Annonce
Give Avis

Skulpturbyen inviterer til fernisering

Hanne Lund, skulpturguide, og Jørgen Lundsgaard, formand for Skulpturby.dk er her foreviget ved en af de nye skulpturer, "Otolith" - en stor flot stenskulptur af Jens Ingvard Hansen, der i år har leveret to nye skulpturer til Danmarks største udendørs galleri. Foto: Jim Hoff
Fredag den 4. juni afholder Skulpturby.dk fernisering i teltet på Torvet, hvor deltagerne blandt andet kan få info om de 24 nye skulpturer, der er blevet en del af Danmarks største 70 kunstværker høje udendørs galleri.

GIVE: 24 ind, 22 ud og 11 nye kunstnere. Det er de faktuelle tal bag den nye skulptursæson 2021-2022, og de tal vil Skulpturby.dk's formand Jørgen Lundsgaard naturligvis komme nærmere ind på i sin velkomsttale til deltagerne, når foreningen fredag den 4. juni klokken 15.00 åbner teltdørene på Torvet for dette års fernisering.

Efter en snak om den nye udstilling vil der være et indlæg fra en af Skulpturbyens kunstnere, måske fra en af de 11 nye udstillere, der i år er med til at gøre det 70 skulpturer store udendørs galleri spændende og dynamisk.

Skulpturbyen vil under seancen i teltet vanen tro være værter ved en hyggelig snack og lidt godt til halsen, og efterfølgende vil det også være muligt at få en lille guidet tur rundt i midtbyen og få et kig på både nye og 'gamle' værker med en af foreningens to faste guider, Hanne Lund og Mette Hindhede.

Annonce

Publikumstilpassede og levende skulpturvandringer

Jørgen Lundsgaard og Hanne Lund ser frem til den nye, forhåbentlig coronafrie, sæson, hvor de tre faste offentlige skulpturvandringer er lagt fast på datoerne 15. maj, 14. juli og og 12. august. Alle sammen med afgang fra Huset klokken 18.30.

Derudover kan man bestille guidede ture for mindre grupper.

- Det kan være private, foreninger, turister og andre interesserede, der har lyst til en rundtur ved nogle af vores skulpturer. Vi vil tage udgangspunkt i den gruppe, vi har med rundt og tilpasse vores setup til deltagerne. Det kan være nogle, der gerne som en del af skulpturvandringen vil et smut op på kirkegården, det kan være vi har en gruppe, der ikke er så mobile, og så laver vi en kort tur. Det sker også, at nogle af deltagerne kan byde ind med noget sjov og spændende byhistorie på vores vej rundt i byen, og så udnytter vi naturligvis også dette, siger Hanne Lund.

I det hele taget handler det for de to skulpturguider om at gøre skulpturvandringerne så spændende og levende som muligt. Rundvisningerne krydres med historier og anekdoter om både kunstnerne og deres værker, og det er med til at gøre skulpturvandringerne til en både informativ og spændende oplevelse.

Annonce

Stærk markedsføring af Give

- I år kan vi fejre 15-års jubilæum med skulpturbyen, og vi er blevet godt etableret. Vi har gæster både fra lokalt hold, men bestemt også mange, der kommer langvejs fra for at besøge Danmarks største udendørs galleri. På den måde er vi jo med til at markedsføre Give, og det er jo også et af målene med skulpturbyen. Mange udefra kommende gæster udtrykker for øvrigt også overraskelse over hvor flot og god en by, vi egentlig har, når de kommer rundt i byen på skulpturvandringen, fortæller Jørgen Lundsgaard, der kan oplyse at foreningen afholder den årlige generalforsamling den 22. juni på Diagonalkroen.

Blandt de nyankomne skulpturer fremhæver Hanne Lund og Jørgen Lundsgaard Jens Ingvard Hansens 'Otolith', der står på plænen ved kirken. De fremhæver også 'Kurven', der står på bakken ved Huset. Et kunstværk af Ingolf Steffensen, og ved Solhøj finder vi værket 'Opbrud' af Vivian Bundy - et spændende værk, der på mange måder er i familie med den lokale kunstner Knud Buhls 'Arven'.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Har du læst vores DM-avis?

Annonce