomas Reffstrup.

Hvad men en svømmetur i Christianhavns kanal?

Han kan også oplyse, at der er opstart mandag den 14. juni klokken 19.00, hvor der er fælles afgang fra Thyregod Fritidscenter. Her går turen til Albuen ved Vejle Fjord, hvor den første træning tager sit udgangspunkt.

- Vi har af DGI fået stillet 9 våddragter i forskellige størrelse, 9 havtasker (ikke fisken, red.) og 9 badehætter til rådighed af DGI. Dem kan deltagerne låne, hvis de ikke selv har. Man skal selv medbringe svømmebukser, svømmebriller og håndklæde. Og det er vigtigt at understrege, at det altså er helt gratis at deltage.

Instruktørerne vil tage udgangspunkt i svømmernes niveau, og derudfra vil undervisningen blive differentieret, så det passer til det niveau, man måtte befinde sig på. Udover svømmeteknik (crawlteknik i åbent hav) får man også undervisning i navigation.

Albuen i Vejle vil være udgangspunktet for undervisningen, der kører hver mandag aften, men der der er også planer om svømmeoplevelse andre steder, ligesom man påtænker at tilbyde deltagerne at være med ved forskellige åbent-vand-events.

- Vi skal da med til Vejle Fjordsvøm, hvor man svømmer tværs over Vejle Fjord. Der er også Christiansborg Rundt, hvor man svømmer rundt i kanalerne i København, og så er der Gudenå Open Water, hvor man kan svømme lige fra 1 til 5,2 kilometer - med strømmen. Alt sammen virkelig fede oplevelser, siger Thomas Reffstrup.

Annonce

Helt unik oplevelse at svømme i åbent vand

De faste træningsaftner kan man selv supplere med spontant arrangerede træningsture. Dette foregår via Facebook på siden Thyregod Open Water, hvor man kan invitere andre med på tur. Akkurat som det foregår i cykel- og løbeklubber.

Hvis det viser sig, at der er stor tilslutning til åbent-vand-projektet, vil TSK arrangere et forløb med åbent-vandstræning i svømmehallen hen over efteråret, så folk er godt rustet til næste sæson.

- Jeg vil gerne understrege, at vi går rigtig meget op i det sikkerhedsmæssige, og at der er altså er stor forskel på at svømme i en svømmehal og i åbent vand. Men så er der også det rent oplevelsesmæssige. Ar svømme i åbent vand er en fantastisk oplevelse, hvor man får rigtig mange input - også fra den natur, man befinder sig i - og det er bare helt unikt. Det er flot, det er dramatisk på den fede måde - og samtidig får man jo også en masse god motion, lyder det med stor begejstring i stemmen fra Thomas Reffstrup.

Tilmelding foregår via TSKs hjemmeside https://www.thyregodsvommeklub.dk/

Annonce
Annonce
Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Annonce
Annonce
Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give Fremad ligner en vinder af rækken

Give Avis

Navnekonkurrence: Hjælp zoologisk have med at navngive lille brillebjørn

Give Avis

Jysk doping? Vandt Asgreen DM på æggekage med stegt flæsk?

Give Avis

Flag og balloner gav pote: GHE donerer 18.500 til GISK

Give Avis

DM-guld til Give Cykelklub for flotteste holdindsats

Give Avis

Team Give Elementer fik vist flaget og fik masser af TV-tid

Give Avis

Guldregn over Give: Give Cykelklub hentede både guld og bronze i U19-linjeløbet

Give Avis

GCK-ryttere på VIP-tur med Kasper Asgreen og Brian Holm

Give Avis

U19-herrer: Benhårdt linjeløb afgjort på Rådhusbakken

Give Avis

Give Cykelklub stiller med 7 ryttere til U19-linjeløbet lørdag

Annonce