Annonce
Ugeavisen Haderslev

Frk. Helsekost er landet

Gul som solen. Hanne Pedersen er en farverig kvinde med en stor viden om helse og kost. Her byder hun dagens første gæster velkommen til Frk. Helsekost. Foto: Dorthe Rasmussen
Haderslev har igen fået en rigtig helsekostbutik. Der var stort ryk-ind på det grønne hjørne Nørregade/Jomfrustien, da kvinderne bag Frk. Helsekost onsdag eftermiddag inviterede til åbningsfest.
Annonce

HADERSLEV: Haderslev Wellnesshus har udvidet med en helsekostbutik.

Frk. Helsekost landede i går, og hun fik smilene frem hos alle dem, der kom forbi for at se, smage og dufte.

- Hej allesammen. Velkommen til, sagde butikkens daglig leder Hanne Pedersen, da hun rullede "åben" skiltet frem foran butikken præcis klokken 14.00.

Dagens festkjole var gul som solen.

Udenfor stod en håndfuld forventningsfulde kvinder klar til at komme ind og opleve byens nye grønne univers.

Fra Frk. Helsekost er der slået hul i muren ind til nabobygningen, Jomfrustien 2, hvor der er indrettet NADA Café og wellness-afdeling med blandt andet fiskespa.

- Jeg har set meget frem til åbningen, for jeg synes, at vi har manglet en rigtig helsekostbutik i Haderslev, sagde den 22-årige Rikke Stenfeldt Sørensen, da avisen mødte hende på hjørnet fem minutter før åbningen.

- Jeg står og venter på en veninde. Vi skal da lige ind og kigge, se og støtte den nye butik, lød det fra Rikke Stenfeldt Sørensen.

Hun er hverken veganer eller vegetar men går meget op i sunde naturlige produkter.

- Men de må også godt være til en rimelig pris, når man er studerende, sagde Rikke Stenfeldt Sørensen.

Hun var ligesom veninden imponeret over Frk. Helsekosts udvalg af produkter indenfor naturlig sundhed, bæredygtig husholdning og velvære.

Haderslev har været uden en rigtig helsekostbutik siden lukningen af Osteklokken i Apotekergade for efterhånden en del år siden.

Frk. Helsekost

Frk. Helsekost er en underafdeling af Haderslev Wellnesshus.

I wellness-området kan man allerede nu opleve naturlig fodbehandling med garra rufa fiskespa samt øreakupunktur NADA.

Frk. Helsekost samarbejder også med andre af byens butikker om arrangementer.

Ved åbningsfesten blev gæsterne budt på vegansk og glutenfri buffet med salater fra MetteMums og en potpourri af kager fra den glutenfri café Søster Selvsving.

Daglig leder i Frk. Helsekost er Hanne Pedersen, som med masser af uddannelse samt personlig erfaring vil guide rundt i helseverden.

Hanne Pedersen vil drive Frk. Helsekost i tæt samarbejde med Mia Gade, Evy Nielsen, Karin Kristensen og Marie-Louise Andresen, som alle er kendt fra Haderslev Wellnesshus.

- Jeg glæder mig helt vildt, sagde den 22-årige Rikke Stenfeldt Sørensen, som stod klar til at komme ind og se den nye helsebutik. Foto: Dorthe Rasmussen
Hvorfor der var flest kvinder til åbningsfesten i Frk. Helsekost. Ja, det havde fra højre Peter Christensen en god forklaring på. - Vi mænd er nok lidt langsomme i det, også med økologi. Til venstre Finn P. Madsen ér også en af de mænd, der har hoppet med på bølgen om at spise mindre kød. - Vi har tre døtre, der alle er veganere/vegetarer, og nu er min kæreste og jeg også blevet vegetarer, fortalte Finn P. Madsen. Foto: Dorthe Rasmussen
Fra højre alternativ behandler Bente Fisker deltog i åbningsfesten sammmen med Karen Bjerre, som hun hjælper med at blive diverse skavanker kvit: - Vi er taget herned for at kigge, fordi Karen manglede noget B12 vitamin. De havde heldigvis den gode her i butikken, fortalte Bente Fisker. Foto: Dorthe Rasmussen
Frk. Helsekosts daglige ansigt bliver Hanne Pedersen, der her ønskes tillykke af sin mor Jytte Nielsen og Bjarne Mosegaard Jepsen, som er en gammel studiekammerat helt tilbage fra gymnasiet i Haderslev. Bjarne havde taget turen fra Aarhus for at være med til åbningsfesten. - Det er da på tide, at Haderslev får en helsekostbutik, konstaterede han.
Uhm, det smager godt. Gæsterne blev budt på lækre små glutenfri kager fra Søster Selsvsving og salater fra MetteMums. Foto: Dorthe Rasmussen.
Frk. Helsekost byder på en palette af naturlige produkter til velvære, kosttilskud og forskellige specialprodukter til veganere/vegetarer. Foto: Dorthe Rasmussen
Fra højre sexolog og parterapeut Amalie Pedersen, som også har konsultation i wellnesshuset regner med, at hun også vil bruge de nye lokaliteter på Jomfrustien 2 til sine foredrag om sex og samliv. Her hygger hun sig til åbningsfesten med Jeanette Gehrt, som er ny behandler i wellnesshuset med Massage Skovmosegaard. Foto: Dorthe Rasmussen
Helsekostbutikken byder på mange produkter, som man ikke tidligere har kunnet få i Haderslev. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce