Annonce
Give Avis

Stærkeste DM-felt nogensinde: 22 World Tour-ryttere til start ved DM i Give

Jacob Fuglsang er blot én af mange danske topryttere, der deltager i DM i Give. I stærk konkurrence mod stærke navne som den forsvarende mester Kasper Asgreen, Mads Pedersen og Michael Valgren, skal han kæmpe om DM-guldet i linjeløbet søndag den 20. juni. Foto: Ander Gillenea/Ritzau Scanpix
Kasper Asgreen, Jacob Fuglsang, Mads Pedersen og Michael Valgreen. Dette er blot nogle af de mange topnavne, der dyster om DM-titlen, når Give fra torsdag den 17. juni til og med søndag den 20. juni lægger værtskab til DM i landevejscykling i Danmarks hårdeste cykelterræn.

GIVE-EGNEN: Det bliver et historisk stærkt felt til DM i landevejscykling, når Danmarks hårdeste cykelterræn i perioden 178. - til 20. juni med Give som omdrejningspunkt danner den spektakulære ramme, når landets absolut bedste cykelryttere dyster om den eftertragtede dannebrogstrikot.

Man kan med rette sige, at dette års DM bliver noget ganske særligt, hvor især søndagens linjeløb for herre og dameeliten har stor bevågenhed. Dels er vi på vej ud af pandemiens favntag og dels og måske ikke mindst, er området helt fantastisk til cykelløb.

Det bliver således spændende at se, hvordan løbet vil udvikle sig, idet mange af de mest udfordrende stigninger ligger relativt tidligt, hvilket vil tvinge favoritterne til at være opmærksomme fra starten.

Annonce

22 World Tour-ryttere til start søndag

Og favoritter kan man i den grad tale om stiller til start. Intet mindre end 22 World tour herreryttere stiller til start i Give.


Jeg glæder mig helt vildt over det fremragende felt af ryttere, der stiller til start i Give. Det er fantastisk, at så mange af vores danske World Tour ryttere kommer hjem for at kæmpe om Dannebrogstrøjen

Landstræner Anders Lund


Det prominente selskab tæller alle de store navne, heriblandt Jakob Fuglsang, Mads Pedersen og Michael Valgren. I 2020 vandt Kasper Asgreen dannebrogstrikoten til linjeløbet i Middelfart, og han vil nok gøre sit for at sikre sig endnu et år i den eftertragtede trøje.

Der bliver således virkelig noget at opleve, hvis man enten hepper med fra sofaen, hvor TV2 Sport sender søndagens linjeløb, eller hvis man tager en tur i sommerlandet, for at heppe rundt på ruten.

Annonce

Landstræner forventer cykelløb på meget højt niveau

Landstræner Anders Lund ser med forventning frem mod DM i Give.

- Jeg glæder mig helt vildt over det fremragende felt af ryttere, der stiller til start i Give. Det er fantastisk, at så mange af vores danske World Tour ryttere kommer hjem for at kæmpe om Dannebrogstrøjen mod den hjemlige danske elite, lyder det fra en begejstret landstræner.

Han pointerer, at det er en helt speciel tid for dansk cykelsport, og prestigen ved at blive dansk mester er særlig stor i disse år. J

- Derfor forventer jeg et virkelig godt cykelløb på et meget højt sportsligt niveau, tilføjer landstræneren.

Annonce

Også et stærkt kvindefelt

På dame elitesiden er Cecilie Uttrup Ludwig, Emma Norsgaard, Julie Leth og Amalie Dideriksen at finde i et tætpakket felt af elitekvinder, så også her bliver der kamp til stregen om at iklæde sig den rød/hvide trøje.

Landstræner Tayeb Braikia giver kvinderytterne denne kommentar med på vejen.

- Ved DM i Give får vi mulighed for at se et stærkt kvindefelt kæmpe om at vinde DM. Jeg er sikker på, at det bliver et hårdt løb, hvor både terræn og distance kommer til at sætte sit præg. Og jeg ser frem til at se vores hjemlige ryttere tage kampen op mod vores udenlandske ryttere, hvor vi har flere i den absolutte verdenselite. Jeg glæder mig over at rytterne kommer hjem og vil kæmpe for at kunne iføre sig DM-trøjen.

Annonce

Kingdom of Cycling stolte af det prominente felt

I Vejle Kommune ser borgmester Jens Ejner Christensen (V) frem til, at DM i landevejscykling skydes i gang torsdag den 17. juni.

- I Vejle Kommune er vi stolte af, at de største cykelstjerner kommer hertil for at køre med om danmarksmesterskabet i Give. Vejle Kommune har Danmarks hårdeste cykelterræn - Kingdom of Cycling - og vi har en rigtig hård DM rute med mange højdemeter, så jeg tror vi får et fantastisk spændende løb, med alle de bedste ryttere, lyder det forventningsfuldt fra borgmesteren.

Annonce

Stolt og glad GCK-formand: Det bliver ikke større

Formanden for Give Cykelklub, Kurt Gjødsbøl, har det også 'mere end fantastisk godt' med den flotte nyhed om det stjernespækkede felt.

- Hvor er det bare skidegodt, at der stiller så stærkt et felt op til DM her i Give. Prøv lige at hør her: 22 uf af 25 mulige danske World Tour-ryttere har tilvalgt Give. Vi får simpelthen ikke et cykelløb på højere hylde her på dansk grund om det danske mesterskab, Nej, hvor er vi glade for og stolte over denne enorme opbakning fra den danske cykelelite. Og husk så lige på: DCU kan jo ikke tvinge der her klasse- og topryttere til at deltage i DM. De kommer her fordi, de kan se, at vi har et rigtig, rigtig fedt cykelløb til dem, konstaterer en kisteglad GCK-formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce