Annonce
Give Avis

Vi præsenterer: Kunstnerne til isskulpturfestival

Søren Lyngbye er en af veteranerne ved Isskulpturfestivalen i Give og har været med en håndfuld gange efterhånden. Foto: Jim Hoff
10 kunstnere står klar til Isskulpturfestivalen i Give lørdag den 11. december, og dem præsenterer vi kort her.

GIVE: Susanne Ahrenkiel maler med en helt særlig teknik i isen. Hendes teknik er uovertruffen og umådelig smuk, hvor hun kombinereris med ild og farver.

Hun er uddannet maler og skulptør, ved Kunstakademiet i Geneve i 1991., og hun har gået på den Nordiske kunstskole i Karleby, Finland og skulptur kursus på Rhode Island School of Design (RISD) i Providence, USA.

- Som skulptør arbejder jeg fortrinsvis i træ og hele træer, isblokke og skaber mindre værker i bronze. Når jeg arbejder med isskulptur forener jeg mine fagområder,- hvor motorsav bliver erstatning for blyant og pensler. Flammen og farverne er det magiske input, fortæller Susanne Ahrenkiel, der holder meget af når, det er super råt og meget fint i samme åndedrag.

Annonce

Ole Videbæk er 73 år gammel og er oprindeligt fra Aalborg. Han er uddannet murer og arkitekt. Da han var færdig på arkitektskolen, gik han i gang med at skabe billeder, senere blev det til skulpturer, og han har siden levet af kunsten.

Ole har skabt en stribe større kunstværker på centrale steder i både Danmark og i udlandet. Han er kendt for at have skabt fire Ribebilleder, den store skulptur på enden af katedralskolens hal, og så har han lavet en slags byporte ved indkørslerne til Haderslev.

Morten Grau Møller har deltaget i adskillige is- og sneskulptur konkurrencer i Vallorie, Frankrig og har vundet 3 førstepriser, 1 tredjepris og 2 kunstnernes pris. Den transparente is som materiale til skulpturer har optaget ham i over tyve år. Det går hurtigt i forhold til at skabe skulpturelle former på kort tid.

Susanne Ahrenkiel. Foto: Jim Hoff

- Jeg holder meget af at formgive i isen på offentlige steder. Her er der mulighed for at vise processen fra ide til den færdige isskulptur. Jeg ser frem til, for andet år at vise Give Skulpturby hvad det eventyrlige materiale og jeg som isskulptør kan forme i 2020, fortæller Morten.

Dagmar Grau Møller er en ung kunster på 22, der er bosat i Aarhus. Hun er vant til at arbejde med tegning, tegneserier, tryk, akvarel, keramik, isskulpturer og meget mere.

- Jeg arbejder gerne kreativt med alt jeg får i hænderne. Jeg er født og opvokset på Samsø, men skal lige forbi kunsthøjskolen i Holbæk og forhåbentlig ende på animationsskolen i Viborg, fortæller hun.

Søren Lyngbye har været i Harbin, Kina i 1987 og 2010, hvor han deltog i verdens største og mest betydningsfulde isfestival. Han har desuden lavet et stort antal kæmpeskulpturer, se bl.a. billede med nøglehullet. I årene 1978-1985 uddannet som grafiker og billedhugger på Bellas Artes, San Miguel de Allende, Mexico. Det Jyske Kunstakademi, Århus, Akademia Sztuk Pieknych, Krakow, Polen. Siden dimittering fra Kunstakademiet har han lavet radio, foredrag, udsmykninger, scenografi, kunstneriske opgaver, design. Debuterede i 1985 med novellen Kaptajnen i dagbladet Information.

Allan Bo Jensen har gennem 43 årværet  træmand med hvad det måtte medføre af ”kedelige” ting, som skulpturer rundt i verden, klatring i verdens største træer, isskulpturer, symposier i sneskulpturer. Med hang til træ, men med glæde for isens blanke spejl. Arbejder naturalistisk med et pænt strøg af karikatur.

Svend Kindt-Larsen ser isen som et fantastisk materiale at arbejde i. Et enkelt snit kan ses fra alle sider og til sidste flamberes skulpturen og bliver glasklar og smuk.

Ali Suaylem er uddannet ved The Baghdad College of Fine Arts (1987-1993). I 1999 kom Ali til Danmark og har siden hen arbejdet som billedhugger med tilknytning til Gæsteatelier Hollufgård. Ali har udstillet sine skulpturer i ind- og udland såsom Irak, Jordan, Tyskland, Holland og Tyrkiet. I bl.a. Skulpturby Give, Hollufgård Skulpturpark og Odense Centralbibliotek kan man se Alis skulpturer. Alis foretrukne materiale er bronze, og derudover har Ali udviklet en glæde ved at arbejde med is, der med sine lysrefleksioner kan være et magisk materiale. Ved Give Isfestival 2021 vil Ali lave en skulptur, hvor forårets blomster og isens kulde vil mødes i en isblomstskulptur - flygtig som foråret selv.

Dagmar Grau Møller. Foto: Jim Hoff

Søren Brynjolf er født 9. Januar 1970. Han har været fuldtids professionel træskulptur kunstner Siden 1996. Han har efterhånden lavet en lang række isskulpturevents både i og udenfor Ice team regi.

Alberte Grau Møller er vokset op med en far, der laver isskulpturer, og det har inspireret hende til selv at komme i gang.

- Jeg synes is er et fedt materiale at arbejde med, da man hurtigt har et færdigt værk. Jeg har i alt lavet to isskulpturer, og nu glæder jeg mig bare til at komme i gang igen.

Søren Cip står selv sammen med nogle hjælpe for Ice for Kids, og han er også dubleant hvis der skulle være en, som melder syg.


Annonce
Give Avis

I næste uge bliver Give omdannet til et udendørs atelier med trækunst

Annonce
Kultur

'Sofie' er hovedinspirationen til Renés bøger - og få måneder før udgivelsesdagen begik hun selvmord og efterlod et afskedsbrev med særlig besked til ham

Annonce
Give Avis

Nye turisttavler ved motorvejen reklamerer for Give: 'Give er ikke bare et sted, man lige suser forbi'

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Annonce