Annonce
Give Avis

Volleyballklubben i Give leder efter flere venner

Med 16 medlemmer er Give Volleyballklub ikke voldsomt ramt af pladsmangel. når de træner hver osndagaften i Søndermarkshallen.
Annonce

GIVE: Lørdag summede Søndermarkshallen af aktivitet og hygge, da den lokale volleyballklub i Give afholdt stævne med deltagelse af i alt seks hold.

Coronakrisen havde gjort sit uskønne indhug i deltagerantallet, og stor respekt for det, men arrangørerne med volleyballklubbens formand Bjarne Rasmussen i spidsen, havde bestemt at gennemføre.

Og det var de fem andre fremmødte klubber rigtig godt tilfredse med. Det mærkede man tydeligt på den afslappede og behagelige stemning, der lå som en hyggelig underlægningsmusik hen over hallen, mens der under opvarmningen blev øvet smash, baggerslag og teknisk finurlige fingerslag.

De fem andre deltagende hold kom fra Bredsten, Sunds, Øster Starup, Gauerslund og Dalby, og der blev spillet i to puljer, hvor man efterfølgende mødte hold fra den anden pulje alt efter placering.


Vi træner fast hver onsdag aften i Søndermarkshallen, og har det rigtig godt og sjovt sammen. Nu er 16 medlemmer jo ikke voldsomt mange, så der er bestemt plads til mange flere

Bjarne Rasmussen, formand for Give Volleyballklub


Det endte med en finale mellem Sunds og Give, og gæstfrie som man jo er her i Give, lod hjemmeholdet naturligvis gæsterne fra Herning-egnen løbe med sejren, velvidende at man kunne have lammetævet dem, hvis det var det man ville.

Volleyball i Mix-rækken er både seriøs sport og sjovt, hvilket denne herre er et godt billede på iført vikingeskæg og strutskørt. Foto: Jim Hoff

Nogenlunde således lød forklaringen, med glimt i øjet, i hvert fald fra formand Bjarne Rasmussen, der selv spillede med på holdet.

Annonce

16 medlemmer - og der er plads til flere

Han står i spidsen for en volleyballklub, der i skrivende stund kan opliste 16 medlemmer - både piger/drenge, kvinder/mænd i aldersgruppen 15-56 år.

- Vi træner fast hver onsdag aften i Søndermarkshallen, og har det rigtig godt og sjovt sammen. Nu er 16 medlemmer jo ikke voldsomt mange, så der er bestemt plads til mange flere. Hvis man har lyst til at prøve at se, hvad det her volleyball er for noget, kan man træne gratis med tre gange, fortæller Bjarne Rasmussen.

Man skal være fyldt 15 år for at kunne deltage, og apropos denne herlige lave alder, så har klubben faktisk i år fået tilgang af tre unge mennesker netop i denne aldersgruppe.

- Lige nu er volleyball ikke så populært som i 90'erne, hvor det væltede ind med medlemmer. Men vi vil gerne kæmpe et slag for sporten, og jeg synes da, at man skal prøve at kigge op til os og prøve at være med - og det gælder alle uanset alder og køn, lyder opfordringen fra Bjarne Rasmussen.

Bjarne Rasmussen er formand for Give Volleryballklub, og har spillet i mange år. Han ser meget gerne flere medlemmer til klubben. Derfor tilbydes der tre gange gratis prøvetræning. Foto: Jim Hoff

Det er ikke nogen hemmelighed, at sporten især oplever faldende medlemstal blandt de unge mellem 19-24. Man ved også, at knap 46 procent af landets godt 15.000 aktive volleyballspillere befinder sig i aldersgruppen 25 til 59 år, og denne tendens afspejles fuldstændigt 1:1 ved dagens stævne i Søndemarkshallen.

Annonce

Stor social spændvidde

En del af spillerne har deres børn med, som hygger med tæpper, i-Pads og lørdagsguf, mens mor og fra giver den gas på gulvet - og har det mindst lige så sjovt som ungerne.

En herre fra et af holdende har taget det meget seriøs, at dagens stævne er for Mix-rækker. Han stiller til stor fornøjelse for alle de andre deltagere op med vikingefuldskæg og pink balletskørt.

Og den sociale spændvidde i det fine spil får endnu et nøk opad, da det viser sig at et af holdene mangler nogle spillere, der ikke dukkede op. No problemo, man låner da bare et par folk hos de andre klubber, og så kører det bare.

Blokken er klar til at modtage returbolden efter serven - hvis den ellers kommer ovet nettet i første omgang. Foto: Jim Hoff

For nok er man i konkurrence, men det handler ligeså meget om gode oplevelser sammen med volleyball som udgangspunkt, og kan man hjælpe hinanden, så gør man det naturligvis.

Apropos konkurrence, så deltager Give Volleyballklub i en fast turnering i Mix B-rækken, hvor modstanderne fortrinsvis findes på Kolding-egnen. Turneringen går i gang i den kommende weekend, og med en sølvmedalje i bagagen efter weekendens stævne skulle Give jo være godt klædt på til den nye sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce