Annonce
Ugeavisen Haderslev

Da Jørgen Nottelmann begyndte at sælge Skoda for 25 år siden, blev han mobbet af kolleger: -De grinede af mig!

Jørgen Nottelmann kan se tilbage på 25 år som autoriseret Skoda-forhandler i Haderslev. Den første tid var bestemt ikke let, for kollegerne grinede af ham. Men den, der ler sidst, ler altid bedst. Foto: Dorthe Rasmussen
Jørgen Nottelmann kan fejre 25 år som Skoda-forhandler. Han ser tilbage på dengang, det hele startede, og udviklingen med at vende Skodas image fra taber-bil til vinder-bil.

HADERSLEV: For 25 år siden besluttede den dengang 28-årige Jørgen Nottelmann, at han ville stå på egne ben.

Han forlod familiefirmaet Nottelmann Autohandel, der blev stiftet af hans far Preben i 1964, og slog sig ned som Skoda-forhandler på Jomfrustien 24 i de lokaler, hvor der i dag er KFUM & Afrika genbrug.

-  Der var plads til fire-fem nye Skodaer i butikken, og bagved kunne de stå ti brugte biler. Det var et mareridt at komme ind og ud med bilerne,  husker Jørgen Nottelmann.

Annonce

I  weekenden den 23.- 24.-25. oktober fejrer han sit 25 års jubilæum som autoriseret Skoda-forhandler ved et åbent hus arrangement hos Nottelmann Autohandel på Klintevej 1.

Fredag fra klokken 12 til 15 vil der være en uformel reception for kunder, forretningsforbindelser og venner af huset, hvor man kan dumpe ind til lidt godt til ganen, og i weekenden vil der være masser af jubilæumstilbud på Skoda, fortæller Jørgen Nottelmann.

Han var meget i tvivl om, han ville festligholde jubilæet på grund af corona, men han synes alligevel ikke, at det skulle gå upåagtet hen, da forretningen i dag har mange trofaste Skoda-kunder fra hele landet, der aldrig kunne drømme om at køre i andet end Skoda.

Alle grinede

Sådan var det bestemt ikke, da Jørgen Nottelmann blev Skoda-forhandler for 25 år siden.

- Hele min omgangskreds grinede af mig, og én af mine gode venner sagde: - Jeg kan sige dig så meget Jørgen. Du får mig aldrig nogensinde til at købe en Skoda. Men ved du hvad? Han kører Skoda i dag, fortæller  Jørgen Nottelmann.Én af mine gode venner sagde: - Jeg kan sige dig så meget Jørgen. Du får mig aldrig nogensinde til at købe en Skoda. Men ved du hvad? Han kører Skoda i dagProblemet dengang var også, at kvinderne synes, at Skoda var en taber-bil, som de ikke ville ses i, mens mændene var begyndt at opdage, at de i Skoda kunne få en kvalitetsbil til en meget fornuftig pris.

- Jeg fik blandt andet en del kunder fra flyvestationen, der købte Skoda og byggede et nyt hus, fortæller Jørgen med et smil.


Jeg fik blandt andet en del kunder fra flyvestationen, der købte Skoda og byggede et nyt hus

Jørgen Nottelmann


Historien om Skoda er lidt ligesom historien om den grimme ælling, der blev til en smuk svane. Det er folkevogn, der i dag  laver Skoda  på fabrikken i Tjekkiet.

- Der er jo sket en kæmpe udvikling både med kvalitet og design. Når man skiller en Skoda ad i dag, står der Wolksvagen alle steder, konstaterer Jørgen Nottelmann.

Annonce

Spurgte i Kvickly

Han er uddannet mekaniker og så  med det samme fremtids-mulighederne i Skoda, da den danske direktør præsenterede ham for mærket for 25 år siden.

- Jeg kan huske, at jeg kørte hen til Kvickly og spurgte nogle, der kom kørende i en Skoda: Ville I købe en Skoda her i byen? Ja, de ville de gerne. De var trætte af, at der ikke var en lokal Skoda-forhandler i miles omkreds, fortæller Jørgen Nottelmann.

I det store bilhus på Klintevej 1 forhandler Jørgen Nottelmann i dag udover Skoda også bilmærkerne Nissan, Dacia og Renault.

- Skoda er og bliver mit hjertebarn, og det har givet mange oplevelser at være en del af Skoda-familien, fortæller Jørgen Nottelmann, som et år blev kåret som Årets Skoda-forhandler.

Jørgen Nottelmann er i dag Jyllands største Skoda-forhandler, og hans forretning ligger  i toppen, når man måler på kundetilfredshed, så kunderne kommer langvejsfra for at handle Skoda med Jørgen.

Jørgen husker i starten, hvordan han blev drillet af byens andre bilforhandlere, fordi han troede på, at han kunne få folk til at købe Skoda.

- Der var én forhandler, der mobbede mig helt vildt. I dag siger han:- Jørgen, det var godt set dengang.

Nottelmann Autohandel

Blev i 1964 stiftet af Preben Nottelmann i Haderslev.

I 1967 fik Nottelmann Autohandel domicil i et nedlagt husmandsted på Pamhulevej i Marstrup.

I dag er fire bilmærker, Nissan, Renault, Dacia og Skoda samlet under ét tag hos Nottelmanns Autohandel på Klintevej 1. Firmaet ledes i dag af Jørgen og søsteren Helle Nottelmann, og med i ejerkredsen er også Brian S. Hansen. 

Nottelmann Autohandel er i dag ét af landsdelens største bilhuse og Jyllands ældste Skoda--forhandler.

Jørgen Nottelmann kigger i scrapbogen fra tiden, hvor han begyndte at sælge Skoda i Haderslev. Det gik over alt forventning, og i dag står Jørgen  i spidsen for familiefirmaet Nottelmann Autohandel, der er i fortsat vækst.  Fire bilmærker er  samlet under ét tag på Klintevej, men Skoda er og bliver Jørgens hjertebarn. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Respekt!

Annonce