Annonce
Give Avis

Trods flere års resultatløs kamp har lokalområde ikke opgivet cykelsti: Forældre tør ikke lade deres børn cykle på vejen

Billedet her er fra Billund Kommune, men står det til Lokalrådet Thyregod-Vester skal det i fremtiden være muligt for både store og små at cykle på cykelsti, når man skal fra Thyregod til Vesterlund eller omvendt. Arkivfoto: Jacob Schultz
Lokalrådet Thyregod-Vester vil i den kommende tid sætte fokus på ønsket om, at der laves en cykelsti på Vesterlundvej mellem Thyregod og Vesterlund. Vejen er farlig, og forældre tør ikke lade deres børn cykle i skole, lyder argumenterne.

Thyregod: Ønsket er ikke nyt, men vejen er kort sagt livsfarlig for cyklister og fodgængere. Derfor er en cykelsti nødvendig.

Sådan lød det fra Lokalrådet Thyregod-Vester tilbage i 2016, hvor rådet slog på tromme for, at der skulle etableres cykelsti på de små fem kilometer landevej, der forbinder Thyregod og Vesterlund.

Bilisterne kørte simpelthen med en fart, der var til fare for både fodgængere og cyklister, mente lokalrådet allerede dengang. Fem år senere er der fortsat ingen cykelsti mellem de to byer, men hos Lokalrådet Thyregod-Vester er holdningen fortsat den samme: Der mangler en cykelsti.

Annonce

- Vi har ikke nogen tal på antallet af ulykker, men jeg kender mange, der siger, at der er flere nærdødsoplevelser på strækningen, fortæller Jean Darly, der er næstformand for Lokalrådet Thyregod-Vester.

Lokalrådet har et brændende ønske om, at der findes midler i kommunens anlægsbudget til at etablere en cykelsti langs Vesterlundvej på vejen mellem Thyregod og Vesterlund, men en model, hvor blot den første og mest kringlede del af vejen, der ligger nærmest Thyregod, skulle udvides med en cykelsti, har også være drøftet. I så fald kunne man nøjes med at male cykelstriber på den resterende del af ruten.

- Så falder prisen, og det ville også være en fin løsning, siger Jean Darly på vegne af lokalrådet.


Vi har ikke nogen tal på antallet af ulykker, men jeg kender mange, der siger, at der er flere nærdødsoplevelser på strækningen.

Jean Darly, næstformand Lokalrådet Thyregod-Vester


Underskriftsindsamling er droppet

Ifølge næstformanden er medlemmerne af lokalrådet tidligere blevet orienteret om, at cykelstien lå nummer to på kommunens prioriteringsliste over cykelstiprojekter. Siden er cykelstien ifølge Jean Darly raslet ned ad listen over projekter. Derfor er det blevet besluttet, at der igen bliver sat fokus på forholdene for cyklisterne.

- Det er fair nok, at der er behov for cykelstier andre steder, men det betyder, at vi er nødt til at råbe op på en anden måde, end vi har gjort hidtil.

- Der går en del elever på Vesterlund Efterskole, og de cykler ind til Thyregod, hvor de handler, flere gange om ugen. De skal cykle ind, og det er i sig selv mange cyklister. De ældste skoleelever, der bor i Vesterlund og går på Thyregod Skole, må ikke køre med skolebussen, så efter skolebussen kører der hver dag fire-fem private biler, fordi forældrene ikke er trygge ved, at børnene skal cykle på vejen, siger Jean Darly.

Lokalrådets budskab blev tydeliggjort i forbindelse med DM i cykling. Her havde de fremstillet flere bannere, der var sat op på ruten. Desuden har lokalrådet diskuteret, om de skulle lave en underskriftsindsamling, men det sætter GDPR-lovgivningen en stopper for, og en digital udgave bliver for besværlig, mener Jean Darly.

Hvordan opråbet konkret skal udformes, og hvad den videre proces bliver, skal efter planen drøftes på lokalrådets årsmøde 11. august.

Dette skilt var sat op i forbindelse med DM i enkeltstart, hvor Vesterlundvej var en del af ruten for de bedste herreryttere. Privatfoto
Annonce
Annonce
Give Avis

Haveselskabet arrangerer tur til Tinnetgaard

Annonce
Annonce
Give Avis

Ung ridesportsudøver vinder fire guldmedaljer

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

August måned skydes i gang i Give med stort udsalg i de lokale butikker

Give Avis

Mere kunst og kultur skal gøre børn og voksnes hverdag bedre

Give Avis

96 golfspillere dystede på banen i Give

Give Avis

Give bliver tennismekka for en dag: Sport Live sender direkte fra “Gryden”

Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Give Avis

Slut med at vise coronapas i Givskud Zoo

Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Give Avis

33-årig Give Fremad klublegende bliver ny filialbestyrer i Vestjysk Bank

Give Avis

Det var "drengestreger begået i kådhed": Kunsthærværket i Give er opklaret efter frugtbart samarbejde mellem nærpoliti og lokalbefolkning

Give Avis

Jyllandsserietruppen forstærkes: Rutinerede kræfter på vej tilbage til Give Fremad

Give Avis

Udfordret vejstrækning aflastes af motorvej - men først om flere år: - Det skal der gøres noget ved

Give Avis

Lokal købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Give Avis

Tilløbsstykke: Folk væltede ind til loppesalg på 125 år gammel slægtsgård i Vonge

Give Avis

1347 personer har doneret stort beløb til økonomisk presset zoo - men direktør forventer stadig et millionunderskud

Annonce