Annonce
Ugeavisen Haderslev

Haderslev Butikker anbefaler medlemmerne at forlænge byttefristen

Mange butikker er foreløbig tvangslukket frem til og med 17. januar. Nu anbefaler Haderslev Butikker deres medlemmer, at de forlænger byttefristen, så kunderne kan nå at få byttet deres julegaver, når butikkerne igen er åbne. Handelskoordinator fra Haderslev Butikker, Christian Schulz, vil på den måde være med til at sikre, at Haderslev stadig er en serviceby.Arkivfoto: Dorthe Rasmussen
Størstedelen af butikkerne i detailhandlen skal foreløbig holde lukket til og med 17. januar. Haderslev Butikker anbefaler deres medlemmer, at de forlænger byttefristen for julegaver til 14 dage efter at butikkerne igen må holde åbnet.
Annonce

Hvad gør vi med de julegaver, som vi skal have byttet?

Det har nok været et samtaleemne i mange hjem, efter at statsminister Mette Frederiksen tirsdag aften forlængede lukningen af blandt andet detailbutikker frem til den 17. januar.

For hvad skal man med to ens el-tandbørster eller en bluse, som man hverken kan lide eller passe?

Flere butikker har en byttefrist af julegaver, som bliver ramt af, at kunderne ikke kan komme ned i butikken og bytte gaven.

En lang række butikker meldte allerede ud, da meldingen lød, at butikkerne ville blive ramt af nedlukning frem til den 4. januar, at de i den forbindelse ville forlænge byttefristen.

Nu hvor nedlukningen foreløbig er en realitet frem til og med den 17. januar, så kommer Haderslev Butikker med en opfordring til deres medlemmer. En opfordring til, at de forlænger deres byttefrister, så det også vil være muligt, at få byttet kopperne fra Onkel Mogens eller bukserne fra faster Anne, når dørene til butikkerne ikke længere er låste.

- Omkring bytteservice er det jo de enkelte forretninger, som suverænt selvstændigt beslutter hvordan reglerne er for sin egen butik. Vi kan ”kun” appellerer og rådgive medlemmerne til at forlænge de normale bytteregler, så kunderne fortsat har mulighed for at ombytte julegaverne i en rimelig tid efter en genåbning, siger formand for Haderslev Butikker Palle Løgstrup i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne fortsat være en god serviceby. Derfor anbefaler vi i første omgang vores medlemmer, at de forlænger byttefristen - i hvert fald til første februar. Vi håber, at medlemmerne vil bakke op, siger Christian Schulz, der er handelskoordinator i Haderslev Butikker.

Annonce

Byttes

Opfordringen fra Haderslev Butikker går udelukkende på, at butikkerne forlænger muligheden for at bytte en vare.

- Det er op til den enkelte butik, om de vil forlænge fristen, hvor de giver penge tilbage, siger Christian Schulz og fortsætter:

- Det vil vi ikke komme med anbefalinger omkring.

Flere lokale butikker har allerede meldt ud på de sociale medier, at de har valgt at forlænge byttefristen.

Det gjorde blandt andre herretøjsforretningen Nicolaisen på Gravene, der kort efter Mette Frederiksens udmelding tirsdag blandt andet skrev: "Når Mette kommer med nye informationer, så gør Nicolaisen Haderslev det også...Vi forlænger vores byttefrist på julegaver til den 30. januar 2021".

Eksempelvis har også Boheme i Apotekergade meldt ud på Facebook, at de forlænger deres byttefrist til 14 dage efter en genåbning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce