Annonce
Give Avis

Tragiske dødsfald, nødråb fra zoo og tartelet-kongens op- og nedture: Se liste med årets mest læste artikler fra Give og omegn

Flere af de historier, der er blevet skrevet om begivenheder og mennesker i Give og omegn i 2021, er blevet læst af mange tusinde mennesker. Arkivfotos: Jim Hoff, Ludvig Dittmann og Mads Hansen
Det er en række forskellige emner, der har har haft størst interesse blandt læserne Vejle Amts Folkeblads historier fra Give-området i 2021.

Give: Flere af de historier, der er blevet skrevet om begivenheder og mennesker i Give og omegn i 2021, er blevet læst af mange tusinde mennesker, enten på vafo.dk eller i den trykte avis.

Herunder bringer vi et kort resume af fem af årets mest læste artikler fra Give-egnen i vilkårlig rækkefølge.

1 Zoo var i knæ

Richard Østerballe og Givskud Zoo var presset rent økonomisk i løbet af året, der alligevel sluttede med pil op. Arkivfoto: Mads Hansen

Et truende underskud, manglende gæster og fortsatte coronarestriktioner fik i løbet af sommeren flere gange Givskud Zoo til at meddele, at dyreparken var presset økonomisk. Derfor gik kommunens største turistmagnet ud og bad om frivillige donationer.

- Det går skidt, hvis jeg skal sige det rent ud. Vi er rigtig mange millioner bagud budgetmæssigt, lød det fra Richard Østerballe i begyndelsen af juli.

Situationen var ikke holdbar, forklarede den mangeårige direktør, og den udmelding læste rigtig mange læsere på Vejle Amts Folkeblad.

Senere bekendtgjorde Richard Østerballe, at han forventede at måtte bryde det løfte om altid at levere et overskud, han havde givet sig selv, da han for 19 år siden overtog roret i dyreparken.

På trods af langt færre udenlandske gæster lykkedes det dog Givskud Zoo at afværge det forventede underskud. På én særlig dato i midten af juli begyndte det hele at vende. Pludselig strømmede gæsterne til parken, og da avisen i november talte med Richard Østerballe igen, var der mere positive toner. Faktisk forventede direktøren på det tidspunkt, at Givskud Zoo kommer ud af 2021 med et overskud på en til to millioner kroner.

2 Meningsløst dødsfald

Familie og venner tog i februar afsked med Casper Rauff Pedersen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

12. februar var en råkold, skyfri vinterdag.

Det var også dagen, hvor 19-årige Casper Rauff Pedersen blev bisat fra Thyregod Kirke. Seks dage forinden var han kørt galt nær Thyholm mellem Struer og Thisted.

På grund af corona-situationen var der kun plads til de nærmeste pårørende i kirken. Uden for kirken langs Skolegade holdt 30 blå, grønne og røde traktorer ført af kollegaer fra Dørken Maskinstation, kunder og venner holdt før, under og efter bisættelsen. Her havde de parkeret i højre side ad vejen for at ære og mindes Casper Rauff Pedersen, der i mange år var vild med traktorer.

En af Casper Rauff Pedersens kollegaer mindedes hans positive og ligefremme væremåde.

- Vi havde alle sammen glædet os til, at det blev forår, men nu er det ligegyldigt. Arbejdet skal laves, men det er slet, slet ikke det, vi tænker på. Vi tænker på den lille familie. Det er simpelthen forfærdeligt, sagde Bruno Jensen.

Indenfor i kirken beskrev sognepræst Gitte Bærentsen Lorentzen dødsfaldet således:

- Det er så meningsløst. Det er så uforståeligt. Men meningsløsheden kan altså ramme selv det mest meningsfulde liv.

3 Loppesalg på gammel slægtsgård

Interessen for et loppesalg på en slægtsgård ved Vonge var overvældende. Arkivfoto: Jim Hoff

En tredje artikel, der for alvor blev læst af mange brugere på vafo.dk, var historien om et loppesalg på en 125 år gammel slægtsgård ved Vonge.

Kirstein Mølgaard, der døde 28. september, boede i stort set hele sit liv på gården Lille Alsted syd for Vonge. Da han og hans kone flyttede på plejehjem i juni blev det besluttet, at gården skulle sælges. Derfor holdt parrets fem børn loppesalg fra slægtsgården en lørdag i i juli, hvor effekter fra et langt liv blev solgt.

Loppesalget var rammesat til 24. juli klokken 10.00, men allerede en time før begyndte de første biler at finde ind på gårdspladsen og de omkringliggende grusveje. Skal man finde guld, skal man stå tidligt op - det mantra gælder også i krejlernes og loppefolkets verden.

Allerede flere dage inden det spektakulære loppeslag, hvor effekter lige fra kuglepenne til traktor og møbler fra et langt liv på gården Lille Alsted, begyndte folk at ringe for at sikre sig nogle af de mange ting, der blev sat til salg.

- At der var så stor interesse for det her loppesalg, havde vi hverken drømt om eller forventet, fortalte svigersønnen Frank Jensen.

4 Tartelet-eventyret sluttede brat

Lasse Lindberg solgte tarteletfyld for millioner. Arkivfoto: Jim Hoff

Faktisk var det i 2020, at Lasse Lindberg fra Diagonalkroen begyndte at sælge tarteletfyld til det meste af Danmark, men alligevel ligger flere af artiklerne om tarteletsalget også blandt de mest læste artikler på vafo.dk i 2021.

Blandt andet vakte det opsigt, da han i januar meddelte, at det snart var slut med at producere det populære fyld. Den beslutning blev truffet, selvom konceptet solgte over 70 ton tarteletfyld, gav lange køer på Torvet i Give og blev vist på landsdækkende tv.

Ifølge Lasse Lindberg skyldtes beslutningen, at han var kommet for langt væk fra det, der er hans egentlige vision: At skabe en unik restaurant og gode selskabsoplevelser for lokale og turister i Give.

- Ærligt - jeg red på et tidspunkt med på bølgen og troede, at jeg levede en drøm i et erhvervseventyr. Men de sidste 14 dage har været et tilbageslag så stort, at jeg har måttet finde tilbage til kernen i projektet og mærke efter inde i mig selv, hvad der er det rigtige at gøre, lød det fra Lasse Lindberg.

 

5 Indsamling på trist baggrund

Hanne Nielsen fra værtshuset Dragonen samlet ind til at bekæmpe sygdommencystisk fibrose. Arkivfoto: Jim Hoff

Den seneste måneds tid har Hanne Nielsen fra værtshuset Dragonen samlet ind til Cystisk Fibrose Foreningen.

Årsagen for den godhjertede gerning er alvorlig. Hanne Nielsen har nemlig haft sygdommen tæt inde på livet, idet den ene af hendes to døtre, Michelle, døde i sommer.

- Michelle var født med den grimme sygdom cystisk fibrose, men på trods af de tunge odds mod sig elskede hun livet så højt. Hun var en glad og positiv pige, og ingen skulle fortælle hende, at hun ikke kunne, fortalte Hanne Nielsen.

7. juni i år blev Michelle endnu engang indlagt på Aarhus Universitetshospital i Skejby til behandling af endnu en lungebetændelse, og en måned og to dage senere tog hun sit sidste åndedrag.

Netop derfor går det indsamlede beløb til foreningen, der støtter dansk forskning i cystisk fibrose og arbejder for bedst mulig behandling for både børn og voksne med cystisk fibrose. Foreningen tilbyder også støtte og rådgivning til personer med cystisk fibrose og deres pårørende.

Annonce
Give Avis

Købt eller solgt? Hvordan står det til med det almene boligbyggeri på Torvet i Give?

Annonce
Give Avis

Helt surrealistisk: Give Fremad har mistet 17 spillere i vinterpausen

Annonce
Give Avis

Når musikken healer: Christine og Perry sender deres kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Byggeboom i Give, men vi har også Danmarks formentlig ældste byggesag

Give Avis

8000 kvadratmeter cannabisfabrik skulle have stået klar ved årsskiftet: Derfor er byggeriet forsinket

Give Avis

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Give Avis

Kælkebakker og badeland? Hvad sker der på Givegård-grunden?

Give Avis

Overdrevne skriverier om uro i Haveselskabet

Give Avis

Morell-scoop i bokseklubben: Professionel IBF-champ er udviklingstræner for GAKs talenter

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Give Avis

Et elsket, gavmildt og kærligt menneske: Mindeord over Inger Eskelund Mølgaard

Give Avis

To skinkesøm, stadionplatte og en indianer med rygsæk: Er der et comeback på vej til pølsevognenBøgetorvet?

Give Avis

Gameplan 2022/23: Håndboldklubben har 10 stamspillere på plads til næste sæson

Give Avis

Efter rekordåret 2021: Give Vandværk ser ind i eksplosiv vækst i 2022

Annonce