Annonce
Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Traktortrækket er en normalt en årlig begivenhed i Uhe, men de seneste to år har coronapandemien aflyst det populære arrangement. Arkivfoto: Jim Hoff
Der plejer at komme flere hundrede gæster, når der inviteres til traktortræk i Uhe. I år håber idrætsforeningen, der står bag arrangementet, at antallet af tilskuere kommer op i nærheden af 3000.

Uhe: Mellem 2500 og 3000.

Så mange mennesker forventer Jørgen Peter Lund, at der dukker op for at se på store traktorer, høre på dieselmotorer, høre musik og drikke fadøl på en mark ved Uhe fredag aften.

Jørgen Peter Lund er formand for Ringive-Lineballe Idrætsforening, og foreningen står bag det årlige traktortræk, der er blandt de arrangementer i den vestlige del af Vejle Kommune, der tiltrækker flest gæster.

Annonce

Lige nu forudsiger vejrudsigten, at det bliver tørvejr over Uhe fredag aften, hvilket er godt nyt for arrangørerne. Netop vejret bliver formentlig afgørende for, hvor mange der vælger at møde op, men skulle det dryppe lidt, er der også et 600 kvadratmeter stort telt på stedet, hvor man kan være uden at blive våd, pointerer Jørgen Peter Lund.

For både børn og voksne

Arrangementet blev på grund af coronapandemien hverken holdt i 2020 eller 2021, og det er dermed første gang i tre år, at deltagernes traktorer skal trække en slæde længst muligt ved Uhe.

- For mig er det et vigtigt budskab, at man ved sammenhold og god flid kan stable et arrangement på benene, hvor der kommer rigtig mange og besøger det. Samtidig er det også et socialt godt arrangement. Det er noget, der skaber fællesskab i lokalområdet, siger Jørgen Peter Lund.

Omkring 50 deltager stiller op til selve traktorkonkurrencen, men for de flere hundrede gæster, der plejer at dukke op og følge begivenhederne, handler det også om mere end selve traktortrækket.

Støj hører sig også til, når der er traktortræk. Dette billede er taget, da der var traktortræk i Uhe i 2019. Arkivfoto: Jim Hoff

Foreningsformanden fortæller, at arrangementet både plejer at blive besøgt af børn, unge og voksne.

- Fra 18 til 21 kommer der rigtig mange børnefamilier, som skal ned og se, hvilke køretøjer der stiller op, og så bliver det lidt mere en fest derefter. Det er noget af det, vi er meget kendt for, og Dr. Diesel kommer og spiller sidst på aftenen, siger Jørgen Peter Lund.

Bandet spiller fra 21.45 til 01.30.

Overskuddet fra traktortræk-arrangementet går til at støtte aktiviteter under Ringive-Lindeballe Idrætsforening.

Fra 18 til 21 kommer der rigtig mange børnefamilier, som skal ned og se, hvilke køretøjer der stiller op, og så bliver det lidt mere en fest derefter.

Jørgen Peter Lund, formand Ringive-Lindeballe Idrætsforening
Annonce
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Få pølsebod til tilbudspris: Sidste gang var der ingen ansøgere - nu sætter kommunen lejen ned

Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Give Avis

Tankanlæg er blevet påkørt otte gange på tre år: I den kommende uge skal større renovering også afhjælpe det problem

Annonce