Annonce
Give Avis

Signe vil helt til tops med sin badminton

Signe Kildegård Pahus Pedersen, 13 år, er et stort badmintontalent fra Grønbjerg-Langelund Badmintonklub, som går efter at blive professionel badmintonspiller. Og hun arbejder stenhårdt på sagen. Foto: Jim Hoff
13-årige Signe Kildegård Pahus Pedersen har for nylig vundet en sølvmedalje ved Victor Denmark Junior, og den talentfulde badmintonspiller har nu mod på både guld og en professionel karriere indenfor sporten
Annonce

Grønbjerg: Drengene i Grønbjerg-Langelund badmintonklub har det svært med Signe Kildegård Pahus Pedersen. Rigtig svært. Og det er ikke fordi de ikke kan lide hende. Næh, det er fordi, hun gennembanker dem allesammen i badminton - og det hader de unge gutter.

Men Signe, hun griner bare af knægtene i sit stille sind. Hun elsker at tryne drengene, for hun har en plan. Hun vil være badmintonspiller på professionelt niveau og ud og spise skeer med de store.

Fornylig vandt hun sølv med Victor Denmark Junior, et stævne for ungdomsspillere, der blev afviklet som optakt til Danish Open, netop den store scene som Signe drømmer om at indtage om nogle år.

- Det var en tæt finale. Vi var ude i tre sæt, men til sidst spillede jeg lidt halvskidt, og så røg guldmedaljen, fortæller Signe, der på én og samme gang er både stolt af sin sølvmedalje men også pænt træt af, at hun ikke snuppede guldet.

Annonce

Far lavede maskinhus om til badmintonhal

Og hun har noget at have drømmene i, den ambitiøse pige det store talent.

- Signe er virkelig flittig på træningsbanen. Hun træner fire gange om ugen. To gange her i Grønbjerg og to gange i Give.- plus stævner i næster hver weekend. Og dengang coronaen i foråret lukkede for det hele, lavede hendes far maskinhuset om til en badmintonhal, hvor vi kunne spille badminton og dermed holde træningen ved lige. Her trænede vi så hårdt, at jeg måtte trække mig med en skade, fortæller Signes træner Flemming Alexandersen med et stort smil.


Jeg vil jo rigtig gerne blive så dygtig til badminton, at jeg kan leve af det. Komme ud og spille store turneringer både i Danmark og udlandet

Signe Kildegård Pahus Pedersen


Ved siden af sin egen aktive karriere hjælper Signe også med at træne ungdomsspillere i Grønbjerg-Langelund Badmintonklub. Her møder hun sine søskende Marius på syv år og Ingrid på fem år. De spiller begge badminton som storesøster, der naturligvis er lidt af et forbillede for sine yngre søskende.

- Min lillebror Asger har også spillet meget badminton, men han har ikke så meget tid, for han er blevet udtaget til FC Midtjyllands hold, fortæller Signe, mens hun leder efter den fine sølvmedalje i sportstasken og viser den frem for avisens udsendte.

Annonce

Kan godt mangle hårdere modstand

Det største problem hun har mht. badmintonspillet er at finde passende hård modstand, der kan presse hende og dermed udvikle hende yderligere. Hun spiller mod både drenge og ældre piger i Give, og her har hun Mille, som godt kan give hende lidt kamp til stregen en gang i mellem.

- Jeg vil jo rigtig gerne blive så dygtig til badminton, at jeg kan leve af det. Komme ud og spille store turneringer både i Danmark og udlandet. Og jeg elsker at træne meget, og jeg elsker at konkurrere, så jeg kan blive rigtig god, siger Signe.

Apropos konkurrencer, så indgik hun tidligere på året et væddemål med sin morbror Filip, som hun udfordrede i en badmintonkamp.

- Hvis jeg tabte, skulle jeg løbe rundt om Brabrand Sø, en tur på 16 kilometer, og hvis Filip tabte, skal han gå med en sort t-shirt med min navn skrevet i skrigfarver og heppe vildt meget på mig til mit næste stævne. Så det glæder jeg mig da til, lyder det fra Signe med et stort smil.

Hun vandt naturligvis kampen - stort endda.

Næste gang hun skal i ilden, er i den kommende weekend, hvor hun kan få revanche for finalenederlaget, idet hun her kan løbe ind i Ida, pigen hun tabte til i Victor Denmark Junior.

- Hun skal bare besejres, sådan er det, lyder det kampberedt fra det ambitiøse og dygtige badmintonpige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce