Annonce
Give Avis

Slut efter fem fremragende år: Det er med stor stolthed og taknemmelighed 'B' takker af som træner i Give

Overordnet set har Brian Sølund bestemt grund til at hæve armene i triumf over sine fem år som træner i Give, selvom det endte med en skuffende nedrykning fra jyllandsserien. Foto: Jim Hoff 
I 2017 overtog Brian Sølund Give Fremads 2. hold i serie 3, og i sommeren 2018 blev han cheftræner for klubbens 1. hold, som han sammen med en flok dedikerede og dygtige spillere og sin wingman Kristian Ramussen førte op til en historisk plads i jyllandsserien.

GIVE: Det lignede, at en lang karriere som først spiller sidenhen som træner i hjerteklubben Give Fremad skulle stoppe for Brian Sølund 1. december 2021.

Han ønskede ikke at forlænge med klubben, idet han i efteråret blev far til sin førstefødte og dermed efter jul ville hellige sig sin familie og give sig selv et pusterum fra en trænergerning, som han indledte i 2016, da han overtog ansvaret for sin barndomsklub Grønbjerg LIF.

Men båndene til Give Fremad er efterfølgende blevet retableret, idet Sølund efter nytår fortsætter i klubben som transitionstræner og en slags sportschef, mens Kasper Bach-Jensen er ny cheftræner i klubben.

Annonce

Dårlig opstart resulterede i nedrykning

Hans exit som træner fra Give blev bestemt ikke, som han havde håbet på. Efter den historiske oprykning til jyllandsserie 2 i efteråret 2020 og en flot første halvsæson i rækken i foråret 2021, endte det efter et 3-2 nederlag på hjemmebane til FAML fra Aarhus i en kvalifikationskamp med en nedrykning til serie 1.

Sammen med Kristian Rasmussen og spillerne var vi med til at levere en historisk præstation, da vi rykkede op i jyllandsserien. Og jeg er ekstra stolt over, at præstationen blev leveret af lokale drenge fra Give og omegnsklubberne i 7323 Give

Brian Sølund, nu tidligere Givetræner

- Det har været en hård uge at komme igennem efter den store skuffelse med nederlaget til FAML. Den værste skuffelse måske nok lagt sig; nu er det meste ærgrelsen over nedrykningen, der fylder. Efteråret blev desværre så svær, som jeg havde frygtet eller forventet. Vores opstart til sæsonen var langt fra optimal, idet vi udover en generelt ujævn træningsstart også blev ramt af corona. Det betød, at vi var dårligt forberedte, og langt fra oppe på vores vanlige niveau, da turneringen startede, forklarer Brian Sølund.

Annonce

Sluttede godt af, men desværre ikke godt nok

I den første halvdel af turneringen hentede holdet blot 7 points i 7 kampe, mens anden halvdel var mere spiselig med 10 points for samme kampantal. Det var især slutspurten i de sidste tre kampe, der pyntede på cv'et, for her vandt Give over Skjern, Bramming og Aabenraa. Skjern og Aabenraa rykkede direkte ud af rækken, mens Give altså via de tre sejre til sidst nåede op på den plads i trækken, der udløste den knap så succesrige kvalifikationskamp mod aarhusianerne fra FAML.

Kristian Rasmussen og Brian Sølund har kørt et godt makkerskab de sidste 2 år og ført Give fra serie 2 og op i jyllandsserien. Foto: Jim Hoff

-Jeg er rigtig stolt over, at vi fik vendt skuden til sidst og spillede os frem til muligheden for en kvalifikationskamp. Set lidt på afstand er det vel ingen katastrofe, at vi rykkede ned igen. Det var jo i bund og grund en stor overraskelse, at vi overhovedet rykkede op i jyllandsserien, og ved at levere så flot et forår, hvor vi blev nummer 1 i JS 2-rækken, beviste vi jol, at vi godt kan være med. Og det endda i en række, hvor halvdelen af holdene kunne risikere at rykke ned, siger Sølund.

Annonce

Håbløs turneringsstruktur for en udviklingsklub

Han beklager på den konto turneringsstrukturen, hvor der er alt for hurtig afregning med de korte sæsoner.

- Der er alt for meget uro med op- og nedrykning. To hold kan rykke op, tre kan rykke ned - det giver for meget stress på, og det gør det svært at arbejde langsigtet i en udviklingsklub som vores. Vi mangler her den gamle helårsturneringsform med kampe i rækken både før og efter sommerpausen. Det er især svært, når man er ramt af skader, sygdom og afbud, som vi oplevede i efteråret, at sætte en god og stabil udvikling sammen - og det synes jeg er en skam, konstaterer Sølund.

Annonce

Sjov tid i Give hvor mange ting er lykkedes

Med et blik fra helikopteren ser han tilbage på sin tid i Give som træner med stor stolthed.

- Sammen med Kristian Rasmussen og spillerne var vi med til at levere en historisk præstation, da vi rykkede op i jyllandsserien. Og jeg er ekstra stolt over, at præstationen blev leveret af lokale drenge fra Give og omegnsklubberne i 7323 Give. Nogle af spillerne har været gennem en flot udvikling, hvor de har udviklet sig fra et være gode U 19 og serie 3-spillere til profiler på jyllandsserien.

Give leverede i 2020 en fantastisk efterårssæson, der endte med oprykning til jyllandsserien - en historisk bedrift, idet Give aldrig har ligget så højt i rækkerne før. Foto: Jim Hoff

- På den konto har det været en sjov tid i Give, hvor rigtig mange ting er lykkedes, og hvor jeg har været med til at skubbe klubben i den rigtige retning. Vi har tilgået opgaverne med stor ydmyghed, tilført noget nytænkning og ved at gære det både sjovt og seriøst til træning, har vi formået at rykke både spillerne og holdet.

Annonce

Nu handler det om at finde fodfæste i serie 1

Han ser det som målsætningen i det nye år, at holdet finder fodfæste i serie 1, og på den konto gælder det om at holde på så mange spillere som muligt både fra trup 1 og trup 2.

- Man kan frygte, at et halvt hold stopper, så hvis vi skal lykkes med at holde sammen på tropperne, skal vi også have gang i nogle fede sociale tiltag. Det kan enden med endnu en nedrykning, og så står vi med noget lala-bold og spiler serie 2. Der skal vi helst ikke hen.

- Nu skal vi hurtigt have afklaring på, hvem der bliver, og om der kan tilknyttes nye spillere til klubben. Vinduet er jo åben, markedet er frit, og hvis vi skruer på de rigtige håndtag, tror jeg godt, vi kan tiltrække nye spillere til Give, vurderer Brian Sølund med sportschefkasketten på.

Annonce

Sociale tiltag skal fastholde og tiltrække spillere

Nogle af de håndtag, han vil skrue på for både at holde på nuværende spillere samt tiltrække nye, er de sociale tiltag. Det kan handle om diverse arrangementer, klubaftner, besøg af gæstetrænere og eventuelt også en lokal træningsweekend med fokus på teambuilding.

- Jeg håber også, at vi kan få genindført setuppet med træningstøj til alle seniorspillerne. derudover vil jeg skabe noget hype omkring fodbolden ved at invitere til firmafodboldstævne i hallen den 26. marts. Både fordi det kunne være sjovt, og fordi, at der kunne jo være det kunne få flere i gang med at spille fodbold. Jeg synes også, at vi skal forsøge at stable en erhvervsklub på benene a la den, man har i håndboldklubben. Det burde der være basis for, vurderer Brian Sølund.

Annonce

Kæmpestor respekt for spillernes indsats og tilgang

Ingen kan være i tvivl om, når man læser ovenstående, at der banker et stort grønt fodboldhjerte i den Sølund bryst. Men når sæsonen er i gang, er han sig meget bevidst om sin nye rolle som sportschef/transitionstræner.

Brian Sølund er slet ikke i tvivl om, at hans store succes i klubben skal tilskrives et formidabelt samarbejde med spillerne gennem nu fem år. Foto: Jim Hoff

-  Jeg kommer overhovedet ikke til at blande mig i træningen eller Kaspers (den nye træner, red) dispositioner. Jeg står gerne til rådighed for sparring med Kasper, men det skal komme fra ham. Hvis han ønsker en snak om forskellige ting, er jeg naturligvis positiv stemt over for det, pointerer den kommende sportschef.

Det er vigtigt for ham, at han her får lov til at udtrykke sin meget store respekt for de spillere, han har arbejdet med de sidste 5 år i Give.

- Den succes jeg har haft både med 2. holdet og 1. holdet kunne jeg jo ikke op nå alene, Spillerne har mindst lige så stor ære af de her ting, og de skal også have ros og tak for at have givet mig plads og tid til at udvikle mig som træner. Der har været stor tillid mellem os fra dag et, og det mener jeg er en vigtig forudsætning for, at man kan få tingene til at lykkes på det niveau, som vi har gjort det her i klubben, lyder den sympatiske pointe fra den nu forhenværende cheftræner i Give Fremad.

Annonce
Give Avis

Når musikken healer: Christine og Perry sender deres kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Annonce
Give Avis

8000 kvadratmeter cannabisfabrik skulle have stået klar ved årsskiftet: Derfor er byggeriet forsinket

Annonce
Give Avis

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Den vigtigste brik i puslespillet er på plads: Erik Flak forlænger aftalen med to år

Give Avis

Overdrevne skriverier om uro i Haveselskabet

Give Avis

Morell-scoop i bokseklubben: Professionel IBF-champ er udviklingstræner for GAKs talenter

Give Avis

Den sovende hjerne, flagermus og fremtidens natur: Give-Egnens Museum livestreamer naturvidenskab

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Give Avis

Et elsket, gavmildt og kærligt menneske: Mindeord over Inger Eskelund Mølgaard

Give Avis

Flytter ind i Hjertehuset: Gitte starter efter et hårdt 2021 på en frisk i Give midtby med ny alternativ klinik

Give Avis

Tidligere byrådsmedlem langer ud efter Lone Myrhøj: Hun er ikke sin nye opgave voksen

Give Avis

Håndbolddrengene er tilbage: Brutalt vinterprogram indledt med storsejr over chanceløse Viby

Give Avis

Babyboom i Løveparken: 7 små nuttede pelskugler er kommet til i løveflokken

Give Avis

Efter brud med Danish Fight Night: Jeppe Morell er pt. in between fight jobs

Annonce